۲۵ خاصیت عجیب کدو حلوایی و مضرات آن را در این مطلب بررسی خواهیم کرد. همانطور که می دانید کدو حلوایی یا کدو تنبل یکی از محصولات پاییزی و زمستانی است که به دلیل تنوع و طعم شیرین و آجیلیاش مشهور است. اگر چه کدو تنبل معمولا به عنوان یک سبزی قلمداد میشود، اما از نظر گیاهشناسی، کدو حلوایی در واقع یک میوه است. کدو حلوایی نه تنها طعم دلپذیری دارد بلکه مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان را در خود جای داده است.
فهرست
طبع کدو حلوایی در طب سنتی
از دیدگاه طب سنتی کدو حلوایی طبع سرد و تر دارد، اما سردی آن ازبقیه کدوها کمتر است. به همین خاطر برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارند،مفید است و می تواند مشکلات ناشی از خشکی زیاد طبع را برطرف کند. مثلا لاغری مفرط را از بین می برد.
افرادی هم که طبع سردی دارند، باید این گیاه را همراه با مصلحات آن میل کنند.
مصلح کدو حلوایی در طب سنتی
همانطور که گفتیم طبع کدو حلوایی سرد و تر است و کسانی که طبع سردی دارند باید آن را همراه با مصلح آن مصرف کنند. مصلح انواع کدو در طب سنتی، روغن زیتون، نعنا،زیره سیاه ؛معرفی شده است.در حقیقت این مصلحات با طبع گرمی که دارند،سردی و تری کدو را متعادل می کنند.
مواد مغذی کدو حلوایی
اگر چه میتوانید کدو حلوایی را به صورت خام بخورید. اما این کدوی زمستانی معمولا برشته یا پخته میشود. یک فنجان (۲۰۵ گرم) کدو حلوایی پخته شده شامل مواد مغذی و ویتامینهای زیر است:
کالری: ۸۳
کربوهیدرات: ۲۲ گرم
پروتئین: ۲ گرم
فیبر: ۷ گرم
ویتامین آ: ۴۵۷ درصد میزان مصرف روزانه مرجع (RDI)
ویتامین ث: ۵۲ درصد از RDI
ویتامین ای: ۱۳ درصد از RDI
تیامین (B1): 10 درصد از RDI
نیاسین (B3): 10 درصد از RDI
پیریدوکسین (B6): ۱۳ درصد از RDI
فولات (B9): 10 درصد از RDI
منیزیم: ۱۵ درصد از RDI
پتاسیم: ۱۷ درصد از RDI
منگنز: ۱۸ درصد از RDI
همانطور که میبینید، کدو حلوایی کالری کمی دارد اما حاوی مواد مغذی مهمی است. علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی ذکر شده در بالا، منبع خوبی از کلسیم، آهن، فسفر و مس نیز است.
نقش انواع ویتامینهای کدو حلوایی در سلامت بدن
کدو تنبل منبع عالی از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است. همچنین سرشار از کاروتنوئیدها، از جمله بتا کاروتن، بتا کریپتوکسانتین و آلفا کاروتن است که رنگدانههای گیاهی هستند و به کدو تنبل رنگ روشن میدهند.
ویتامین A
بدن شما ترکیبات پروویتامین A و کاروتنوئیدها را به شبکیه و رتینوئیک اسید (اشکال فعال ویتامین A) تبدیل میکند. ویتامین A برای تنظیم رشد سلولی، سلامت چشم، سلامت استخوانها و عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. علاوه بر این، برای رشد و نمو جنین حیاتی است و آن را به یک ویتامین مهم برای زنان باردار تبدیل میکند.
ویتامین C
کدو حلوایی همچنین سرشار از ویتامین C است. یک ماده مغذی محلول در آب که برای عملکرد سیستم ایمنی، سنتز کلاژن، ترمیم زخم و ترمیم بافت مورد نیاز است. هر دو ویتامین A و C به عنوان آنتی اکسیدانهای قوی در بدن شما عمل میکنند. همچنین از سلولهای بدن در برابر آسیب ناشی از مولکولهای ناپایدار به نام رادیکالهای آزاد محافظت خواهند کرد.
ویتامین E
ویتامین E یک آنتی اکسیدان دیگر در کدو تنبل است که به محافظت در برابر آسیب رادیکالهای آزاد کمک می کند. همچنین خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با سن، مانند بیماری آلزایمر را کاهش میدهد.
ویتامین B
کدو حلوایی سرشار از ویتامین B – شامل فولات و B6 – است که بدن شما برای انرژی و تشکیل گلبولهای قرمز به آن نیاز دارد.
مواد معدنی
علاوه بر اینها کدو حلوایی، سرشار از منیزیم، پتاسیم و منگنز است که همه آنها نقش مهمی در سلامت استخوانها ایفا میکنند. به عنوان مثال، منگنز به عنوان یک عامل مشترک در تقویت استخوان و فرایند ساخت بافت استخوان عمل میکند.
خواص کدو حلوایی
کدو حلوایی به دلیلی خواص شگفت انگیزی که برای سلامت دارد به یکی از بهترین میوههای زمستانی شهرت دارد. این کدوی نارنجی رنگ سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامینهای مختلف است و از همین رو برای درمان بسیاری از بیماریها و همچنین جلوگیری از بروز مشکلات مختلف مفید است.
۱- خواص آنتی اکسیدانی در کاهش خطر بیماریهای مزمن
کدو حلوایی منبع غنی از آنتی اکسیدانهای قوی از جمله ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن است. آنتی اکسیدانها به جلوگیری یا کند شدن آسیب سلولی و کاهش التهاب کمک میکنند. این عامل خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن را کاهش میدهد.
۲- خواص و فواید کدو حلوایی برای سرطان
تحقیقات نشان داده است که رژیمهای سرشار از آنتی اکسیدانهای خاص موجود در کدو تنبل – مانند آنتی اکسیدانهای کاروتنوئیدی و ویتامین C – میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش دهد. به عنوان مثال، مطالعات نشان دادهاند که دریافت بیشتر رژیم غذایی بتاکاروتن و ویتامین C ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش دهد.
مروری بر ۱۸ مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین میزان بتاکاروتن را مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، ۲۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان ریه بودند. یک بررسی دیگر روی ۲۱ مطالعه نشان داد که خطر سرطان ریه به ازای هر ۱۰۰ میلیگرم ویتامین C اضافی در روز ۷ درصد کاهش مییابد. علاوه بر این، مرور ۱۳ مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر بتاکاروتن در خون به طور قابل توجهی مرگ و میر ناشی از سرطان را کاهش میدهد.
۳- خواص و فواید کدو حلوایی برای بیماری قلبی
مصرف سبزیجات و میوههای زرد و نارنجی – از جمله کدو حلوایی – در محافظت در برابر بیماریهای قلبی موثر است. آنتی اکسیدانهای موجود در این سبزیجات که رنگ نارنجی دارند، تاثیر قوی بر سلامت قلب میگذارد. مطالعهای بر روی ۲۴۴۵ نفر نشان داد که خطر بیماریهای قلبی به ازای هر وعده روزانه اضافی سبزیجات زرد یا نارنجی، ۲۳ درصد کاهش مییابد.تصور میشود که کاروتنوئیدهای موجود در این سبزیجات، با کاهش فشار خون، کاهش التهاب و کنترل ژنهای خاص مرتبط با بیماریهای قلبی از سلامت قلب محافظت میکنند.
۴- خواص و فواید کدو حلوایی در جلوگیری از آلزایمر
برخی از رژیمهای غذایی، مانند رژیمهای غنی از غذاهای حاوی آنتی اکسیدان بیشتر و شامل مواد غذایی مثل کدو حلوایی، زوال عقل را به تاخیر میاندازند. یک مطالعه ۱۳ ساله بر روی ۲۹۸۳ نفر یک الگوی رژیم غذایی غنی از کاروتنوئید را با تقویت حافظه، توجه بصری و تسلط کلامی در دوران پیری مرتبط دانست. علاوه بر این، دریافت بیشتر ویتامین E از طریق رژیم غذایی ممکن است اثر محافظتی در برابر بیماری آلزایمر داشته باشد.نتایج یک مطالعه ۸ ساله روی ۱۴۰ فرد مسن نشان داد افرادی که دارای بیشترین میزان ویتامین E در خون هستند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان این ویتامین را دارند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند.
۵- خواص و فواید کدو حلوایی برای لاغری
یک فنجان (۲۰۵ گرم) کدو حلوایی پخته فقط ۸۳ کالری و ۷ گرم فیبر سیر کننده دارد. اگر میخواهید وزن اضافی و چربی بدن خود را کاهش دهید، کدو حلوایی یک انتخاب عالی است. این میوه حاوی فیبر نامحلول و محلول است. به طور خاص، فیبر محلول با کاهش چربی همراه است و کاهش اشتها را نشان میدهد. بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که مصرف بیشتر فیبر غذایی باعث کاهش وزن و کاهش چربی بدن میشود.نتایج مطالعهای بر روی ۴۶۶۶۷ کودک و نوجوان نشان داد که خطر چاقی در افرادی که بیشترین فیبر را مصرف کردهاند، در مقایسه با افرادی که کمترین فیبر را مصرف کردهاند ۲۱ درصد کاهش یافته است.
علاوه بر این، یک مطالعه روی ۲۵۲ زن نشان داد که به ازای هر یک گرم افزایش در کل فیبر غذایی، وزن ۰.۵۵ پوند (۰.۲۵ کیلوگرم) و چربی ۰.۲۵ درصد کاهش مییابد. افزودن کدو حلوایی به وعدههای غذایی راهی عالی برای کاهش گرسنگی و افزایش مصرف فیبر است.
۶- خواص کدو حلوایی برای کنترل دیابت
دیابت یک بیماری مزمن و رایج است که موجب افزایش قند خود در بدن میشود. مصرف کدو حلوایی به دلیل داشتن فیبرهای مفید و پکتین میتواند قند خون را کنترل کند و از افزایش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت جلوگیری نماید. از طرف دیگر ویتامین B موجود در کدو حلوایی موجب افزایش سوخت و ساز در بدن میشود و برای سلامت افراد دیابتی مفید است.
۷- خواص کدو حلوایی برای عفونت
کدو حلوایی و تخم آن دارای خواص ضد میکروبی و ضد انگلی هستند و از همین رو مصرف آن میتواند از بروز عفونتهای فصلی جلوگیری کند. کدو حلوایی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و افرادی که در طول پاییز و زمستان از آن استفاده میکنند، کمتر به بیماریهای عفونی دچار میشوند.
۸- خواص کدو حلوایی برای کبد
مصرف کدو حلوایی موجب بازسازی سلولهای کبدی میشود و از همین رو برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی و همچنین بیماریهای سیستم صفراوی بسیار مفید است. مصرف کدو حلوایی به بهبود عملکرد کبد کمک میکند و با پاکسازی کبد جلوی آسیب به آن را میگیرد. تخم کدو حلوایی یک ماده فوقالعاده برای سلامت کبد است و از همین رو بهتر است در کنار گوشت این میوه از تخم آن نیز استفاده کنید.
۹- خواص کدو حلوایی برای کودکان
کدو حلوایی سرشار از ویتامینهای مختلف، پتاسیم، آنتی اکسیدان و فیبر است. مصرف کدو حلوایی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان میشود و برای جلوگیری از یبوست به ویژه در نوزادان بسیار مفید است. از طرف دیگر کدو حلوایی خاصیت ضد میکروبی و ضدعفونی کننده دارد و به همین دلیل استفاده از آن موجب میشود تا کودکان در طول پاییز و زمستان کمتر سرما بخورند و دچار بیماری شوند.
۱۰- خواص کدو حلوایی برای مردان
مطالعات نشان میدهد که کدو حلوایی میتواند به افزایش سطح هورمون تستوسترون در مردان کمک کند. هورمون تستوسترون یک هورمون مردانه برای باروری در مردان است که افزایش سطح این هورمون میتواند ناتوانیهای جنسی را در مردان نیز درمان کند.
۱۱-برای برطرف کردن یرقان
کدو حلوایی یرقان وزردی را برطرف می کند و ادرار آور و تب بر می باشد.
۱۲- برای درمان سوختگی
کدو حلوایی سوختگی را هم درمان می کند. پوست کدوحلوایی مقدار زیادی ویتامین ث و ای دارد که این ویتامین ها در ترمیم و محافظت از پوست به خوبی عمل می کند. پوست کدو را روی سوختگی قرار دهید تا علاوه بر اینکه سوزش را تسکین و آرام کند، سرعت ترمیم را افزایش دهد، دو ساعت یکبار پوست کدو را تعویض کنید.
۱۳- برای دوران بارداری
مصرف کدو حلوایی در دوران بارداری بسیار مفید است. کدوتنبل سرشار از فیبر می باشد که از یبوست در طول بارداری پیشگیری می کند، بتاکروتن موجود در کدوحلوایی نیز از بدن در برابر عفونت محافظت می کند.
۱۴- برای کنترل فشار خون
کدو حلوایی فشار خون را هم کنترل می کند. از آنجایی که این گیاه مقدار زیادی ویتامین های گروه ب، نیاسین و فیبر دارد، می توانند با حفظ تعادل چربی خون و کنترل فشار در بدن، باعث سلامت قلب شوند.
۱۵- برای درمان پوست چرب
کدوحلوایی درمانی برای پوست چرب می باشد. اگر پوست چربی دارید، می توانید یک قاشق سوپ خوری کدوتنبل با یک قاشق چای خوری سرکه سیب مخلوط کنید و یک پک صورت را امتحان کنید. این ترکیب را روی صورت مرطوب بمالید و تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خشک شود. اول با آب ولرم بشویید و سپس با آب سرد بشویید. بعد از آن می توانید از مرطوب کننده مناسب برای نوع پوست خود استفاده بکنید.
۱۶- برای درمان پوست خشک
کدو حلوایی برای کسانی هم که پوست خشک دارند، مفید می باشد. برای پوست خشک، دو قاشق چای خوری پخته شده، نصف قاشق چای خوری عسل، یک چهارم قاشق چای خوری شیر و یک چهارم قاشق چای خوری خامه غلیظ را با هم مخلوط کنید.این مخلوط را به طور مساوی روی صورت خود بمالید، به غیر از ناحیه چشم، اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند. این ماسک درخشندگی، تغذیه و مشکل پوست شما را پوشش می دهد.با آب گرم بشویید و از مرطوب کننده برای نوع پوست خود استفاده بکنید.
۱۷-برای از بین بردن لکه های پوستی
کدو حلوایی لکه های پوستی را درمان می کند. بتاکاروتن موجود در کدو باعث افزایش تولید ویتامین آ در بدن می شود که به درمان لک و جای جوش کمک می کند.می توانید با استفاده از ماسک کدو و عسل در دراز مدت لک ها را از بین ببرید. برای ار بین بردن نقاط تیره ، یک قاشق سوپ خوری کدوتنبل، یک قاشق چای خوری عسل، یک قاشق چای خوری لیمو و یک قاشق چای خوری روغن ویتامین (ای) را مخلوط کنید. این مخلوط را به مدت ۳۰ دقیقه بر روی صورت مرطوب بمالید و بعد از خشک شدن با آب ولرم بشویید.
۱۸- برای تقویت مو
علاوه بر اینکه کدو حلوایی برای پوست مفید است، به خاطر ارزش غذایی غنی اش فایده های زیادی برای مو نیز دارد. کدوتنبل منبع غنی از مواد معدنی از جمله پتاسیم و روی است.پتاسیم به حفظ سلامتی مو کمک می کند و رشد مجدد را بهبود می بخشد.روی، به حفظ کلاژن کمک می کند و در نتیجه نقش مهمی در ترویج موهای سالم ایفا می کند.شامل فولات است، یک ویتامین (ب) که رشد مو را با بهبود گردش خون تحریک می کند.
۱۹- برای موهای خشک
کسانی که موهای خشکی دارند می توانند با کدو حلوایی یک نرم کننده عالی تهیه کنند. تنها کاری که باید انجام دهند این است که دو فنجان کدوتنبل خرد شده و پخته شده را با یک قاشق سوپ خوری روغن نارگیل، یک قاشق سوپ خوری عسل ویک قاشق سوپ خوری ماست مخلوط کنند. کدوتنبل و ماست را در یک مخلوط کن و یا بلندتر ریخته و آن را به پوره تبدیل کنید. سپس روغن نارگیل و عسل را به مخلوط آرام اضافه کنید. آن را به موهای مرطوب کننده بمالید، یک کلاه حمام پلاستیکی بپوشید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند.
۲۰- برای ایمنی سیستم تنفسی
خواص آنتی اکسیدانی کدوتنبل از سیستم تنفسی از عفونت ها محافظت می کند که باعث کاهش حملات آسم می شود.
۲۱- برای تمرکز بیشتر
تخمه های کدو حلوایی به دلیل این که منابع سرشار از عنصر روی و اسیدهای چرب امگا ـ ۳ هستند، مهارت و توان مغز را بالا می برد و به فرد کمک می کند بهتر و سریع تر فکر کند، ذهن او را تیزتر می کند و در عین حال سبب تقویت تراکم استخوان های سالم می شود.
۲۲-برای قوای جسمانی
گل کدو حلوایی هم از خواص برخوردار است. جوشانده گل کدو برای سینه بسیار مفید است.خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن می شود. خوردن کدو، خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم خوابی هستند، کدو برای درمان کم خوابی آنها مؤثر است.
۲۳- برای محافظت در برابر آفتاب
کدو حلوایی یک ضد آفتاب طبیعی است. کدو تنبل بتاکاروتن دارد که از آسیب پرتوهای خطرناک آفتاب جلوگیری می کند، استفاده از روغن دانه کدو هم در محافظت از پوست در مقابل آفتاب موثر است.
۲۴- برای درمان یبوست
شیره تخم کدو یبوست را برطرف می کند به همین خاطر باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود.
۲۵-برای درمان سرفه
با کدو حلوایی سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. کدو تنبل سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ث است است که برای بهبود سرماخوردگی و عفونت گلو موثر است، مصرف کدوی پخته شده و گرم موجب نرمی سینه و کاهش سرفه می شود.همچنان با سیری در ایران همراه باشید تا با مضرات مصرف زیاد کدو حلوایی نیز آشنا شوید.
مضرات احتمالی کدو حلوایی
اگر کدو حلوایی را در حد اعتدال مصرف کنید، مزایای سلامتی بسیاری دارد ولی در صورت زیادهروی در افرادی که مزاج سرد دارند، میتواند مشکلات گوارشی و بیماری اسهال را در پی داشته باشد. مخصوصا کسانی که در مناطق سردسیر زندگی میکنند.
آقایان در خوردن کدو حلوایی زیادهروی نکنند چون مصرف بیش از حد کدو حلوایی باعث کاهش مایع حاوی اسپرم در مردان میشود.
کدو حلوایی اشتها را کم میکند و ضعف معده را در صورت مصرف زیاد، در پی دارد.
کدو حلوایی در کنار خواص فراوانی که دارد، اگر در مصرف آن زیاده روی کنید عوارضی جدی به همراه خواهد داشت. برخی از مضرات کدو تنبل شامل موارد زیر میشود:
در صورت زیاده روی در مصرف کدو حلوایی یکی از مضرات کدو حلوایی ابتلا به بیماریهای شکمی مانند شکم درد، سوزش سردل، گاز معده و نفخ روده است.
کدو تنبل به ندرت ایجاد حساسیت یا آلرژی میکند اما ممکن است برخی افراد پس از مصرف کدو حلوایی دچار آلرژی یا حساسیت شوند. اگر پس از مصرف کدو تنبل با علایم خاصی روبرو شدید حتما به پزشک مراجعه نمایید.
خوردن منظم کدو حلوایی برای افرادی که در رژیم کاهش وزن هستند، بسیار مفید است ما اگر از خود کدو حلوایی یا تیموتیاش به همراه شکر زیاد مصرف کنید، این کار باعث افزایش وزن میشود.
کدو تنبل برای بیماران دیابتی مفید است. مصرف کدوتنبل در یک میزان منظم میزان جذب قند در جریان خون را کاهش می دهد و این کمک به کنترل دیابت کمک می کند. اما اگر در مصرف آن زیاده روی شود، باعث افت قند خون یا هیپوگلیسمی می شود که نشانه های بدون گیجی،گرسنگی شدید،عرق زیاد دارد.
مصرف منظم کدو حلوایی در حفظ کنترل فشار خون بسیار موثر است و در نتیجه خطر فشار خون بالا یا فشار خون بالا را کاهش میدهد. اما مصرف بیش از حد از کدو حلوایی میتواند منجر به افت شدید و ناگهانی فشار خون شود.
در مصرف مقادیر زیاد تخم کدو حلوایی، بایستی مراقب اختلالات الکترولیتی ایجاد شده در بدن بود.
چگونه کدو حلوایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
افزودن کدو حلوایی به رژیم غذایی یک راه عالی برای بهبود سلامت کلی بدن است. در اینجا چند ایده برای ترکیب کدو حلوایی به غذاهای شیرین و خوش طعم آورده شده است:
کدو حلوایی را به صورت مکعبی خرد کنید. با روغن زیتون، نمک و فلفل تفت دهید تا یک غذای سریع و خوشمزه تهیه کنید.
کدو حلوایی را مانند سیب زمینی، سرخ و آن را مصرف کنید.
کدو حلوایی سرخ یا آبپز شده را برای تهیه انواع سالاد به کار ببرید.
کدو حلوایی پوره شده را به غذاهای پخته شده مانند نان و مافین اضافه کنید.
برای تهیه سوپ کدو حلوایی خامهای و بدون لبنیات میتوانید از پوره کدو تنبل و شیر نارگیل استفاده کنید.
با کدو حلوایی چی درست کنم؟
خورش کدو حلوایی یک روش عالی برای اضافه کردن کدو حلوایی به رژیم غذایی است.
با ترکیب لوبیا، ادویهجات، ترشیجات، سس گوجه فرنگی و کدو تنبل یک سس فلفل قرمز گیاهی درست کنید.
نصف کدو حلوایی پخته شده را با مخلوط مورد علاقه خود از غلات، سبزیجات و پنیر برای شام گیاهخواری ترکیب کنید.
کدو حلوایی پخته را به غذاهایی مثل ماکارونی اضافه یا از آن به صورت پوره به عنوان سس ماکارونی استفاده کنید.
کدو حلوایی پخته شده را با نمک، شیر و دارچین له کنید تا یک پیش غذای خامهای داشته باشید.
برای خوردن صبحانه مقوی، کدو تنبل بو داده را در کنار تخم مرغ مصرف کنید.
هنگام تهیه پای یا تارت از کدو حلوایی پوره شده استفاده کنید.
برش های نازک کدو حلوایی خام یا کدو حلوایی رنده شده را روی سالاد بریزید تا طعم و بافت منحصر به فردی داشته باشد.
کدو تنبل را به جای سایر سبزیجات نشاستهای مانند سیب زمینی، کدو یا سیب زمینی شیرین امتحان کنید.
با کدو حلوایی میتوانید انواع خورش و پلو را درست کنید. کئی پلا یا کدو پلو یکی از مشهورترین غذاهای مازندرانی با کدو حلوایی است. همچنین کوکوی کدو حلوایی یکی از انواع خوشمزه کوکوی محلی مازندرانی است.
طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک بسیار مشهور است.
در صورت تمایل با طرز تهیه انواع خوراکها با کدو حلوایی هم آشنا شوید.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.