کوکوی عروسی شمالی ها همان کوکو مرغ شمالی یا رشتی با سیبزمینی می باشد . تا حالا شده برید عروسی و یکی از غذاهای پرطرفدار روی میز شام کوکو باشه ؟ کوکوی مرغ شمالی به اسم کوکو مرغ بادکوبه ای هم معروفه و یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که در مراسم های رسمی هم در تمام شهرهای استان گیلان سرو می شود . صبح روز عروسی مادر عروس همراه با یک صبحانه مفصل یک دیس پر کوکو مرغ بادکوبهای را هم به خانه عروس و داماد میفرستد. در این مطلب شما را با طرز تهیه این کوکوی خوشمزه آشنا می کنیم .
مواد لازم
تخممرغ: ۶ عدد
سینه مرغ: ½ یک سینه بزرگ و بدون پوست
قارچ: یک بسته بزرگ
هویج: یک عدد بزرگ
سیبزمینی: ۱ عدد کوچک
نخودفرنگی پخته: ½ پیمانه
پیاز: ۲ عدد بزرگ
سیر: ۲ حبه رنده شده و ۱ حبه درسته برای پختن مرغ
ماست چکیده یا یونانی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر کاری: به میزان لازم
پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
بیکینگپودر: ½ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای درست کردن کوکوی گیلانی نرم و خوشمزه که با مرغ و سبزیجات درست میشود ابتدا سینه مرغ پوست کنده را بشورید و با مقداری زردچوبه، یک عدد پیاز و یک حبه سیر بپزید. یک عدد سیبزمینی و یک عدد هویج را هم بپزید. بعد از اینکه مرغ کاملا پخت آن را ریشریش کنید. یک عدد پیاز را با رنده درشت رنده کنید و به مرغ ریش ریش شده اضافه کنید. دو حبه سیر رنده شده را هم به مواد فوق اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. میتوانید برای درست کردن کوکوی مرغ گیلانی مرغ پخته را به جای ریش ریش کردن چرخ کنید ولی سبک سنتی آن مرغ ریش ریش در کوکو است.
پیاز و هویج پخته را هم رنده کرده و به مواد فوق اضافه کنید. یادتان باشد سیبزمینی و هویج را با رنده درشت رنده کنید. نخود فرنگی پخته را هم اضافه کنید. این کوکو به کوکوی مرغ و قارچ هم مشهور است پس قارچها را ریز خرد کنید و با کمی کره تفت دهید. اجازه دهید آب قارچ خشک شود. بعد از اینکه آب قارچ خشک شد به مواد بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در یک ظرف جداگانه تخممرغها را بشکنید و با چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید. بیکینگ پودر، زعفران دم کرده و دو قاشق ماست چکیده را به تخممرغهای زده شده اضافه کنید و باز هم بزنید. تخممرغهای هم زده و مزهدار شده را به موادی که از قبل آماده کرده بودید اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر کاری، پودر فلفل قرمز را هم اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. ۱۰ دقیقه صبر کنید تا مایه کوکو استراحت کند. در یک ماهیتابه تفلون روغن را داغ کنید و به همان سبک و سیاق کوکوهای دیگر کوکو مرغ بادکوبهای را سرخ کنید.
نکات کوکو مرغ شمالی یا رشتی مجلسی بدون فر
اضافه کردن سبزیجاتی مثل نخودفرنگی، قارچ، هویج پخته و سیبزمینی به کوکوی مرغ بادکوبهای با سیب زمینی و سبزیجات سلیقهای است اما طعم آن را لذیذتر میکند.
میتوانید مقدار کمی زنجبیل تازه و رنده شده یا کمی پودر زنجبیل را هم به عنوان ادویه به کوکو مرغ بادکوبهای اضافه کنید.
میتوانید تمام مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و وقتی یک طرف مایه کوکو سرخ شد مایه را برگردانید و سمت دیگر را هم سرخ کنید و سپس کوکو به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید.
اگر تمایلی به درست کردن کوکوی مرغ مجلسی بدون فر ندارید میتوانید کوکو مرغ شمالی را در فر بپزید. فر را روی درجه ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. مایه کوکو را در یک ظرف پیرکس بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه زمان دهید تا کوکو در طبقه وسط فر پخته شود. برای اینکه از پختن کوکو مطمئن شوید یک چنگال را در اواخر پخت در مایه کوکو فرو کنید، اگر مایه به چنگال چسبید چند دقیقه دیگر زمان دهید تا کوکو خوب بپزد. در پایان ظرف حاوی کوکو شمالی را به قسمت بالای فر منتقل کنید تا روی کوکو بادکوبهای یا شمالی طلایی شود.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.