کباب تابه ای از آن دسته غذاهای خوشمزه و پر طرفدار و ساده است که حتی در رستوران ها هم سرو می شود. کباب تابهای از جمله غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است. در برخی شهرهای ایران مثل اراک، کباب تابهای را در دیگ یا قابلمه طبخ میکنند و به همین دلیل به آن «کباب دیگی» میگویند. معمولا برای درست کردن کباب تابه ای از سیخ استفاده نمیکنند اما برای اینکه کباب تابهای شکل رسمیتری به خودش بگیرد میتوانید آن را به سیخ چوبی بکشید. برای درست کردن این کباب تابهای از چرخکرده مرغ هم میتوانید استفاده کنید.
مواد لازم:
گوشت چرخکرده مخلوط یا گوشت چرخکرده سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد متوسط رنده شده و آب گرفته شده
گوجهفرنگی: به تعداد دلخواه
فلفل سبز: به تعداد دلخواه
جعفری: خرد و ساطوری شده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
سماق: به میزان دلخواه
کره: به میزان دلخواه
زعفران دم کرده: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
طرز پخت کباب تابه ای بسیار ساده است. ابتدا با رنده متوسط پیاز رنده کنید که خیلی آب نشود، آب پیاز را بگیرید و در یک ظرف جداگانه نگه دارید. پیاز را با گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله یا چرخکرده سینه مرغ مخلوط کنید. جعفری، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را به این مخلوط اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا یک حالت چسبنده پیدا کند. در یک ماهیتابه نچسب کره یا روغن مایع یا هر روغنی که ترجیح میدهید، بریزید، کبابتابهای را به سیخهای چوبی بکشید و در ماهیتابه بچینید و روی آنها سماق بپاشید. بهتر است برای هر کباب از دو یا سه سیخ چوبی استفاده کنید تا کباب از روی سیخ نریزید.
حرارت شعله باید متوسط باشد. در اواسط پخت گوجه و فلفلها را کم به سیخ بکشید و کنار کبابها بگذارید. سیخها را هر چند دقیقه به آرامی بچرخانید. اگر هم سیخ چوبی در دسترس ندارید کف ماهیتابه نچسب را با کره چرب کنید، مایه کباب را کف ماهیتابه بچینید و درب ماهیتابه را بگذارید. کمی که گوشت خودش را گرفت با نوک یک چاقوی تیز، کبابها را به اندازه دلخواه برش بزنید و آب پیاز را که نگه داشته بودید روی گوشت بریزید. چند بار کبابها را زیر و رو کنید و کمی که سرخ شد و هنوز آبدار بود شعله را خاموش کنید. در کنار کباب تابه ای کمی سیبزمینی سرخ کرده بگذارید و با گوجه، فلفل و نان یا برنج سرو کنید.
نکات پخت کباب تابه ای
کبابتابه ای را با سیبزمینی بخارپز هم میتوانید میل کنید. برای اینکار وقتی کباب تابهای را با چاقو برش زدید سیبزمینیهای حلقه شده را لابه لای کبابها بچینید. برای اینکه سیبزمینیها خوب بپزند مقداری آب و رب گوجه فرنگی روی موادتان داخل ماهیتابه بریزید تا سیبزمینیها حسابی مغزپخت شوند.
میتوانید کباب تابه ای را در فر هم درست کنید. طرز پخت کباب تابهای در سینی فر به این صورت است که ابتدا سینی فر را با روغن چرب کنید. تمام گوشت را کف سینی پهن کرده، به آن برش های هم اندازه داده، روی آن را کاغذ آلومینیوم بکشید و در فر بگذارید. ابتدا با درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۲ دقیقه و بعد حرارت را کم کنید و ۴۰ دقیقه هم با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا کبابها مغزپخت شوند.
بهتر است در مرحله آخر کمی کره و آبلیمو روی کباب ها بریزید تا طعم لذیذتری داشته باشد.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.