رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۰ تیر ۱۳۹۹

ماقوت یزدی ، دسری بی نظیر

اشتراک گذاری

ماقوت یزدی ، دسری بی نظیر و خوشمزه که به عنوان غذای غیراصلی سرو می شود. ماقوت یزدی به خاطر شباهت مزه اش با فالوده یزدی از خانواده ی فالوده یزدی نیز به شمار میرود. تفاوت رایج ماقوت و فالوده یزدی که آن هم به کل با فالوده شیرازی متفاوت است، در این است که ماقوت نیازی به برش ندارد. این دسر در عین خوش طعم بودن، خوش عطر بودن و خوش رنگ بودن، بسیار مقوی و سالم است.

ماقوت یزدی

اگر خانم خانه دار هستید و به دنبال یک دسر مقوی برای خانواده ی دلبندتان میگردید پیشنهاد ما به شما دسر یزدی لذیذی به نام ماقوت یزدی است که در عین مقوی و خوش طعم بودن، روش پخت آن نیز بسیار ساده است.همچنین اگر مسافر دیار تاریخی شهر بادگیرها و استان یزد هستید، ماقوت یزدی می تواند یک سوغات بی نظیر برای عزیزانتان از این استان زیبا باشد.

مواد لازم

نشاسته گل
آب
گلاب
زعفران
شکر
خلال بادام
خلال پسته

ماقوت یزدی

طرز تهیه

ابتدا نشاسته را در آب سرد به خوبی مخلوط می‌کنیم تا کاملا در آب حل شود.سپس محلول آب و نشاسته را روی حرارت قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم که سفت نشود تا زمانی که به جوش آید. شکر را در ظرفی جداگانه با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا یک دست شود.شربت شکر را به محتوای نشاسته و آب اضافه میکنیم.

در این مرحله بسته به سلیقه گلاب را برای خوش عطر شدن دسر به مواد اضافه میکنیم که البته هل نیز برای خوش عطر شدن بسیار کارساز است. همچنین برای رسیدن به رنگ و لعابی زیبا زعفران دم کرده را نیز اضافه میکنیم.

نکته: توجه داشته باشید که برای طعم دار و عطردار کردن و رنگ دادن به دسرتان می‌توانید باتوجه به ذائقه ی خودتان دست به عمل بزنید و از انواع عرقیجات استفاده کنید.

در آخر کار خلال بادام و خلال پسته را نیز اضافه می کنیم و مواد را از روی حرارت بر میداریم و داخل یخچال میگذاریم تا سفت شود یا به اصطلاح ببندد. نوش جانتان.

انواع ماقوت یزدی

خانم های خانه دار یزد با دستان هنرمندشان در گذشته ماقوت را با آب تهیه می کردند اما امروزه دو نوع ماقوت رواج دارد؛ دسر ماقوت با آب و دسر ماقوت با شیر.در طرز تهیه ی ماقوت ساده با شیر تنها کافی است که به جای آب، شیر بریزید.
نکته: ماقوت یزدی خوب، ماقوتی است که همانند ژله شفاف باشد نه اینکه مثل قطاب کدر شود. و همچنین باید بافت بسیار سفتی داشته باشد طوری که به راحتی برش نخورد.

خواص ماقوت یزدی

موادی که برای تهیه ی دسر ماقوت به کار برده می‌شوند هر کدام از خواص چشمگیری برخوردار هستند. از این رو پی بردن به خواص ماقوت یزدی و آشنایی با خواص نشاسته که یکی از اجزاء اصلی این دسر به شمار میرود نیز بسیار مهم است.
نشاسته که پایه ی اول این دسر سنتی را تشکیل میدهد، منبعی سرشار از کربوهیدرات است و به همین منظور قند خون را نیز تنظیم میکند.
همچنین نشاسته با خاصیت تسکین دهندگی که دارد برای درمان و بهبود سوختگی ها و التهابات مفید واقع شده است. از دیگرخاصیت ‌های استفاده از این ماده می‌توان به تقویت معده و روده نیز اشاره کرد.
ماقوت برای خانم‌های خانه داری که در ماه مبارک رمضان به دنبال یک پذیرایی شیک و خوش طعم هستند تا بتوانند یک میز خوش رنگ بچینید بسیار مناسب است. این دسر لذیذ خواص زیادی دارد و طرز تهیه‌ی آن نیز بسیار آسان است. شما می‌توانید ماقوت شیری، ماقوت زعفرانی و ماقوت کاکائویی را به راحتی و مطابق با سلیقه ی خودتان تهیه کرده و از آن لذت ببرید.

 

 

 

ماقوت یزدی

           
 

نظر کاربران :

  • دلارام

    چرا مقدار مواد رو ذکر نکردید؟ چقدر نشاسته ؟ چقدر آب و… ؟؟؟؟؟؟

    ۱۰ آبان, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • جواد

      سلام، مقدار پودر نشاسته نسبت به آب یک به هشت میباشد، مثلا ۱۰۰ گرم نشاسته، ۸۰۰ گرم آب نیاز داره

      ۲۷ آذر, ۱۴۰۰

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *