رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۶ شهریور ۱۳۹۳

آش کوفته سبزی

لینک این مطلب کپی شد!

آش کوفته سبزی‌ غذای محلی استان فارس (شیراز) است.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
نخود: ۵۰۰ گرم
برنج: ۵۰۰ گرم
سبزی (تره، شاهی، ترخون و جعفری): ۱ کیلو

مواد داخل کوفته:

(پیاز، کشمش و گردو) نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا برنج و نخود را که از ۱۲ ساعت قبل خیس‌کرده‌ایم را با سبزی چرخ می‌کنیم. مقداری از آن‌را برای آش برمی‌دار یم و بقیه مواد را باگوشت‌چرخ کرده ورز می‌د هیم. آنگاه نمک و فلفل وزردچوبه رابه مواد چرخ شده اضافه کنیم ومجددا چرخ می‌کنیم تا مواد نرم شود. در این‌مرحله مقداری از مواد را برداشته و وسط آن راگود کرده، مقداری از مواد داخل کوفته که پیاز وکشمش و گردو می‌باشد، داخل آن می‌گذاریم وبه‌صورت گرد در می‌آوریم و در ظرف به صورت‌دایره‌ای می‌چینیم… تمامی‌مواد را به همین‌صورت درست می‌کنیم. در یک ظرف بزرگ مقداری آب ریخته و روی‌حرارت می‌گذاریم. هنگامی‌که آب جوش آمد، کوفته‌ها را درون ظرف می‌ریزیم و می‌گذاریم به‌مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. در مرحله بعد مقدار موادی را که برای آش‌برداشته بودیم به همراه یک قاشق غذاخوری‌روغن ونمک و زردچوبه، در یک ظرف می‌ریزیم‌و با حرارت ملایم می‌گذاریم تا جا بیفتد. البته بایدمراقب باشیم که ته نگیرد. دراین هنگام آش ماآماده است.

kofte_sabzi3 آش کوفته سبزی

           
 

نظر کاربران :

  • رها مسعودی

    من که عاشق کوفته سبزی هستم…فقط هر بار میپزیم کوفته هاش باز میشه.. باید چیکار کرد ک سفت بمونه؟؟؟

    ۱ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • maryam_norouzi

    البته که سبزی اون شمال شوید و ریحونم میشه و شاهی رو زمانی استفاده میکنن که فصل ریحون نباشه.و طرز تهیه اصیلشم اینه که بعد از پیچیدن کوفته ها باید اول پیاز داغ تقریبا زیادی رو بگیریم ته ظرف و بهش زرد چوبه و فلفل بزنیم و وقتی جوش اومد کوفته هارو اضاف کنیم.برای اش هم باید ابتدا برنج محلی اما نه دانه درشت بلکه خرد برنج رو روی شعله قرار میدیم با اب و سبزیجات میزاریم بپزه هرگز نخود رو بهش اضاف نمیکنیم چون نخود بوی خامی داره و مزه اش بد میشه.بجاش لپه استفاده میکنن.در واقع مواد اش میشه لپه و برنج و سبزی و یه مقدار خیلی خیلی کم از هون مواد فقط به منظور مشت شدن آش.بعد که آش یکم اماده شد و کوفته ها پخت درون اب کوفته ها رو به اش اضاف میکنن و اگر ابش کم بود از همون اب کوفته بهش اضاف میشه.یه نکته خیلی مهم هنگام چرخ کردن برنج و نخود و سبزی مقداری اب تولید میشه که باید ظرفی جداگانه رو زیذر گوشت چرخ کن گرفت تا از ورود اب به مواد جلوگیری بشه.چون مواد شل میشه و کوفته ها از هم باز میشن.مادر بزرگ من الو بخارا هم به همراه پیاز داغ و کشمش وسط کوفته میذازن که واقعا خوشمزست.و این اش رو باید دم کرد و زیرش رو کم کرد که خوب مغز پخت بشه و کوفته ها سفت نباشه و مزه خامی نده

    ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *