مواد لازم: آب ـ آرد ـ روغن ـ تخممرغ ـ مایه خمیر و کمی نمک
روش تهیه: با مخلوط نمودن مایه خیمر، آب، آرد و نمک خیمر نان تهیه میشود. این خمیر چند ساعت باید بماند تا آماده پخت شود. معمولاً شب خمیر را تهیه و صبح زود از خیمر آماده شده چانه درست می نمایند. چانه ها را با دست پهن می کنند تا به صورت گرد به قطر حدود ۱۰ سانتی متر شود سپس آنها را یکی یکی داخل روغن داغ درون تابه می اندازند و پشت و رو می کنند تا خوب پخته شود (در قدیم برای پشت و رو کردن نان در تابه از شیئی آهنی و قاشق مانند که انتهای آن به شکل دنباله قاشق و ابتدای آن گرد بود استفاده می کردند و به آن محماس می گفتند) چون دارای تخممرغ و مایه خمیر است کمی پف می کند و معمولاً تو خالی و سرخ و خوشمزه است. این نوع نان را صبح ها با دوشاب یا عسل یا شیره کره میل می کنند. بعضی ها نوع شیرین آن را دوست دارند که به جای نمک، شکر در خمیر آن به کار می برند.این نوع نان که مورد علاقه غیر بومیان هم میباشد در منازل پخت و در بازار عرضه می شود. پخت این نان مختص زنان نیست و مردان خبره در این کار در قشم وجود دارند مخصوصاً آشپز های لنجها. در ماه با برکت رمضان از این نان برای سحری استفاده می شود در بازار قدیم قشم اطراف بازار ماهی فروشان عصر روز های ماه رمضان به فروش می رسد.
این نان یکی از نان های محل یو بسیار خوش طعم قشم است.
نظر کاربران :
خیلی خوشمزه هست ما اینو در جزیره هرمز در جشنواره قالی طبیعی که با ماسه های ساحل جزیره هرمز درست کرده بودن خوردیم و خیلی خوشمون اومد،حیف که کم بود