جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

محمود آباد

تاریخ بروزرسانی :
۱۱ فروردین ۱۳۹۷

محمودآباد نام شهری ساحلی در مجاورت دریای خزر است. این شهر مرکز شهرستان محمودآباد است. اقتصاد این شهر برپایه گردشگری، ماهیگیری و کشاورزی استوار است. شالوده شهر در دوره ناصرالدین‌شاه پایه‌گذاری شده و در دوره رضا شاه بیشترین توسعه را یافته‌است. محمودآباد در قدیم بندرگاه آمل بوده است.

موقعیت

محمودآباد بر سر جاده ساحلی و در مجاورت دریای خزر قرار دارد. همچنین جاده محمودآباد-آمل ارتباط آن را با جاده هراز برقرار می‌کند. مهمترین شهرهای اطراف آن، نور در غرب، آمل در جنوب و فریدون‌کنار و بابلسر در شرق می‌باشد.
جمعیت

بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن ایران، جمعیت شهر محمودآباد در سال ۱۳۷۵ خورشیدی، ۱۹۸۸۳ نفر بوده که در سال ۱۳۸۵ به ۲۷۵۶۱ نفر رسیده‌است.
تاریخچه

شهر فعلی محمودآباد از قدمت تاریخی زیادی برخوردار نیست. اگرچه تاریخ محمودآباد با روستای تاریخی اهلم در مجاورت آن یکی دانسته می‌شود. ولی تا دوره ناصرالدین‌شاه تنها اثر معماری مهم، راه ساحلی شاه عباسی و یک امامزاده بوده‌است. آغاز احداث بنای فعلی شهر محمودآباد به حاج محمدحسن‌خان اصفهانی (پدر محمدحسین امین‌الضرب) در دوره ناصرالدین‌شاه باز می‌گردد. او اقدام به ساخت مسجد، کاروانسرا(بعدها قلعه)، بندر، حمام، ساختمان تجاری، ابنیه مسکونی و همچنین راه‌آهن کوچکی از بندر تا دامنه‌های البرز در جنوب شهر نمود. راه‌آهن مزبور مدتی بعد با کارشکنی درباریان و به بهانه به خطر افتادن جان چارپایان منطقه برچیده شد.

از این دوره تا زمان رضا شاه، آبادانی شهر رو به خرابی گذاشت. در سال ۱۳۰۸ محمودآباد مجدداً مورد توجه قرار گرفت. نقشه شهر در آن اجرا شد. سه خیابان اصلی و چندین خیابان فرعی در آن احداث گردید. تا این زمان از ساختمان‌های دوره ناصری هیج اثری باقی نمانده بود. در عوض کارخانه شالی‌کوبی احداثی در آن مجدداً به زندگی در آن رونقی داد. اسکله جدید و جند انبار بزرگ در شهر احداث شد و این شهر به مرکز صدور برنج و کنف به شوروی تبدیل گردید. خط آهن کوتاهی، کارخانه شالیکوبی را به اسکله جدید متصل می‌نمود.

صادرات کالا از این بندر موجب نیاز به ساختمان گمرک گردید. پس از آن نیز پرورش کرم ابریشم رونق شهر را افزود. به همین منظور یک کارخانه پیله کشی نیز در مجاورت کارخانه شالیکوبی احداث گردید. ابریشم تولیدی به کارخانه ابریشم بافی چالوس ارسال می‌شد. توسعه محمودآباد، آن را به بخشی کوچک تبدیل کرد که کارخانه برق، ادارات گوناگون از جمله اداره طرق و اداره املاک و همچنین ساخت منازل مسکونی جدید و نوساز را به دنبال داشت.

محموداباد1 محمود آباد

محمودآباد محمود آباد

محمود آباد 2 محمود آباد

محمود آباد 3 محمود آباد

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • محمد خائف

    آیا خرید ویلا در شهرک نور بهتره یا شهرک محمود آباد؟لطفا راهنمایی کنین.

    ۵ آبان, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    بیشترین درآمدی که دارن از گردشگری و ماهیگیری هستش البته برخی از مردم کشاورزی هم می کنن ولی بیشترین کار ماهیگیری هستش.

    ۶ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    یکی از قشنگترین و تمیزترین ساحل ها رو همین محمود اباد داره.نسبت به بقیه شهرهای شمالی ماهیگیری خیای بیشتر رونق داره

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفیع

    اینجا یکی از زیبایی های کشورمون رو به واقع به نمایش میزاره
    من توی فصل زمستان ۹۷ اینجا بودم و از اقامت در مجموعه تمام عیار نفت لذت بردم ۲ عکسی که در وسط میبینید مربوطه دید از برج های نفت ه
    از بازار ماهی فروشان شهرداری نگم که حتما باید دیدن کنید و البته خرید ماهی فراموش نشه که پشیمون میشید

    ۱۸ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    محمود آباد فقط دریا داره و یک دریاچه.دریاچه اویدر خیلی زیباست سمت سیسنگانه واقعا عین بهشته

    ۲۶ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *