رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۲ مهر ۱۳۹۳

شهر سومار

لینک این مطلب کپی شد!

سومار یکی از شهرهای شهرستان قصر شیرین در استان کرمانشاه می‌باشد. سوﻣﺎر ﺷﻬﺮی ﻣﺮزﯼ اﺳﺖ کﻪ در ﻣیﺎن درﻩاﯼ میان بلندی‌های ﺳﺎرات، ﭼﻐﺎاﻣﺎن و اردوﺑﺎن ﻗﺮار دارد. بلندی‌های ﻣﺮزﯼ ﮔیﺴکﻪ و کﻬﻨﻪرﯾﮓ همچون دﯾﻮار ﺑﻠﻨﺪﯼ در ﻏﺮب ﺷﻬﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪاﺳﺖ.

این شهر در مرز ایران و عراق واقع شده و فاصله آن با شهر مندلی عراق ۱۵ کیلومتر است و یکی از نزدیکترین مناطق ایران به بغداد می‌باشد. این منطقه دارای آب و هوایی ملایم در زمستان و تابستان‌هایی نسبتاً گرم می‌باشد. سطح آن نیز با تپه‌ماهور پوشیده شده‌است. کشاورزی و دامپروری رونق خاصی در این منطقه دارد و محصولات باغی آن مرکبات وانگور و خرما می‌باشد. وانواعی از محصولات جالیزی دراین منطقه رشد می‌کند. نفت‌شهر نیز از توابع آن دارای منابع گازی و نفتی است که هم اکنون از آنها استفاده می‌شود. در این منطقه رودخانه دائمی کنگیر جاری است. سومار در زمان جنگ ایران و عراق به تصرف نیروهای عراقی درآمد. از جمله عملیات‌های جنگی انجام‌شده در این منطقه عملیات مطلع‌الفجر بود.

جنگ ایران و عراق
بمب باران شیمیایی

ارتش بعث عراق سومار را در ۱۶ مهر ۱۳۶۶ مورد حمله شیمیایی قرار دادند که شمار زیادی از ساکنان کشته شدند.
آزادسازی سومار

سومار در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۶۷ به طور کامل از دست نیروهای عراقی در آمد.
وضعیت کنونی مردم سومار

مردم سومار، با آغاز جنگ ایران و عراق، اغلب در شهرهای نزدیک مقیم شدند و هم اکنون نیز در استانهای اصفهان، کرمانشاه و ایلام مستقر هستند. بیشتر مردم این بخش از مردمان ایل کلهر ایوان‌غرب می‌باشند، و هم اکنون در شهر ایوان(از شهرهای استان ایلام) زندگی می‌کنند.
فرهنگ

گویش مردم سومار، زبان کلهر و پوشش آنان نیز استفاده از لباسهابی کردی کلهر است. در واقع از نظر فرهنگی و اجتماعی، مردم سومار، به محیط فرهنگی و اجتماعی مردمان شهرهایی که در آنها ساکن هستند، شباهت دارند.

سومار 1 شهر سومار

سومار شهر سومار

           
 

نظر کاربران :

  • داود کریمی

    یادش بخیر لشکر زاهدان لشکر خوبی بود ویک افسر مردمی فعال شجاع بی غلط وغش داشت آن موقع سال ۶۷به نام ستوانیکم عباس ایران نژاد پاریزی جمعی گردان ۱۵۷که اگر سال ۶۶و۶۷که امکانات جنگ خیلی کم شده بود این افسر شجاع بادرایت خویش گردان ۱۵۷را به بهترین گردان تبدیل کرده بود یکی از فرماندهان گروهان‌های ای گردان ستوانیکم محمد ایران نژاد پاریزی بود ایشان هم از ناحیه دوچشمی جانباز شد ایشان هم مومن شجاع ومردمی بود بنده ومحمدرضا دستفروش سردرودی همه کاره ستوان عباس ایران نژاد بودیم خیلی تلاش کردم شماره اش را بدست آورم نتوانستم ولی ایشان خیلی مرد بود و دردوسالی که برایشان بودیم فکرکنم یک بار مرخصی رفت این یعنی ایثار وازخود گذشتگی من و دوستان خاطرات خوبی آرایشان داریم /تازنده آیم رزمنده آیم بخدا دلم واسه سومار وخاژرهایش تنگ شده است

    ۲۴ تیر, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    یه دفعه رد شدیم چیز خاصی نداره برای دیدن زمستونای خیلی سردی هم داره

    ۷ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مصطفی هژبر کلشتری

    منطقه عملیاتی سومار در عملیات مرصاد مورد تک ارتش بعث عراق واقع گردید و نیروهای بعثی عراقی همراه با منافقین تا گردنه قلاچه ( نزدیک اسلام آباد) پیشروی کرده بودند و به مدت یکهفته نیروهای بعثی در منطقه سومار حضور داشتند و در هنگام عقب نشینی تمام پل ها را تخریب کرده بودند . بنده در تاریخ ۱۶ مهرماه سال ۶۶ در مقر قرار گاه لشکر ۸۸زرهی بودم و در این روز شاهد کربلایی دیگر در خاک ایران بودیم . هواپیماهای دشمن عراقی در ساعت حوالی ۱۰صبح اطراف بیمارستان ۵۲۸صحرایی سومار و اطراف قرارگاه اشکر ۸۸ را بمباران شیمیایی نمودند و شهدای زیادی در این روز آسمانی شدند . بنده نیز در این روز مجروح گردیدم اما برای آسمانی شدن موانع دنیوی زیادی داشتم و لایق پیوستن به همرزمان شهیدم را نداشتم . نام و یاد همه شهدای عزیز بویژه شهدای بمباران شیمیایی ۱۶ مهرماه سال ۶۶ سومار جاودانه باد . برای شادی روح شهدای عزیز، صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ص)

    ۲۵ مرداد, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • فریدون عباسی اسفجیر

    سومار در سال ۱۳۶۶ هم دست ایران بود شما نوشتهاید که ۱۳۶۷ از عراقی ها گرفته شده این درست نیست من خودم سومار بودم ۱۳۶۶ خود سومار روی تپه سومار هم یک اشپز خانه ارتش داشت چطور ۶۷ از عراق گرفته شده !

    ۲۴ دی, ۱۳۹۳ پاسخ دادن
  • فریدون عباسی اسفجیر

    پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۶۶ خود سومار بمب باران شمییای نشد چون خالی از سکنه بود و جای بمب باران شمییای کیلومتر ۲۰ سومار جنب رودخانه کنگیر محل قرارگاه لشکر ۸۸ زرهی سیستان وبلوجستان که در این بمب باران ۱۷ تن از سربازان ودرجه داران گردان ۴۱۲ مخابرات و تعدادی از واحد های دیگر لشکر پرسنل خود را از دست داد . تمام اسامی شهدای گردان مزبور در دست من است .ادرس من قوچان کوی قائم امامت ۴ پلاک ۱۴ تلفن ۰۹۱۵۱۸۱۱۲۴۷ بازنشسته فریدون عباسی اسفجیر ( در این بمب باران شیمییای از ۲ بمب ۴۰ کیلویی سیانور استفاده شده است )

    ۲۴ دی, ۱۳۹۳ پاسخ دادن
    • براتمحمد برزگر اسفجیر

      اری چنین بود من سرباز ایشان در سومار بودم او فریدون عباسی اسفجیر از جان مایع گذاشته من شاهد و ناظر اعمال او در جنگ بودم و خصوصا روزی که بمب باران شد هم سنگران او چندین تن از پرسنل کادر از جمله پرویز ضیغمی حسن کول از زابل و اسدالله شاهرخیان ابراهیم ایروانی و و و و ده ها تن در این بمب بالران که از ۲ بمب ۴۰ کیلویی سیانور استفاده کرد عراق روز خوبی نبود ماهی ها کنجشک ها جیر جیرک ها ها همه از بین رفتن امپول اتروپین اثر نداشت اگر هم اثری داشت در حد کم و امیل نیتریت نیز استفاده کردیم ام جواب نداد و اکثرا شهید شدند یاد شهدای گردان ۴۱۲ مخابرات از لشکر ۸۸ زرهی سیستان و بلوجستان و یاد زحمات جناب سروان فریدون عباسی اسفجیر و شهید سرگرد مظاهری افسر مخابرات یگان مزبور بخیر سرباز دهه ۶۰ محمد بابایی از منجیل زلزله زده

      ۲۵ مرداد, ۱۳۹۵
    • مهدی

      سلام عرض ادب خدمت جانبازبزرگواری که چندصدکیلومترازخاک وکاشانه خودبه قصد کمک ؛جدا ازدفاع وطن کمک به خانوادهای مظلوم وبی دفاع مادرشهر سومار امده اید که اگرشیردلیرنی نترس شجاع ودلیر باقلبی ازجنس آئئینه ودل بزرگی همچون دریا نبودید اکنون مطمئن باشیدنه سوماروحتی کشوری وجودنداشت غیراین هم نبایدرغم میخورد چون ازگذشتگان ونیاکانمان یادگرفته آیم دفاع از ناموس وطن خط قرمزبوده هست و همیشه ایران زمین درنقطه وجای جای این خاک وبوم شیرمردانی سربه زیربه رسم ادب داشته ودارد که به وقت دفاع ازوجب وجب این سرزمین سرافرازرا باهزاران خون ریخته شده ازچنگال اهریمن های زمانه بیرون کشیده حال به عنوان فرزندسوماردست بوست هستم امیدوارم هیچگونه ناراحتی دروجود مبارکت رسوخ نکندقدردان زحماتت .یاعلی

      ۴ تیر, ۱۴۰۲

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *