جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

کوکوی نخود فرنگی گیلانی

تاریخ بروزرسانی :
۱۴ بهمن ۱۳۹۹

یکی از انواع کوکو که بسیار برای وعده عصرانه یا شام و یا حتی فینگر فودی خوشمزه مناسب است کوکوی نخودفرنگی گیلانی می باشد . این کوکو به خاطر طعم خوب و طرز تهیه راحت آن از غذاهای محبوب و مورد علاقه گیلانی هاست .مثل انواع غذا با نخود فرنگی، مانند کوکو لوبیا سبز، کوکو نخود و سیب زمینی، کوکوی نخود فرنگی و ذرت، کوکوی نخود فرنگی با گوشت و کوکوی نخود فرنگی رژیمی، مواد مورد استفاده در آن ارزان و به‌راحتی قابل دسترس‌اند. در ادامه با طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی گیلانی آشنا می شویم .

کوکوی نخود فرنگی 1 کوکوی نخود فرنگی گیلانی

مواد لازم

نخود فرنگی: ۳۰۰ گرم
سیب‌زمینی: ۴ عدد متوسط
تخم‌مرغ: ۳ عدد
سیر: ۳ حبه
شوید خشک: به میزان لازم (در صورت دلخواه)
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
زرد چوبه: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم (در صورت دلخواه)
روغن سرخ‌کردنی: به میزان لازم

طرز تهیه

برای تهیه کوکو نخود فرنگی، ابتدا باید نخود فرنگی را خوب بپزید تا نفخ نداشته باشد. برای این کار، ۳۰۰ گرم نخود فرنگی را با ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی، داخل قابلمه بریزید و ۲ قاشق چای خوری نمک روی آن بپاشید. این قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا نخود فرنگی خوب بپزد.

در همین حین که نخود فرنگی در حال پختن است، سیب‌زمینی‌ها را در ظرفی رنده کنید. پس از رنده کامل، آب اضافی آن را خالی کنید. سیر و پیاز را نیز بشویید و پوست بگیرید. سپس هر دو را با رنده ریز، رنده کنید و آب اضافی آن را خارج کرده و به ظرف سیب‌زمینی رنده شده، اضافه کنید.

در این مرحله از طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی، به نخود فرنگی سر بزنید. اگر کامل پخته و نرم شده بود، قابلمه نخود فرنگی را از روی گاز بردارید و آن را آبکشی کنید. سپس صبر کنید تا کاملا خنک شده و آبش تخلیه شود. نخود فرنگی را به کاسه مواد اضافه کنید و تخم‌مرغ‌ها را روی آن بشکنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کنید. می‌توانید در این مرحله، از کمی زعفران و شوید خشک نیز استفاده کنید. اضافه کردن این مواد، کاملا اختیاری و برای طعم دادن به غذاست. سپس مواد را با هم ترکیب کنید. مواد باید طوری ترکیب شوند که خمیر یک‌دستی حاصل شود.

در مرحله آخر طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی، تابه‌ای نچسب را روی حرارت متوسط قرار داده و مقداری روغن سرخ‌کردنی در آن بریزید. می‌توانید به‌جای روغن سرخ‌کردنی، از چند قاشق کره نیز استفاده کنید.پس از داغ شدن روغن یا کره، مواد کوکو را روی سطح تابه پخش کنید و با پشت قاشق، صاف کنید. در تابه را بگذارید و حدود ۱۰ دقیقه یا بیشتر، صبر کنید. اگر یک‌ طرف کوکو پخته بود، می‌توانید آن را برگردانید.
پس از پخت هر دو طرف کوکو، آن را با نان سبوس‌دار و گوجه و خیارشور میل کنید. نوش جان!

کوکوی نخود فرنگی 3 کوکوی نخود فرنگی گیلانی

نکات تکمیلی برای پخت کوکو

برای راحت شدن کار، می‌توانید تمام مواد، به‌جز تخم‌مرغ‌ها و ادویه‌جات را در چرخ گوشت له و ترکیب کنید. سپس مواد را از چرخ‌ گوشت خارج کرده و تخم مرغ و ادویه را به آن اضافه کنید.

اگر رنده ریزی در دسترس ندارید یا نمی‌توانید پیاز را رنده کنید، می‌توانید پیاز را به‌صورت نگینی و بسیار ریز، خرد کنید.

همان‌ طور که گفته شد، در طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی، استفاده از زعفران و شوید خشک کاملا اختیاری و دلخواه است. اما اگر شوید تازه در اختیار دارید؛ می‌توانید آن را استفاده کنید.

اگر میکسر دارید، می‌توانید برای بهتر ترکیب شدن مواد، ابتدا نخود فرنگی و سیب‌زمینی را در میکسر بریزید و سپس مواد دیگر را به آن اضافه کنید.

می‌توانید کوکوی نخود فرنگی را در وعده‌های سحر و افطار ماه رمضان و در وعده شام، ناهار و حتی صبحانه میل کنید.

انواع غذا با نخود فرنگی که طرفدار زیادی هم دارند؛ عبارت‌اند از انواع کوکو نخود فرنگی و سیب‌ زمینی، کوکوی نخود فرنگی با گوشت (گوشت قرمز یا انواع گوشت سفید و ماکیان)، کوکوی نخود فرنگی و ذرت، کوکوی نخود فرنگی بدون سیب زمینی و کوکوی نخود فرنگی رژیمی. طرز تهیه شامی نخود فرنگی هم بسیار محبوب و پرطرفدار است.

کوکوی نخود فرنگی کوکوی نخود فرنگی گیلانی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *