رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۰ آبان ۱۳۹۹

طرز تهیه ترحلوای شیرازی

اشتراک گذاری

طرز تهیه ترحلوای شیرازی را در این مطلب برای شما آوردیم . ترحلوای شیرازی یک حلوای نرم و لطیف و و خوشمزه مجلسی ست که اصالت خود را حفظ کرده وحالتی ژله ای دارد که هم به صورت ساده و هم بصورت دورنگ تهیه می شود و به عنوان یک وعده اصلی بر سر سفره افطار ماه مبارک رمضان سرو می شود .

ترحلوای شیرازی

مواد لازم

آرد برنج: ½ پیمانه (لیوان فرانسوی دسته‌دار)
نشاسته گندم (نشاسته گل): ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر پرچرب: ۵ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر هل: ½ قاشق چایخوری
شکر: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
کره یا روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا باید نشاسته را با دو لیوان آب سرد حل کنید. سپس نشاسته حل شده را از صافی رد کنید تا صاف شود و ناخالصی‌های آن گرفته شود. آرد برنج را حتما الک کنید. بعد از الک کردن، آرد برنج را با آب سرد حل کنید.سپس در یک قابلمه شکر، نشاسته حل شده و ۲ پیمانه دیگر آب را به شیر اضافه کنید و روی شعله متوسط رو به بالای گاز قرار دهید. این ترکیب را مرتب هم بزنید تا کمی خودش را بگیرد. حالا شعله گاز را کم کنید و باز هم حلوا را مرتب هم بزنید. روغن یا کره را اضافه کنید و مرتب هم زدن حلوا را ادامه بدهید تا زمانی که خط چنگال یا کفگیر روی آن محو نشود و به غلظت مناسب برسد و نشاسته کاملا پخته شود. چون از شیر پرچرب استفاده می‌کنیم لازم نیست از کره یا روغن زیادی استفاده کنید.

ترحلوای شیرازی

حالا پودر هل را در گلاب هل کنید و به حلوا اضافه کنید. مرتب حلوا را روی شعله ملایم گاز حدود ۲ الی سه دقیقه هم بزنید تا حلوا دوباره سفت شوید. مدت زمان پخت تر حلوای شیرازی حدود ۱ ساعت است پس حسابی باید وقت داشته باشید.حالا نیمی از حلوا را در یک ظرف دیگر بریزید و روی نیمی دیگر که در قابلمه باقی مانده زعفران آب کرده غلیظ کرده بریزید و خوب هم بزنید. ده الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا حلوای زیری که بدون رنگ است خنک شود و سپس حلوای زعفرانی را روی آن بریزید و روی آن را با پودر پسته، نارگیل را هر چیز دیگری که دوست دارید تزیین کنید. بعد از اینکه ترحلوا خنک شد روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۵ الی ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک و سفت شود و خودش را بگیرد تا بتوانیم آن را به صورت لوزی یا مربع برش بزنیم. این طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ است. اگر می‌خواهید ترحلوا شیرازی ساده درست کنید روی تمام حلوا زعفران بریزید و هم بزنید و بعد از خنک شدن به همین ترتیب برش بزنید. این حلوای مجلسی خوشمزه را معمولا به صورت سرد سرو می‌کنند.

فوت و فن‌های طرز تهیه ترحلوا شیرازی

-برخی اوقات ترحلوای شیرازی ترک می‌خورد. علت ترک خوردن ترحلوای شیرازی این است که بیش از حد پخته شده است. اگر حلوا زیاد بپزد بعد از سرد شدن ترک می‌خورد. برای اینکه ترحلوا شیرازی ترک نخورد بهترین زمان برای اطمینان از پخت آن این است که رد قاشق یا چنگال روی حلوا بیفتد و زود محو شود. به این ترتیب یک ترحلوای لطیف با بافت ژله‌ای و به قول شیرازی‌ها لرزونک خواهید داشت.
– اگر تر حلوای شیرازی شما بعد از پختن آب می‌اندازد علت آن برعکس است. یعنی مدت زمان پختن حلوا کم بوده و قبل از خط افتادن روی بافت حلوا آن را از روی گاز برداشته و سرو کرده‌اید.
– برای اینکه طعم نشاسته در حلوا خام نباشد بهتر است در تمام مدت پخت از شعله پخش کن استفاده کنید. چون نشاسته زود ته می‌گیرد و در طول مدت پخت خوب پخته نمی‌شود و خام می‌ماند.
– طرز تهیه ترحلوا اردبیل متفاوت است و در ترکیبش یک زرده تخم مرغ هم دارد.
– طرز تهیه ترحلوای تبریزی با آرد گندم و آرد برنج است و نشاسته ندارد.
-ترحلوا یزدی مجلسی هم از ترکیب آرد سفید به همراه آرد برنج تهیه می شود و مراحلش شبیه ترحلوا شیرازی است.

ترحلوای شیرازی

 

 

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *