قنبر پلو ، غذای سحری شیرازی ها که با نام غم بر پلو هم شناخته می شود یکی از قاطی پلو های خوشمزه جزء غذاهای محلی شیراز است . یک پلو مخلوط خوشمزه شاید اسمش به گوش شما جدید باشد اما احتمالا پلوهای شبیه آن را امتحان کردهاید. قنبر پلو یا به قول خود شیرازیها غَم بَر پلو هم با گوشت چرخ کرده و هم با مرغ برای مناسبتهای مختلف از نذری ماه محرم گرفته تا سحر و افطار ماه رمضان و سایر مناسبتهای سنتی و مذهبی و دورهمی و مهمانی پخته و با سالاد شیرازی سرو میشود. با طرز تهیه این پلوی خوشمزه آشنا شوید تا به عنوان یک غذای ثابت در منوی غذایی و میهمانی های شما باشد .
مواد لازم
برنج: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
کشمش: ۲۰۰ گرم
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
گردو: ۱۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن قنبر پلو شیرازی ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرد. گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب گوشت را با سایر مواد ورز دهید تا چسبناک شود. سپس گوشت را به اندازه دلخواه به صورت کوفته قلقلی درست کنید و در روغن تفت دهید تا سرخ شود.
در یک تابه جداگانه گردو ریز خرد شده و کشمش را تفت دهید. وقتی تفت خورد رب انار ملس را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. کوفته قلقلی یا همان گوشتهای قلقلی سرخ شده را هم به این ترکیب اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز اجازه دهید تا رب انار به خورد قلقلیها برود. ( در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری شیره انگور هم همراه با رب انار به این مواد اضافه کنید که البته اختیاری است)
برنج را هم آبکش کنید و دان درآورید تا موقع پخت شفته نشود. سپس برنج را دم بگذارید. در صورت تمایل میتوانید مایه گردو و کشمش و قلقلیها را لایه لایه با برنج دم بگذارید تا اینکه برنج را با ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ دم بگذارید و سپس مایه گوشتی آماده شده را روی آن بریزید و قنبر پلو را با آن تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه قنبر پلو شیرازی عموما با گوشت قلقلی است اما شما میتوانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون یا شترمرغ و شتر به جای گوشت چرخ کرده قرمز استفاده کنید، به همین ترتیب آماده کنید و این پلو مخلوط خوشمزه را با آن سرو کنید.
نکات
مراقب باشید که کشمش نسوزه, وقتی رب و شیره رو اضافه کردید, زود اونو هم بزنید و در آخر کشمش رو اضافه کنید تا نسوزه!
میتونید به مایه گوشتی, کمی پودر سیر و ادویه هم اضافه کنید.
قلقلی ها رو خیلی سرخ نکنید, چون بعد توی پلو خشک میشه.
قنبر پلو یکی از پلوهای مخلوط شیرازی هاست.
نظر کاربران :
خوب اموزش دادیدولی میشه به جای قلقلی از مرغ تکه تکه شده استفاده کرد این غذا برا من پر اخاطرات بچگی است
این غذا رو دوست ندارم بدون شیره انگور بهتر میشه البته
قنبر پلو خیلی خوشمزه اس.مادر من بدون کشمشو گردو هم درستش میکنه
عالیه فقط حدود نصف لیوان گلاب ما بهش اضافه کردیم عالی تر شد امتحان کنید
این نوع غذا خیلی خوشمزه نیست و کلم پلو شیراز خیلی خوشمزه تر از قنبر پلو هست.چه اسم عجیب و خنده داری هم داره.قنبر پلو یادم باشه در بازی اسم فامیل ازش استفاده کنم
فکر کنم ب جا رب انلر بشه از ابلیمو هم استفاده کرده.. گوشتشم میشه قلقلی نکردو تابه ای درست کرد