جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

آئین سنتی شیردوشان

تاریخ بروزرسانی :
۷ شهریور ۱۳۹۴

جشن “شیردوشان” یا “شیلان‌دهی” که با پخت و پز آش شیر برنج معروف است یکی از سنت‌های قدیمی بوده که به گفته ریش‌سفیدان منطقه بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد. در اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد ماه ، معمولا حدود دو هفته قبل از حرکت گله گوسفندان به ارتفاعات ۳ هزار متری “عروس خونی” یا “عاروس خنی” چلاو صورت می‌گیرد. شیر یک روزه گله گوسفندان منطقه که باید به ارتفاعات کوچ کنند جمع‌آوری می‌شود. این شیرها صبح تا ظهر روز شیردوشان در “امامزاده سیف‌الدین روستای گنگرج‌کلا” منطقه چلاو از دامداران جمع‌آوری می‌شود تا بعد از ظهر در محوطه امامزاده ، شیر را با تهیه هیزم و مهیا کردن آتش به آش “شیر برنج” تبدیل کنند. شیرهای دوشیده شده گوسفندان از محل اصلی گوسفندسرا در منطقه “چماز نو” که مکان نگهداری دام بوده به وسیله اسب به امامزاده حمل می‌شود. دامداران چلاو از چندین روز قبل خبر آئین شیلان‌دهی را بین مردم اعلام می‌کنند،اهالی منطقه و مردم شهر که در محل شیلان‌دهی حضور دارند به تبرک از آش شیربرنج پخته شده در محل امامزاده استفاده می‌کنند.
583 آئین سنتی شیردوشان

584 آئین سنتی شیردوشان

585 آئین سنتی شیردوشان

587 آئین سنتی شیردوشان

588 آئین سنتی شیردوشان

589 آئین سنتی شیردوشان

590 آئین سنتی شیردوشان

591 آئین سنتی شیردوشان

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *