مواد لازم :
برنج یک کیلو
شکر یک کیلو
روغن
زعفران
مغز پسته
بادام
خلال نارنگی
طرز تهیه :
برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و یکی دو جوش می دهند . شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده، به شیره شکر اضافه می کنند و دو قاشق روغن نیز به آن می افزایند . برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی یاچلوصافی ( ترش باله ) ریخته، شیره شکر را روی آن پاشیده ، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره در داخل دیگ یا قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم دم می کنند. پس از دم کشیدن شکرپلو، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده را روی آن ریخته مصرف می کنند.شکرپلورا در شیراز همیشه باخورشت قیمه صرف می کنند.
نظر کاربران :
غداهای شیرین ذائقه خاص خودش رو میخواد و به هرکسی نمیسازه
شکر پلو با قیمه در شیراز میل میکنن و در عروسی و جشن هاشون به عنوان دسر استفاده میشه.به نظر من خیلی خوشمزه نیست اما خود شیرازیا خیلی دوست دارن
شکر پلو ی غذای اصیل شیرازیه…البته ب ذائقه همه جور در نمیاد.می تونید شکر کمتر بهش بزنین