پتی بزه نون، یکی از نانهای پرخاصیت مازندران می باشد . این نوع نان سرشار از مواد پروتئینی و به دلیل استفاده از خرمندی دشو حاوی مقادیر زیادی ویتامین است . استفاده از این نوع نان خوشمزه ، به کودکان فعال و پرتحرک توصیه می شود.
مواد لازم:
برنج ۲۰۰ گرم
رب خرمالوی جنگلی ۱۰۰ گرم
شکر ۲۵۰ گرم
روغن ۲۰ گرم
مایه خمیر ۱۵ گرم
نمک به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه :
۱ – برنج را خوب می شویند .
۲ – چهار برابر حجم برنج ، آب ، جوش می آورند .
۳ – نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنند .
۴ – برنج را در آب در حال جوش اضافه می کنند .
۵ – هنگامی که برنج از سختی و سفتی خود خارج شد یا به اصطلاح بند آن باز شد ، زمان آبکشی آن است .
۶ – برنج را آب کش کرده به مدت دو ساعت صبر می کنند تا آب آن خشک شود . روی برنج را با پارچه ای تمیز پوشانده برای گرم نگه داشتنش به دور آن پارچه می پیچند .
۷ – برنج را برای له کردن ، مرحله به مرحله به دوری duri (سینی ) اضافه می کنند . له کردن برنج با کف دست انجام می شود . از کترا ketra (قاشق بزرگ و بلند ) نیز برای نرم کردن برنج استفاده می شود .
۸ – دشو (شیره خرمالو ) را با شکر مخلوط کرده آن قدر آن را به هم می زنند تا رنگ سیاه دشو ، به رنگ قهوه ای در بیاید ، رنگ دشو حتما باید تغییر کند . زیرا در غیر این صورت پتی بزه نون سیاه رنگ خواهد شد .
۹ – دشوی آماده شده را مرحله به مرحله با خمیر مخلوط کرده و خوب آن را هم می زنند .
۱۰ – روغن را سوته sute (داغ ) می کنند .
۱۱ – روغن سوته شده را کم کم به خمیر در حال بنه وار (گرد کردن ) اضافه می کنند .
۱۲ – خمیر را بنه وار یا شکل توپ می کنند .
۱۳ – توئه tua (سنگ پهن ) را روی آتش یا شعله اجاق می گذارند تا کاملا داغ شود .
۱۴ – توئه را با مقداری روغن چرب می کنند .
۱۵ – خمیرهای بنه وار شده را روی سینی با وردنه صاف و پهن می کنند تا اندازه آن از کف دست بزرگتر شود .
۱۶ – سطح توئه را از خمیرهای آماده شده پر می کنند .
۱۷ – در صورت پختن ، آن را پشت و رو می کنند تا طرف دیگر آن نیز پخته شود .
۱۸ – هر یک از این نان ها باید جداگانه روی پارچه ای تمیز ، خنک شود ، زیرا در صورت تماس به یکدیگر می چسبند .
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.