جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

آتشکده آذرجو

تاریخ بروزرسانی :
۲۸ آبان ۱۳۹۸

آتشکده آذرجو  در ده کیلومتری غرب داراب قرار دارد و به سبک چهار تاقی با گنبد ساخته شده است. آوار دیوارهای این آتشکده را تا نصف گرفته است و گنبد آن ریخته است. کنار آتشکده کوه سنگی حفره سیاه و همچنین چشمه طبیعی بزرگی به نام اغلان قز که به معنی دختر و پسر می باشد، قرار دارد.بنا به روایت مروج الذهب مسعودی این آتشکده به دستور اشو زرتشت بنا شده است. زرتشت به یستاف شاه دستور داد تا آتش مقدس جمشید را بیابد و یستاف شاه آنرا در خوارزم یافت و به دارابگرد آورد و در آنجا آتشکده ای بنا نمود و آتش مقدس را در آن نگه داری و سپس شهر خرم دارابگرد را بنا نمود.

از سال ۳۳۲ هجری قمری نام آن به آتشکده آذرجو تغییر کرد. همانند همهٔ چهارتاقی‌های روزگار ساسانی دارای پلانی مربعی است. این سازهٔ تاریخی خاموش از لاشه‌سنگ با ملاط گچ دست‌کوب ساخته‌شده‌است. بدنه داخل اثر، گچ‌اندود بوده که پهنای لایه‌های گچی آن ۵ سانتیمتر است.لازم به ذکرست که چهارتاقی‌ها سازه‌هایی بوده‌اند که بیشتر کاربری مذهبی داشته‌اند. آتشکده، سازهٔ زادبومی ایرانی است که اگر به آن توجه شود ارزش آن نمودار خواهد شد.

هرگاه به ارزشمندی آتشکده‌ها پی برده شود، می‌توان امیدوار بود که آتشکده‌ها هم مانند ساختمان‌های دیگر بازسازی شوند و این بخش از معماری ایرانی برای آیندگان به یادگار بماند. درکنار آتشکده آذرجو دو حلقه چاه سنگی دردل کوه تراشیده اند که از آنها به عنوان مخزن آب، برای دو آسیاب که در زیر آن قرار دارد، استقاده می شده است

آدرس: ۱۰کیلومتری غرب داراب ، آتشکده آذرجو

اذرجو2 آتشکده آذرجو

اذرجو3 آتشکده آذرجو

اذرجو4 آتشکده آذرجو

اذرجو5 آتشکده آذرجو

آذرجو آتشکده آذرجو

 

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 1 میانگین: 1]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • مهدی درخواه

    سلام و درود
    عکس های سوم و پنجم از بالا مربوط به آتشکده تنگ چک چک رستاق داراب و می بایستی اصلاح بفرمایید.

    ۱۱ آبان, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
    • اسلوب

      با سلام و تشکر تصاویر اصلاح شد

      ۲۸ آبان, ۱۳۹۸
  • رستاقی

    سلام
    فکر کنم در مورد عکسها و مطالب این گزارش می بایست دقت بیشتری به عمل می آمد این اطلاعات مربوط به آتشکده آذرجوی داراب(مسجد سنگی) نیست ، اگر هم باشد عکسهای چهارتاقی ها مربوط به آتشکده رستاق است که در ۸۰ کیلومتری داراب قرار دارد نه ۱۰ کیلومتری.
    با سپاس

    ۲۴ مرداد, ۱۳۹۳ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *