قناویز بافی

قناویز بافی

نوعی پارچه که در سالهای گذشته بافته می‌شده است قناویز نام دارد که متاسفانه در حال حاضر بافت آن دیگر انجام نمی شود.
این پارچه باعرضهای ۸۰*۹۰ سانتی متری بافته‌ می‌شده که برای بافت قناویز باعرض ۷۰ سانتی متر ۳۰ چله و با عرض ۹۰ سانتی متر ۴۲ چله به کار می‌رفته است. و یک بافنده روزانه  الب ۶ تا بافته است.

در نوشته‌های قدیمی، پارچه قناویز به خطه خراسان منسوب شده است ولی امروزه قناویز در یزد که به شهر بادگیرها معروف است، بافته می‌شود.

قناویز با دستگاه‌های ساده نساجی دو وردی بافته می‌شود و بافندگان آن را اکثرا زنان خانه‌دار تشکیل می‌دهند.

نخ مورد مصرف نیز ابریشم مصنوعی بوده و به عنوان آستر لباس مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

قناویز را با آب ولرم و شوینده‌های معمولی می‌توان شست‌ و دوری از رطوبت مدام، حرارت و آتش، اشعه مستقیم و مداوم خورشید، سفیدکننده‌های شیمیایی و اشیای نوک‌تیز از راهکارهای نگهداری این محصول به شمار می‌آید.

در فرهنگ دهخدا آمده است که قناویز نوعی پارچه ابریشمی ساده که بیشتر به رنگ سرخ است .

بافت قناویز تنها در شهر یزد و در شهرستان‌هایی مانند تفت و میبد رایج بوده است اما امروزه کاملاً منسوخ شده است.

قناویز بافی قناویز بافی

این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین 0 / ۵. تعداد 0

با سپاس از امتیاز شما ❤️

اگر نکته ای دارید اینجا برای ما بنویسید

نقشه :

در حال بارگذاری نقشه...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا