جدیدترین ها
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

طرز تهیه خورش ترخون

تاریخ بروزرسانی :
۱۵ تیر ۱۴۰۲

طرز تهیه خورش ترخون با گوشت و بدون گوشت را در این مطلب آموزش خواهیم داد. خورش ترخون یا خورش ترخون ریحون یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال مفیدترین خورش‌های ایرانی است که هم می‌توانید آن را با گوشت قرمز و مرغ درست کنید و هم به صورت گیاهی و بدون گوشت آن را تهیه کنید. سرو آن با برنج ایرانی بسیار عالی است.

خورش ترخون 1 800x800 طرز تهیه خورش ترخون

مواد لازم

مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
ترخون تازه خرد و ساطوری شده: ۱۰۰ گرم
ریحان تازه خرد و ساطوری شده: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
فلفل سبز: ۳ عدد
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن مایع سرخ کردنی یا کره: به میزان لازم

طرز تهیه

به جای مرغ می‌توانید از گوشت قرمز یا کوفته‌های قلقلی استفاده کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه خورش ترخون و ریحون، تکه‌های مرغ را به قطعات کوچک مکعبی خرد کنید. می‌توانید از مرغ با استخوان هم استفاده کنید. در یک قابلمه مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس مرغ‌های خرد شده را در آن تفت دهید. حرارت را کم کنید و حدود ۱۰ دقیقه اجازه دهید مرغ‌های سرخ شوند و روی آنها به رنگ طلایی دربیاید.

بعد از اینکه تکه‌های مرغ سرخ شدند، آنها را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید. در فاصله سرخ شدن مرغ‌ها، پیاز را پوست بگیرید. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیازها را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس مرغ‌های سرخ شده را به‌ آن اضافه کنید. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید.
بعد از گرفته شدن طعم خامی ادویه‌ها، مقداری آب داغ یا استاک مرغ به قابلمه اضافه کنید. به اندازه ۱ یا ۱/۵ لیوان کافی است. بعد از جوش آمدن محتویات داخل قابلمه، درب قابلمه را روی آن بگذارید و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید. اجازه دهید مرغ، شروع به پختن کند.
ترخون‌ها و ریحون‌ها را بشویید و وقتی آب خود را از دست دادند، برگ‌های آن را جدا کنید. سپس به صورت ساطوری، آنها را به صورت ریز، خرد کنید. فلفل‌ها را هم بشویید و دانه‌های وسط آن‌ها را جدا کنید. فلفل‌ها را خرد کنید و ۱۵ دقیقه بعد، همراه با سبزی‌ها، به مرغ‌های در حال پخت اضافه کنید.
بعد از اینکه خورش به مدت حدود ۵۰ دقیقه پخت و مرغ‌ها نرم شدند، آبلیمو را اضافه کنید. خورش را بچشید و در صورت دلخواه نمک و فلفل را اندازه کنید. اگر آب خورش زیاد است، درب قابلمه را باز بگذارید تا خورش غلیظ شود.
بعد از آماده شدن خورش ترخون، آن را به همراه برنج سفید آبکش یا برنج کته و سالاد دلخواه، سرو و نوش جان کنید.

خورش ترخون 2 طرز تهیه خورش ترخون

طرز تهیه خورش ترخون برای گیاهخواران

مواد لازم

سویا: ۵۰ گرم
قارچ: ۳۰۰ گرم
ترخون: ۱۵۰ گرم
ریحان: ۱۵۰ گرم
آبلیمو یا آب نارنج: ۲ قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه

در این روش از طرز تهیه خورش ترخون گیاهی، به جای گوشت، از قارچ و سویا استفاده می‌شود تا مناسب ذائقه گیاهخواران باشد. حتی اگر گیاه‌خوار هم نیستید، این روش تهیه خورش ترخون را می‌توانید به روش زیر امتحان کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش ترخون به روش وگان‌ها، ترخون و ریحان را تمیز کرده و بشویید. اجازه دهید آب خود را از دست بدهند. سپس آنها را ساطوری خرد کنید. سویا را به مدت ۳۰ دقیقه در مقداری آب ولرم خیس کرده و بعد آبکشی کنید. قارچ‌ها را هم بشویید و به صورت خلالی باریک خرد کنید.
قارچ‌ها را در یک تابه با روغن یا کره داغ تفت دهید. حرارت را متوسط رو به بالا تنظیم کنید و آبلیمو را اضافه کنید تا قارچ‌ها سیاه نشوند و آب نیندازند. سپس سویاها را به آنها اضافه کنید و تفت دهید. ۲ تا ۳ دقیقه بعد، زردچوبه، فلفل و نمک را بیفزایید.

خورش ترخون طرز تهیه خورش ترخون

فوت و فن‌های طرز تهیه خورش ترخون

معمولا خورش ترخون لعاب نمی‌اندازد. اگر می‌خواهید خورش‌تان لعابدار شود، به اندازه یک قاشق چای خوری آرد یا نشاسته را در ۱/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی آب سرد حل کنید. سپس آن را به خورش بیفزایید. این کار را در ۱۰ دقیقه پایانی پخت خورش انجام دهید.
علاوه بر ترخون و ریحون می‌توانید از سبزیجات معطر دیگر، مثل نعناع تازه یا اسفناج تازه هم در طرز تهیه خورش ترخون استفاده کنید.
برخی افراد به جای برنج، از پاستا برای سرو کردن خورش استفاده می‌کنند. در این صورت می‌توانید ۳ یا ۴ قاشق خامه را در ۱۵ دقیقه پایانی به مواد خورش اضافه کنید تا غلیظ و خامه‌‌ای شود.
در آخرین مرحله و در هنگام سرو کردن خورش ترخون، می‌توانید چند ورق بادمجان سرخ کرده را هم روی خورش قرار داده و آن را سرو کنید.
به عنوان چاشنی، به جای آبلیمو می‌توانید از رب انار، رب آلوچه، آب نارنج و دیگر چاشنی‌های دلخواه بنا به طبع و سلیقه خود استفاده کنید.
اضافه کردن چاشنی‌ها را به ۱۰ دقیقه پایانی پخت خورش ترخون موکول کنید. این کار باعث می‌شود رنگ خورش تغییر نکند و طعم آن هم ماندگارتر باشد.
سرخ کردن سبزی‌های خورش ترخون، اختیاری است. می‌توانید قبل از اضافه کردن آنها، کمی در روغن تفت دهید تا طعم خامشان گرفته شود. بستگی به سلیقه شما دارد. اگر ترخون، ریحان و دیگر سبزیجات را تفت می‌دهید، مراقب باشید، زیاده‌روی نکنید. چون این کار باعث تلخ شدن خورش شما خواهد شد.
به جای گوشت مرغ از انواع گوشت قرمز یا گوشت بوقلمون در طرز تهیه خورشت ترخون هم استفاده می‌شود.

           
برو بالا
 

نظر کاربران : با ورود به حساب کاربری از نوشتن نظر خود امتیاز کسب کنید

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.