رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

شامی مازندران

تاریخ بروزرسانی :
۱۳ شهریور ۱۳۹۸

شامی یکی از غذاهای سنتی استان مازندران به خصوص شرستان بابل است. تفاوت اصلی آن با انواع دیگر شامی در استفاده از سبزیجات محلی معطر است. این خوراک ، سرشار از ویتامین ها و پروتئین های مورد نیاز بدن است . فیبر سرشار در نخود و لپه برای بیمارانی که دروه ی نقاهت را می گذرانند ، بسیار مفید است . این غذای کم حجم برای افرادی که از چاقی رنج می برند در وعده غذایی ناهار بدون برنج توصیه می شود .
مواد مورد نیاز جهت تهیه شامی:
نخود: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
سیب زمینی: ۵۰۰ گرم
گوشت: ۳۰۰ گرم
سبزی های معطر (جعفری، گشنیز، سرسم، نعنا، سیر، اناریجه، زلنگ، اوجی، تره، شنبلیله و وارنگبو): ۳۰۰ گرم
پیاز درشت: ۱ عدد
آب نارنج: ۱ عدد
تخم مرغ: ۴ تا ۵ عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک و ادویه: به مقدار لازم

 شامی مازندران

طرز تهیه:
نخود، گوشت، پیاز، سبزی، یک چهارم پیمانه آب نارنج، یک چهارم پیمانه روغن و مقداری نمک و زردچوبه را با مقداری آب روی حرارت ملایم می پزیم. مواد بعد از پختن نباید آب داشته باشند و گوشت نباید له شود. سپس سیب زمینی ها را به قطعات درشت خلال کرده داخل روغن سرخ می کنیم.
بعد از اینکه مواد خنک شدند همه را چرخ نموده، تخم مرغ و نمک و ادویه را اضافه میکنیم. از مواد به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و با دست فرم داده و داخل روغن فراوان سرخ می کنیم.
غذا آماده هست نوش جان!
منابع:سیتی پدیا-صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *