فیبیج یا ماهی سفید شکم پر یکی از غذاهای محلی استان گیلان است.
فیبیج (ماهی سفید شکم پر) گیلان
مواد لازم برای ۶ نفر:
ماهی سفید عدد ۱ ۱/۵ کیلویی
گردو گرم ۱۰۰
سیر قاشق غذاخوری ۱
رب انار قاشق غذاخوری ۲
کره قاشق غذاخوری ۱
سبزی معطر (گشنیز-نعنا-پونه-خارواش) ساطوری قاشق غذاخوری ۲
نمک- فلفل-گلپر به میزان دلخواه –
طرز تهیه:
ابتدا فلس ماهی را جدا کرده و شکم آن را خالی میکنیم. میشوریم و در آبکش میگذاریم تا آب آن برود. گردو را آسیاب میکنیم. به گردو سبزی سیر و رب انار و ادویه را اضافه میکنیم تا خمیر یکدستی بدست آید. شکم و پوست و پوست ماهی را نمک میپاشیم و از مواد داخل شکم ماهی را پر میکنیم و لبههای شکم را میدوزیم.
روشهای پخت: ۱- بخارپز: کف دیگ و یا گمج (ظرف سفالی شمالی) نان یا فویل قرار داده و ماهی را روی آن میگذایم کمی نمک روی فویل و ماهی میپاشیم. پوست ماهی را برش سطحی داده و کره را لای آنها قرار میدهیم. روی حرارت کم میگذاریم تا کاملا بپزد.
۲. از تابه مستطیل باید استفاده شود. تابه را گرم کرده و کمی روغن کف آن میریزیم ماهی را داخل آن قرار داده و یک طرف آن را با حرارت ملایم سرخ میکنیم. بر میگردانیم و طرف دیگر را نیز سرخ میکنیم. باید این کار ملایم انجام شود که ماهی هم سرخ شود هم کاملا پخته شود.
۳ داخل فر: سینی فر را چرب کرده کمی نمک میپاشیم. ماهی را روی آن قرار میدهیم. با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد میگذاریم تا ماهی بپزد قسمتی از ماهی که در کف قرار دارد برشته میشود. برای قسمت رویی کمی کره به پوست ماهی میمالیم و گریل را روشن میکنیم. ۱۰ دقیقه کافی است تا ماهی کاملا برشته و آماده شود.
روشهای دیگر مانند مایکروفر و تستر و هواپز مانند فر میباشد روشهایی مانند تنور نیز وجود دارد که در صورت داشتن آن نتیجهای به مراتب بهتر دارد.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
جنوبيها به موادي كه داخل شكم ماهي را پر مي كند حَشو مي گويند. كه به جاي رب انار با تمبر هندي طبخ مي شود