این غذا، یکی از غذاهای محلی، مخصوص نواحی شمال ایران است .
مواد لازم:
لوبیای مخصوص باقلاقاتق: ۲۵۰ گرم
کره:۲۰۰ گرم
سیر: یک بوته
تخممرغ: ۴-۳ عدد
شوید: نصف فنجان تازه یا ۱۰۰ گرم خشک
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
* لوبیای مخصوص باقلاقاتق را شسته و یک روز قبل آن را خیس میکنیم . سپس پوست آن را می گیریم .
* سیر را پوست گرفته و خرد میکنیم و با کره کمی تفت میدهیم .
* باقلای پوست گرفته را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم.
* زردچوبه و شوید را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم . به باقلا آنقدر آب اضافه میکنیم تا یک بند انگشت روی آن را آب بگیرد. شعله را ملایم کرده و می گذاریم بپزد ، ولی له نشود .
* نمک و فلفل آن را میزان کرده و ۳ عدد تخممرغ را هم میزنیم و به خورش اضافه میکنیم و در ظرف را میگذاریم تا تخم مرغها کمی سفت شوند و سپس آن را در ظرف میکشیم .
* یکی از تخم مرغها را نیمرو کرده و در وسط ظرف خورشت قرار میدهیم.
یادآوری:
۱- اگر لوبیای باقلاقاتق را کمی سرخ کنیم ، هنگام پختن له نمیشود.
۲- این نوع خورش باید کمی آب داشته و جا افتاده باشد.
نظر کاربران :
باقالا قاتق كه در شمال طرفداران زيادي دارد اما بسيار سليقه اي است . جزو خورشتهايي بود كه اصلا دوست نداشتم
همیشه دوست داشتم دستور پخت این غذا رو یاد بگیرم. فقط یه چیزی من از تخم مرغ داخل غذا به این روش خوشم نمیاد جور دیگه ای میشه درست کرد؟
سلام
بسیار سپاسگذارم از توضیحی که درباره ای این غذا ارائه نمودید .مدت ها به دنبال دستور پخت این غذا بودم.
سلام . بهش گل در چمن هم می گیم .