رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۹ تیر ۱۳۹۹

آبگوشت یزدی

لینک این مطلب کپی شد!

آبگوشت در قسمت­های مختلف ایران به صورتی خاص تهیه می­شود و آبگوشت یزدی هم از چنین قائده­هایی مستثنی نیست. این آبگوشت به صورتی خاص طبخ می­شود .آبگوشت یزدی به دلیل استفاده از آلو و لواشک در پخت آن به آبگوشت ترش هم معروف است. البته آبگوشت یزدی هم مانند آبگوشت سنتی کشورمان شامل گوشت، نخود، سیب زمینی و پیاز هم است.

آبگوشت یزدی

مواد لازم

نخود خام: یک پیمانه
گوشت: به حد دلخواه
پیاز: دو عدد متوسط
لوبیا سفید: یک پیمانه
سیب زمینی: اندازه­ ی متوسط و دلخواه (بهتر است سیب زمینی­ها جدا پخته شود تا غذا طعم بهتری پیدا کند.)
گوجه فرنگی: به دلخواه
رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
سبزی خشک: یک قاشق غذاخوری (ترخون و یا شنبلیله خشک استفاده شود بهتر است)
آلو یا لیمو عمانی: چند عدد به دلخواه

طرز تهیه

در ابتدای کار لوبیا و نخود را خیس کرده و چند ساعت در این حالت بگذارید بمانند. پس از گذشت چند ساعت آن­ها را آبکشی کرده و درون قابلمه بریزید. حال گوشت را هم اضافه کرده و همراه با آب این مواد را روی شعله ­ی معمولی قرار دهید.پس از آن پیاز را اضافه کرده و می­گذاریم بپزند. پیاز را هم به صورت رنده شده و هم نگینی می ­توان استفاده کرد که این مورد به سلیقه­ ی خود شما بر می­گردد. اگر از طعم سیر خوشتان می­ آید می­توانید چندین سیر را پوست گرفته و به آبگوشت خود اضافه کنید.

پس از آن که گوشت پخته شد چربی­های اضافی را جدا کرده و زردچوبه، نمک و سبزی خشک را اضافه کنید. هیچ گاه زمانی که گوشت نپخته است نمک را اضافه نکنید زیرا پخت را طولانی ­تر می­ کند. حال این مواد را بکوبید و پس از آن گوجه رنده شده و یک قاشق رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. می­توانید پیش از اضافه نمودن رب گوجه فرنگی آن را تفت دهید تا مزه ­ی بهتری پیدا کند.

حال سیب زمینی­ هایی که جداگانه پخته بودید را پوست بگیرید و به مواد آبگوشت اضافه کنید. خوب است که یکی از سیب زمینی­ها را به همراه نخود و لوبیا کوبیده و برای قوام آمدن آبگوشت به آن اضافه کنید.

حال آلو ، لیمو عمانی و یا لواشک را به آبگوشت یزدی خود اضافه کنید. استفاده از هر کدام از آن­ها و همچنین میزان استفاده بستگی به سلیقه­ و علاقه شما به ترشیجات دارد. حال بگذارید مواد پخته شوند.

پس از آماده شدن می‌توانید از این آبگوشت یزدی خوشمزه لذت ببرید. اگر ظرف مخصوص پخت دیزی دارید از آن استفاده کنید زیرا مزه آبگوشت را بهتر و جا افتاده­ تر می­کند. لازم است در تمامی مراحل پخش شعله­ ی آتش کم باشد تا آبگوشت تان آرام آرام جا بیفتد.

آبگوشت یزدی

نکته­ های مهم در پخت آبگوشت یزدی

بهتر است نخود و لوبیا از ۸ ساعت قبل خیس بخورد تا نفخش گرفته شود.در حین پخت دیزی از آب بسیار استفاده کنید تا در طول پخت مواد به آرامی بپزد.
پختن سیب ­زمینی در دیگی دیگر باعث می­شود پخت آبگوشت یزدی زمان کمتری بگیرد.در حین سرو غذا از آبلیمو استفاده کنید تا مزه­ ی بهتری بگیرد. وگرنه اگر آبلیمو را بجوشانید طعم غذا بد شده و مزه ­ی نامطبوعی می­گیرد.

عادات غذایی یزدی ها

یزدی­ ها از ماست در غذاهای خود بسیار کم استفاده می­کنند. به صورتی که حتی در آب دوغ خیار هم از کشک به جای ماست استفاده می­کنند.

مردم یزد به استفاده از چای بسیار علاقه‌مند بوده و بیشتر به صورت چای نبات آن را می­خورند. به طور کلی نبات در کنار قند یکی از اصلی­ ترین­ها در حین خوردن چایی محسوب می­شود. ارده شیره و حلوا ارده که از خوراکی­های سنتی یزد است در پاییز و زمستان در خانه­ی مردم این شهر تاریخی یافت می­شوند.

یزدی­ ها از هندوانه در روزهای گرم و از انار در روزهای سرد به عنوان محبوب­ترین میوه­ استفاده می­کنند. رب انار هم به صورتی خاص در یزد درست می­شود. برای ملس کردن مزه­ ی رب انار یزدی از تکه ­های به در آن استفاده می­شود. رب انار یکی از اصلی­ ترین چاشنی­ ها بر سر سفره ­ی یزدی­ ها است. گیاهان دارویی و عرقیجات گیاهی از مهم­ترین اجزای در خانه­ ی مردم یزدی است.

 

 

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *