رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۷ اسفند ۱۳۹۳

سیب زنوز

اشتراک گذاری

سیب زنوز
شهر زنوز یکی از معدود باغ شهرهای ایران است که بیشتر مردم ایران آن را با نام سیب (سیب زنوز) همراه می دانند. سیب تولیدی این شهر به اعتقاد کارشناسان می تواند به عنوان نمادی دائمی محسوب شده و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به این منطقه از آذربایجان جذب کند.

سیب زنوز از نظر کیفیت و کمیت مقام اول محصولات سر درختی‌ های زنوز را دارد. هر چند انواع مختلف زردآلو مانند طبرزه،‌ مخملی، خودرو،‌ کشاورزی و انواع مختلفی از گلابی،‌ گردو، آلو، آلبالو، گیلاس و سر درختی‌ های دیگر در اقتصاد باغداران منطقه نقش زیادی دارد لیکن سیب به لحاظ سرآمد بودن کیفیت و انواع آن جایگاه ممتازی را دارد. در زنوز حدود ۴۰ نوع سیب تولید می‌شود که از مهمترین آنها می‌توان به قابالا، سلطانی، بالجه‌ای، ‌اسدکوهی، شیشه‌ای،‌ مشکی، مشکی قرمز، می خوش یارآلما،‌ قیزیل آلما،‌پیر آلما،‌ پاییزه، لبنانی سفید و لبنانی قرمز اشاره کرد.
سیب زنوزحتی در نوع لبنانی آن تفاوت بسیار با محصولات سیب دیگر مناطق کشور دارد. طعم و مزه لذیذ، آبدار بودن،‌ داشتن پوشش چربگونه و‌ رنگ قرمز خوشرنگ از عمده ویژگی‌های سردرختی سیب زنوز است. سیب‌هایی که بر اساس افسانه‌های قدیمی منطقه سرخی آن بر اثر تابش نور ستاره قطبی است.
سیب عمده ترین سردرختی زنوز می باشد و از زمانهای قدیم سیب زنوز شهره آفاق دور و نزدیک بوده و الحق که در زیبایی و خوش مزه گی نظیر ندارد روایت می کنند که درخت سیب را از شمال ارس به زنوز آورده اند حمداله مستوفی مورخ و جهانگرد مشهور که حدود هفتصد سال پیش از منطقه مرند گذر کرده می گوید: زنوز قصبه ایست باغستان فراوان دارد حاصلش غله و انگور و میوه و به تخصیص سیب سفید ( قبلی ) می خوانند عظیم خوب است حقوق دیوانیش سه هزار دنیا است . سیب قبلی همان قابالا می باشد که امروز نیز معروف است اکنون این پرسش پیش می آید که نام قبلی یا قابالا از کجا آمده و روی این سیب مانده بارتلد محقق روسی می نویسد : کولک پایتخت باستانی اران که اعراب قبله گویند خرزان نیز نامیده می شود پس این احتمال که سیب قباله یا قابالا از ناحیه قبله برای اولین بار به زنوز آمده باشد بسیار زیاد است . سیب های بومی زنوز از بهار تا پاییز محصول می دهند و انواع زیادی دارند سیب گرده شیرین به محض در آمدن از گل قابل خوردن است و مزه دلپذیری دارد .

-پائیزه آلماسی ( که همان سیب معروف زنوز است که زبانزد خاص و عام است و در خارج از زنوز به زونوز آلماسی معروف است این سیب خیلی خوش خوراک است برعکس سیبهای لبنانی نفخ آور نیست رنگ و مزه این سیب با توجه به دو درختی که بهم پیوند زده می شوند فرق می کند بنابر این انواع مختلفی از آنرا در باغات زنوز می توان مشاهده کرد این سیب محصول اختصاصی زنوز است و فقط در زنوز بعمل می آید آنهم در محدوده شهر و باغات اطراف رودخانه زنوز که میوه هایش از کیفیت بالایی برخوردار است مثلا در منطقه کفشن زنوز بعمل نمی آید …) از سیب زنوز علاوه بر اینکه در سردخانه و انبار ها نگهداری می کنند برای مصرف خانواده برگه هم درست می کنند و در زمستان می پزند که به آلما بیشمیشی معروف است و خیلی خوشمزه می باشد.

gartal   (113) سیب زنوز

index سیب زنوز

471927_CUikVaSs سیب زنوز

1622719_565113610250972_1151502470_n سیب زنوز

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *