رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۳ خرداد ۱۳۹۴

خیز نخست برای ثبت جهانی ایذه

اشتراک گذاری

تاریخ خبر :۱۳۹۴/۰۳/۰۳-پرونده آماده‌سازی آثار و محوطه‌های تاریخی ایذه برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، قرار است آثار و محوطه‌های تاریخی شهرستان ایذه در قالب یک پرونده واحد با عنوان «منظر تاریخی فرهنگی ایذه» برای ثبت جهانی آماده شود.

در گام نخست کارگروه ثبت جهانی منظر تاریخی فرهنگی ایذه با هدایت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به ریاست فرمانداری شهرستان ایذه در روز جهانی موزه و گنجینه تشکیل شد.

بر اساس توافق انجام‌ شده در جلسه‌ای که به همین منظور تشکیل شد فرمانداری ایذه مسوولیت هماهنگی بین‌بخشی و فرابخشی در شهرستان ایذه را به عهده گرفت و معاونت میراث فرهنگی اداره کل خوزستان هم درباره ضرورت‌های استانی و ملی ثبت جهانی اقدام می‌کند.

ایذه به عنوان بزرگ‌ترین موزه روباز جهان با سنگ‌نگاره‌هایی چون کول فرح، شهسوار، اشکفت سلمان، خنگ اژدر، دره شمی و… در شرق خوزستان و دامنه‌های جنوب ‌غرب زاگرس، منطقه‌ای بی‌نظیر از هزاران سال زندگی بشر و تاثیر‌گذاری آن در طبیعت است.

براساس تعریف میراث جهانی یونسکو، منظر فرهنگی به یک منطقه جغرافیایی‌ گفته می‌شود که چشم‌انداز آن حاصل کار مشترک طبیعت و انسان باشد. رابطه طولانی میان بشر و محیط زیست موجب تعامل فرهنگی نزدیک میان این دو شده و به منظور حفظ تنوع و گوناگونی این تعامل، مناظر فرهنگی به عنوان میراث جهانی ثبت می‌شوند. تاکنون ۶۶ منظر فرهنگی جهانی در یونسکو به ثبت رسیده‌ و در ایران پیش از این بم در قالب منظر تاریخی و فرهنگی ثبت جهانی شده است.

اردیبهشت ماه ۹۳ محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی کشور، از الحاق منظر تاریخی و فرهنگی تخت جمشید به پرونده ثبت شده آن در فهرست جهانی خبر داده بود که شامل نقش رستم، نقش رجب و کعبه زرتشت می‌شود.

در همین زمینه اکنون آثار و محوطه‌های تاریخی ایذه در قالب منظر تاریخی فرهنگی برای ثبت جهانی در دستور کار معاونت میراث فرهنگی اداره کل خوزستان قرار دارد. پیش از این ۲ اثر زیگورات چغازنبیل و سازه‌های آبی تاریخی شوشتر در خوزستان به ثبت جهانی رسیده‌اند و ثبت محوطه تاریخی شوش در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز تابستان سال جاری در مجمع عمومی یونسکو در برلین به رای گذاشته می‌شود.

1477 خیز نخست برای ثبت جهانی ایذه

           
 

نظر کاربران :

  • مجتبی

    با سلام به مردم تاریخ دوست ایذه
    درسال۹۳ از آثار تاریخی ایذه چون کول فرح و اشکفت سلمان بازدید کردم اما با تاسف شاهد تخریب و از بین رفتن سنگ نگاره های کول فرح که به حق مادر نقوش زیبای کاخ صدستون و کاخ آپادانای تخت جمشید است بودم مگر گذاشتن یک ایرانیت بر روی این آثار ۵۰۰۰ساله چه قدر هزینه دارد ای کاش توان مالی داشتم و شخصا این کار را میکردم .
    دوستدار ایران باستان مجتبی از شهرستان فسا

    ۴ خرداد, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *