بلیط هواپیما سوئیت تبریز

طرز تهیه شیرینی گردویی

زمان مطالعه : 9 دقیقه
۲۸ مهر ۱۳۹۹

شیرینی گردویی یکی از شیرینی ها و سوغاتی هایی است که در بیشتر شهر های ایران یافت می شود . طرز تهیه شیرینی گردویی رو براتون در این مطلب آوردیم تا این شیرینی را در خانه درست کنید و از خوردن نوع خانگی آن لذت ببرید .این شیرینی در کنار چای وقهوه در عصرهای زیبا بسیار می چسبد و خوراکی مقوی و مفیدی است .اصلی ترین ماده برای پختن و تهیه شیرینی گردویی نیز خود گردو است و برای همین است که قیمت آن نسبت به بقیه شیرینی های عصرانه تا حدی گران است، البته بستگی به قیمت و نوع کیفیت گردویی دارد که در تهیه آن استفاده شده است.

شیرینی گردویی

مواد لازم

پودر گردو ۱۲۰ گرم
آرد برنج ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ یک عدد
کره ۸۰ گرم
پودر قند ۱۲۰ گرم
دارچین نصف قاشق مربا خوری
مغز گردو به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا کره و پودر قند را در یک کاسه با هم خوب مخلوط می کنیم و سپس زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و باز هم می زنیم تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
سپس دارچین را به ماده اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم. بعد پودر گردو را به آرامی اضافه کرده و باز هم با همزن مخلوط می کنیم. نکته خیلی مهم این است که تمامی مواد باید به خوبی با هم مخلوط شوند.
در آخر، آرد برنج الک شده را به ترکیب بالا اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم. حال ماده شیرینی ما آماده است و باید آن را به شکل شیرینی گردویی در آورده و درون فر قرار دهیم تا پخته شوند.
فر را از قبل باید آماده و گرم نگه دارید. بهترین دمای فر برای پختن شیرینی گردویی ۱۷۵ درجه سانتیگراد است.
از مایه شیرینی، قالب هایی به اندازه گردو جدا کرده و به شکل شیرینی گردویی در میاوریم. برای تزئین می توانیم مغز گردو را بر روی شیرینی قرار دهیم. سپس قالب های آماده شده را به مدت ده تا پانزده دقیقه درون فر قرار می دهیم.
بعد از پانزده دقیقه، قالب ها را از درون فر جدا کرده و اجازه بدهید تا کامل خنک شوند و سپس نوش جان کنید.

در طرز تهیه شیرینی گردویی ساده سلیقه های مختلفی را می توان به کار برد، هرچند همانطور که در بالا گفتیم، مواد تشکیل دهنده اصلی آن یکسان است.

شیرینی گردویی

مواد لازم

پودر گردو ۳۰۰ گرم
شکر ۶۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۳۰۰ گرم
سرکه یک قاشق سوپ خوری
وانیل و جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری
آرد برنج سه قاشق سوپ خوری
پودر کاکائو یک قاشق چای خوری
البته مقدار مواد تشکیل دهنده می تواند بسته به تعداد افراد تغییر کند.

طرز تهیه

ابتدا مانند بالا از یک ربع قبل فر را گرم کنید.
پودر گردو و شکر را با هم در یک کاسه به خوبی مخلوط کنید و سپس سفیده را اضافه کرده و باز آن ها را با هم مخلوط کنید.
ماده را باید به خوبی هم بزنیم تا هیچ اثری یا دانه ای از مواد تشکیل دهنده نماند.
سپس پودرکاکائو و دیگر مواد را به خوبی اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
سپس از ماده قالب هایی به شکل شیرینی گردویی جدا کرده و درون یک سینی گذاشته و داخل یک فر به مدت پانزده دقیقه قرار می دهیم.
سپس قالب ها را از درون شیرینی درآورده و اجازه می دهیم تا سرد شوند و در نهایت نوش جان می کنیم.

چند نکته مهم

در صورتی که فر نداشته باشید، می توانید از حرارت ملایم برای پخت آن استفاده کنید.
اگر قصد دارید تا رنگ شیرینی شما تیره تر شود، می توانید میزان گردو را افزایش دهید و همچنین مقدار آرد را کمتر کنید.

 

شیرینی گردویی

خواص گردو

خوردن گردو فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد، کاهش بیماری های قلبی، پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز از فواید گردو است.گردوها برای پوست و بدن واقعاً عالی هستند و برای همین بسیاری از برندهای مراقبت از پوست و زیبایی محصولاتی شامل گردو دارند، چون غنی از مواد مغذی هستند که برای کارهای عادی زیبایی ما مفید هستند.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گردو

ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.

مس: مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب ، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده ی معدنی است.

اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.

ویتامین E: گردو محتوی مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.

فسفر: نزدیک به ۱٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده ی معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.

منگنز: بیشترین مقدار این ماده ی معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.

شیرینی گردویی

فواید و خواص سلامتی گردو

سلامت قلب

به خاطر سطح بالای اسیده ای چرب امگا ۳ در گردو، برای سیستم قلبی و عروقی بسیار مفید هستند.مشخص شده است که خوردن تنها چند گردو در روز می تواند به کاهش فشار خون کمک کند، بنابراین آن هایی که فشار خون بالا دارند توجه بیشتری داشته باشند. اسیده ای چرب امگا ۳ معروف به کاهش کلسترول بد در بدن و افزایش تولید کلسترول خوب شناخته می شوند که این اعمال هم برای قلب مفید است.

 گردو مناسب برای سیستم ایمنی

گردو مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها را دارد که سیستم ایمنی بدن شما را سالم نگه می دارند و از ظهور بیماری ها پیش گیری می کنند.

گردو مفید برای سلامت مغز

اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در گردو هم برای مغز مفید هستند. باعث می شود که سیستم عصبی به آرامی کار کند و حافظه شما را بهبود بخشد.

گردو مناسب برای سرطان سینه

انجمن تحقیقات سرطان آمریکا در سال ۲۰۰۹، حجم تحقیقات خود را منتشر کرد که مصرف کمی از گردو، هر روز، می تواند به کاهش خطر سرطان پستان کمک کند.

 گردو مناسب برای بیماری های التهابی

کسانی که بیماری های التهابی مانند آسم، ورم مفاصل و اگزما دارند، گردو برایشان مفید است چون مقادیر زیادی از اسیده ای چرب دارند.

گردو مناسب برای سلامت استخوان ها

گردو شامل یک اسید چرب ضروری به نام اسید آلفا لینولینیک است.این اسید آلفا لینولینیک و ترکیبات آن با استخوان های قوی تر و سالم تر در ارتباط بوده اند.هم چنین وقتی شما اسیدهای چرب امگا ۳ را از طریق گردو جذب می کنید، التهاب کاهش می یابد و این مربوط به حفظ استخوان ها برای مدت زمان طولانی تر است.

گردو برای کمک به خواب بهتر و استرس

گردو ملاتونین دارد و گفته می شود این ترکیب با الگوهای خواب بهتر مرتبط است.هم چنین اسیدهای چرب امگا ۳ فشار خون را پایین نگه می دارند و به کاهش استرس کمک می کنند.

 گردو مناسب برای دوران بارداری

گردو شامل گروه های ویتامین B سالم مثل فولات، ریبوفلاوین، تیامین و غیره است که اینها برای یک زن باردار و جنین ضروری هستند.

گردو مناسب برای دستگاه گوارش

گردو، غنی از فیبر است و راهی خوب برای حفظ صحیح عملکرد سیستم گوارشی هستند.همه انسان ها به طور روزانه به فیبر نیاز دارند، تا حرکات روده ای را به درستی حفظ کنند.

گردو مناسب برای تمیز کردن داخل بدن

گردو تمیز کننده داخلی بدت شما است، چون آن ها به صورت تحت اللفظی، سیستم گوارشی را از انگل های زیادی پاک می کنند.

گردو مناسب برای درمان عفونت های قارچی

هیچ راه بهتری برای پاک کردن خود از قارچ وجود ندارد – به جز گردوی سیاه.

خواص و فواید گردو برای پوست سالم و زیبا

تاخیر در پیری پوست

گردو برای پوست خوب است چون مملو از ویتامین های B می باشد. ویتامین B استرس و خلق و خو را بسیار عالی مدیریت می کند.افزایش سطح استرس می تواند منجر به ظهور زودرس چین و چروک شود و در نتیجه باعث افزایش سریع تر پیری می شود. حضور ویتامین های B، همراه با ویتامین E، به مبارزه با رادیکال های آزاد ناشی از استرس کمک می کند و این امر فرآیند سالخوردگی را به تاخیر می اندازد.

گردو مناسب برای رطوبت رسانی به پوست

آن هایی که پوست خشک دارند، باید به طور منظم از روغن گردوی گرم استفاده کنند.روغن گردو به حفظ رطوبت پوست کمک می کند و پوست را از درون تغذیه می کند و رشد سلول های سالم و درخشان را افزایش می دهد.

گردو برای خداحافظی با حلقه های سیاه زیر چشم

استفاده منظم از روغن گردوی گرم برای روشن کردن حلقه های تیره زیر چشم مشهور است. روغن استخراج شده از گردو، پف را می خواباند و چشم ها را آرام می کند و درخشش و رنگ آن را حفظ می کند.

خواص ، فواید و مزایای گردو برای داشتن موهایی سالم تر

موی بلندتر و محکم تر

گردوها منابع خوبی از پتاسیم، امگا ۳، امگا ۶ و اسیده ای چرب امگا ۹ هستند. تمام این مواد کیسه های ترشحی مو را قوی می کنند. بنابراین استفاده منظم از روغن گردوی مو شما را بلندتر، قوی تر، سالم تر و درخشان می کند.
روغن گردو از طاسی جلوگیری می کند:
مطالعات نشان می دهد که استفاده منظم از روغن گردو می تواند مسائل مربوط به طاسی را کند کند.

روغن گردو یک ضد شوره طبیعی
روغن گردو به دلیل خواص مرطوب کنندگی غنی خود به طور گسترده در تولید روغن مو به کار می رود. در نتیجه، به طور گسترده به عنوان یک عامل ضد شوره سر پیشنهاد می شود.
روغن گردو برای داشتن پوست سر سالم تر
استفاده منظم از روغن گردو، پوست سر را مرطوب نگه می دارد و در نتیجه مشکلاتی مانند درماتیت را دور می کند. خاصیت ضد قارچی روغن گردو برای جلوگیری از عفونت قارچی موثر است.

مضرات و عوارض جانبی گردو

گردو می تواند بر بدن ما تاثیرات نامطلوب هم بگذارد. برخی از این عوارض جانبی جزئی هستند، در حالی که برخی دیگر به توجه پزشکی نیاز دارند. در این بخش از سلامت نمناک بعد از بررسی خواص و فواید گردو برخی از عوارض جانبی گردو مورد بحث قرار گرفته است پس مقاله زیر را بخوانید تا بیشتر بدانید:
۱.تغییر وزن با مصرف گردو :طیف گسترده ای از مطالعات نشان داده اند که مصرف گردو می تواند به دلیل میزان بالای انرژی آن منجر به افزایش وزن شود. اگر گردو را در مقادیر زیاد و بدون کنترل مصرف کنید، دچار افزایش وزن ناخواسته خواهید شد.
۲. آلرژی:واکنش های آلرژیکی عموماً با مصرف بیش از حد گردو مرتبط هستند. برخی افراد ممکن است واکنش های آلرژیک جزئی داشته باشند، در حالی که برخی دیگر یک آلرژی شدید داشته باشند.
۳. جوش و تورم با مصرف زیاد گردو :مصرف مقادیر زیاد گردو می تواند باعث خارش پوست و ورم کردن تمام بدن شود. افرادی که به شکل های دیگر آجیل حساس هستند، به احتمال زیاد از این علائم رنج می برند.
۴. امکان اسهال با مصرف گردو :مصرف گردو می تواند باعث انواع مختلفی از مشکلات هاضمه شود. اگر اسهال و دیگر مشکلات مربوط به گوارش را پس از مصرف گردو تجربه می کنید، شاید وقت آن است که با این خوراکی مورد علاقه خود خداحافظی کنید.
۵. ایجاد حالت تهوع با گردو:همان طور که قبلاً ذکر شد، گردو آلرژی زا است. آن ها حاوی آنتی بادی هستند که گلبول های سفید خون را تحریک می کنند تا هیستامین را در بدن تولید کنند.این هیستامین ها واکنش های آلرژیکی مانند تهوع، درد معده و اسهال را ترویج می دهند.
۶. بارداری و شیردهی:در نتیجه آلرژیک بودنش، گردو در رده “غیر ایمن”موادغذایی برای زنان باردار و شیرده وجود دارد. این به خصوص برای گردو سیاه درست است.
۷. سرطان لب:گردو اگر به صورت روزانه به پوست اعمال شود، می تواند باعث سرطان لب شود چون حاوی ماده شیمیایی بنام جوگیون است. این یک اثر جانبی نادر است و بعد از استفاده طولانی مدت رخ می دهد.
۸. امکان ایجاد حملات آسمی با مصرف گردو:آسم امروزه به طور فزاینده ای رایج شده است. اگر از آسم رنج می برید و حساسیت به گردو دارید، قطعاً باید از این آجیل خشک اجتناب کنید. افرادی که نسبت به گردو حساس هستند، بیشتر در معرض حملات آسم قرار دارند.
۹. تورم گلو و زبان با مصرف گردو:افرادی که از آلرژی گردو رنج می برند، نیز می توانند با مشکلات جدی روبرو شوند. این افراد ممکن است تورم گلو، زبان و حتی ریه ها را تجربه کنند. این نشانه ها به سختی نفس می کشند و حتی می توانند منجر به مرگ شوند.
۱۰. امکان ایجاد آکنه و زخم با گردو:گردو هنگامی که به طور روزانه بر روی پوست اعمال می شود می تواند باعث آکنه، اگزما، زخم و برخی عفونت های پوستی دیگر شود. هم چنین آن ها می توانند منجر به عرق کردن بیش از حد دست و پاها شوند.

نکاتی در مورد خرید و نگهداری گردو

گردو در سه اندازه مختلف، کوچک، متوسط و بزرگ قرار دارد. صدف شان را کاملاً بررسی کنید. از صدفهایی با سوراخ و یا شکاف دار دوری کنید.

شما می توانید گردو را در یک ظرف محفوظ از هوا در یک ناحیه خشک و خنک، دور از نور مستقیم خورشید ذخیره کنید.
این کار یک عمر طولانی از ۳ ماه به شما می دهد، به شرطی که گردو در پوستش قرار داشته باشد.
زمانی که پوسته را برمیدارید، می توانید آن را به مدت شش ماه در یخچال خود نگه دارید.
شما می توانید گردو را در یک بسته بدون هوا نگه دارید و برای یک سال بدون هیچ آسیبی از آن ها استفاده کنید.
گردو به طور کلی طعم های غذایی را به راحتی جذب می کند.
در حالی که منجمد است، مطمئن شوید که از غذاهایی مانند پیاز، کلم و ماهی در فاصله ای امن نگهداری می شوند.

 

 

 

 

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *