مواد لازم: آب ـ آرد ـ نمک ـ روغن مایع و آب سوراغ
روش تهیه: با مخلوط نمودن آب، آرد و نمک خمیر نان را تهیه می کنند و می گذارند چند دقیقه بماند، سپس از آن چانه های ۶۰ گرمی درست می کنند و آنها را به وسیله دست در سینی پهن می نمایند تا به شکل دایره به قطر تقریبی ۲۰ سانتی متر شود، پس از آماده شدن آنها را روی پارچه یا سفره می چینند و یکی یکی روی تابه گرد محدب که قطر آن حدود ۵۰ سانتی متر است و روی چراغ گاز قرار گرفته می گذارند و با یک انبر یا سیخ کوچک آنها را پشت و رو می کنند تا خوب پخته شود. بعد از پخته شدن نان را از روی تابه بر می دارند و روغن مایع داغ کرده و آب سوراغ روی آن می پاشند.
این نوع نان مخصوص صبحانه است که با چای شیرین خورده می شود و صبح ها در منازل شهر قشم و حتی روستا ها پخته می شود. اگر آرد آن سبوس دار باشد طعم بهتری خواهد داشت.
یک نوع دیگر از این نان که برای مراسم فاتحه خوانی تهیه می شود به این شکل است که پس از پخته شدن و آغشته شدن با روغن به جای آب سوراغ یا مهیاوه روی آن شکر یا خاکه قند می پاشند و کسانی که در مراسم شرکت می کنند با این نان همراه با تخم مرغ آبپز پذیرایی می شوند.
این نوع نان برای فروش پخته نمی شود و فقط زنان قشم نان دستی را در منازل برای مصرف خود تهیه می کنند.
نظر کاربران :
با اینکه روش تهیه خیلی ساده ای داره من که خوردم واقعا از اونی که فکرشو میکردم خیلی خیلی بهتر بود
من در قشم كه مهمان خانه اي بودم براي صبحانه نان هايي آوردند كه قطر زيادي داشت اما بسيار بسيار نازك بود
روي يكي از آنها گويي موقع طبخ تخم مرغ زده شده بود
همراه ما نام “نان رته” را گفت آيا كسي اين نوع نان را مي شناسد؟