جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

کافه دارالخلافه تهران

تاریخ بروزرسانی :
۴ خرداد ۱۳۹۹

کافه دارالخلافه تهران در محله ای قدیمی تهران واقع شده است . دارالخلافه نام قدیم تهران امروزیست. آقا محمد خان بعد از اینکه ردای پایتختی بر تهران می پوشاند، تهران را دارلخلافه می‌نامد. دارلخلافه رفته رفته توسعه پیدا می کند؛ از چهار محله به شش محله گسترش پیدا می‌کند که این شش محله در حوزه‌ی استحفاظی بوده که شمالش خیابان انقلاب، جنوبش خیابان شوش، شرق آن خیابان شهباز( ۱۷شهریور جدید امروزی) و غرب آن کارگر است. این خانه متعلق به مهین الملک وزینانی (داماد مظفرالدین شاه) بوده که در دهه‌ ۴۰ مرحوم امینی که صاحب آین خانه شوهرخاله‌ ایشان می‌شد(نخست وزیر محمدرضا پهلوی) آن را وقف می‌کند.

کافه دارالخلافه 3 1 کافه دارالخلافه تهران
این خانه‌ ۲۶۰متری دیگر تبدیل به مخروبه شده بود تا اینکه صاحب دارلخلافه‌ امروزی به هزینه‌ خود و بدون دخالت ارگانی آن را مرمت و احیا و به سلیقه‌ خود طراحی داخلی آن را کرده است و اکنون تبدیل به یک مکان فرهنگی هنری شده است. سبک معماری داخلی آن، معماری ایرانی است که مانند همه‌ خانه‌های قدیمی اندرونی بیرونی و شاه نشین دارد.
بخش اول (عمارت جنوبی) که متشکل از نمازخانه و کتابخانه اصلی است. در این کتابخانه حدود ۳۰۰۰ جلد کتاب در زمینه‌های تاریخی، ادبی، فرهنگی، مذهبی، رمان دیده می‌شود.
همچنین مجلات کامل دوره قاجاریه مانند صور اسرافیل، مرآت السفر، تربیت، شرف و شراف، دولت علیه، وقایع اتفاقیه و مجلات و روزنامه‌های دوره پهلوی اول و دوم را می‌توانید ببینید. روزنامه‌های اطلاعات، مجلات سپید و سیاه، یغما، اطلاعات ماهانه، یادگار، معارف اسلامی، هنر و مردم و… نیز در اینجا موجود است.
اگر اهل کتاب هستید، می‌توانید پس از سفارشتان کتابی بردارید و در آن فضای دلنشین مشغول مطالعه شوید. این کافه در کوچه‌ای دنج و ساکت قرار دارد که باعث می‌شود از هیاهوی شهر و سروصدای ماشین‌ها به دور باشید.

کافه دارالخلافه 2 1 کافه دارالخلافه تهران
به گفته‌ صاحب این کافه در کتابخانه‌ی دارالخلافه اسنادی وجود دارد که در کتابخانه ملی نیست و این بزرگترین افتخار برای دارالخلافه محسوب می‌شود
بخش دوم (حیاط و عمارت شمالی) شامل پنج اتاق است که برحسب محلات دارالخلافه نام‌گذاری شده است. طبقه اول با نام‌های بازار و چاله میدان و طبقه دوم با نام‌های ارگ، عود لاجان و سنگلج است. همچنین سعی شده، طراحی داخلی اتاق‌ها متناسب با محله‌ها انجام شود.
یکی از زیباترین قسمت‌های این عمارت حوض بزرگی است که در وسط حیاط قرار گرفته است. در وسط آن کوزه‌ای سفالی و تلمبه‌ آب قرار دارد که از آن آب به داخل حوض و کوزه می‌ریزد. همچنین دورتادور حوض مزین به انواع گلدان‌های زینتی همچون شمعدانی و رز شده است.
در طبقه بالای کافه کتاب دارالخلافه، بلندگوهایی نصب شده که از آن موسیقی قدیمی با کیفیت ضبط گرامافون پخش می‌شود.
منوی این کافی شاپ شامل انواع نوشیدنی‌های سرد و گرم، عرقیجات، کیک و دسر، بستنی و همچنین انواع غذاها و سالادها است. درصورتی که برای صرف صبحانه به آنجا می‌روید، توجه داشته باشید که تا ساعت ۱۲:۳۰ سرو می‌شود. قیمت‌های منو با توجه به حجم زیاد آن مناسب است
دکوراسیون داخلی دارالخلافه برگرفته از معماری دوران پهلویست و کوچک ترین جزییات مانند کاغذدیواری‌ها و کاشی‌کاری‌ها طرحش مربوط به همان دوره است. همچنین در حیاط آن هنگام مرمت تغییراتی اساسی بوجود آمده است؛ بطور مثال حوض مدفون شده‌ آن بیرون آمده و مرمت شده و یا کف حیاط و عمارت‌های آن موزاییک بوده که تبدیل به آجر فرش شده است. عتیقه‌هایی که درجای جای این عمارت وجود دارد کلکسیون صاحب کافه است که از چهارده سالگی شروع به جمع آوری آنها کرده است.
هدف دارالخلافه آشتی و نزدیکی مردم با سنت و معماری ایرانی و حس و حالیست که این سبک از معماری به ما می‌دهد. دارلخلافه به دنبال هویتی است که این روزها گمشده و کم تر به آن پرداخته می‌شود.
کافه کتاب دارالخلافه در محله‌ ششم (دولت) قرار گرفته است. جذابیت این کافه کتاب به پنج اتاقی است که هرکدام به یک محله تشبیه شده و براساس شکل و شمایل و حس و حال آن محله‌ها دکوراسیون شده است، تصاویر آن محله در قدیم و بزرگان اهل آن محل وجود دارد. جالب است که هر میز به اسم یکی از بزرگان آن محل است.
به تعبیر استادان تاریخ هرکس به این کافه کتاب بیاید و از این ۶ محله دیدن کند و توضیحاتی که درمورد هر محله داده شده را مطالعه کند، انگار سه واحد تهران شناسی پاس کرده است.
کتابخانه‌ دارالخلافه دارای ۳۵۰۰ جلد کتاب، مجلات و روزنامه‌ها افست شده است، کتاب‌ها را رایگان به مشتریان امانت می دهد و اهل کتاب می‌توانند در حیاط این کافه یا در یکی از این پنج اتاق، به همراه نوشیدنی خود مطالعه کنند.

نحوه دسترسی به کافه کتاب دارالخلافه

آدرس :خیابان امام خمینی، خیابان شیخ هادی، کوچه مظفری خواه است.

کافه دارالخلافه 1 کافه دارالخلافه تهران

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد