بلیط هواپیما سوئیت تبریز

سوپ اسفناج و عدس

زمان مطالعه : 6 دقیقه
۲۸ مهر ۱۳۹۹

در فصل پاییزو زمستان که هوای سرد بیشتر احساس می شود و باید به فکر ایمن کردن بدن و تقویت سیستم ایمنی باشیم یکی از راههای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا و حتی کرونا تقویت سیستم ایمنی است . برای درست کردن انواع سوپ مجلسی و ساده خیلی خوشمزه برای وعده صبحانه و ناهار و شام و همچین سوپ برای درمان سرماخوردگی به انواع حبوبات و سبزیجات نیاز داریم و اضافه کردن یا نکردن انواع گوشت یا آب یا استاک گوشت هم اختیاری است. یوپ اسفناج وعدس بسیار مقوی و پر خاصیت می باشد پس با ما همرا شوید تا با طرز تهیه این سوپ خوشمزه آشنا شوید .

سوپ اسفناج و عدس

مواد لازم برای ۴ نفر

اسفناج: ۱ کیلوگرم
عدس: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
جو پرک: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر: ۱ فنجان
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
نعنا داغ و پیاز داغ: به مقدار دلخواه
خامه: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای درست کردن سوپ عدس و اسفناج که یکی از انواع سوپ مجلسی و خوشمزه برای مهمانی و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است می‌توانید به سوپ سیب زمینی، قارچ یا هویج هم اضافه کنید که سلیقه‌ای است. اما مواد اصلی سوپ عدس و اسفناج همان عدس، اسفناج و جو پرک است. برای تهیه سوپ ابتدا اسفناج‌ها را بشورید و سپس با عدس و جو و مقداری آب جوش و زردچوبه و فلفل بپزید. آب جوش یا استاک مرغ و گوشت و سبزیجات (اختیاری) باید کاملا روی مواد را بپوشاند و این ترکیب کاملا خوب بپزد و جا بیفتد.

سپس مقداری مقداری پیازداغ و نعنا داغ درست کنید و نیمی از آن را به سوپ اضافه کنید، نمک سوپ را هم اندازه کنید. طرز تهیه سوپ اسفناج و عدس با شیر هم مرسوم است. وقتی سوپ حسابی پخت و جا افتاد آن را با غذاساز یا گوشتکوب برقی میکس کنید. به این ترتیب سوپ اسفناج و عدس پوره و یکدست می‌شود. کمی دیگر سوپ را روی شعله ملایم گاز بگذارید و به آن ۱ فنجان شیر اضافه کنید. صبر کنید تا سوپ یکدست شود.

سوپ اسفناج شما آماده است، کافی است روی آن را با پیازداغ، نعناداغ و مقداری خامه (یا ماست چکیده) تزیین کنید تا یک سوپ اسفناج خامه‌ای خوشمزه و مجلسی برای تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشید. به جای پیاز داغ برای روی سوپ می‌توانید از مقداری قارچ تفت داده شده و نان تست تفت داده شده ساده یا نان سیر هم استفاده کنید.

بد نیست بدانید انگلیسی‌ها به جای خامه یک عدد تخم مرغ نیمرو یا آبپز روی سوپ اسفناج می‌گذارند یا ایتالیایی‌ها با مقداری پنیر پارمزان رنده شده این سوپ را میل می‌کنند.

اسفناج

خواص اسفناج

اسفناج یکی از انواع گیاهان یک ساله است که دارای ساقه و برگ های لطیفی می باشد. نام علمی اسفناج در زبان انگلیسی Spinacia oleracea است. اسفناج حاوی کاروتنوئیدهای مفیدی مثل لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد در بدن می شوند.برخی مطالعات و پژوهش ها نشان داده است که سبزیجاتی مثل اسفناج می توانند با سرطان هایی مانند دهان ، معده و مری مقابله کنند. عامه مردم فکر می کنند اسفناج حاوی مقادیر زیادی آهن است که این تصور کاملا اشتباست زیرا در هر ۱۰۰ گرم فقط دارای ۲/۷۱ میلی گرم اهن است.اسفناج به دلیل اینکه دارای اسید اکسالات است باعث می شود بدن نتواند مواد معدنی را جذب کند و همین موضوع باعث می شود بر خلاف تصور عامه مردم به عنوان یک منبع فوق العاده آهن مورد استفاده قرار نگیرد.جالب است بدانید اسفناج منبع سرشار از فیبر است و تقریبا دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. فیبر موجود در اسفناج علاوه بر هضم بهتر غذا می تواند باعث جلوگیری از یبوست نیز شود.

از دیگر فواید فیبر موجود در اسفناج می توان به این مورد اشاره کرد که فیبر موجود در اسفناج می تواند قند خون را پایین نگه دارد و با احساس سیری که به فرد مصرف کننده می دهد باعث جلوگیری از پرخوری شود.اسنفاج حاوی ویتامین C ، ویتامین E ، سلنیوم ، منگنز و بتاکاروتن است که همگی از آنتی اکسیدان های مفید برای بدن محسوب می شوند. این آنتی اکسیدان ها می توانند با پوکی استخوان مقابله کنند ، همچنین می توانند بدن انسان را از فشار خون بالا و گرفتگی رگ ها محافظت کنند.

اسفناج یک ضد آفتاب طبیعی

اسفناج حاوی مقادیر غنی و سرشار از ویتامین B است که مصرف آن باعث می شود به عنوان یک ضد آفتاب قوی و طبیعی از پوست شما محافظت کند. محافظت از پوست در مقایل اشعه های مضر نور خورشید علاوه بر اینکه از پوست صورت را در برابر آفتاب سوختگی محافظت می کند ، باعث جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست هم می شود.

روشن تر شدن پوست با اسفناج

جالب است بدانید اسفناج می تواند باعث سفیدتر شدن پوست صورت شود. اسفناج سرشار از ویتامین K و فولات است. ویتامین K و فولات باعث از بین بردن لکه های پوستی و روشن تر شدن پوست صورت می شوند. توصیه ما این است اگر به دنبال پوستی شفاف و درخشان هستید حتما اسفناج را در فهرست غذایی خود جای دهید.

درمان آکنه و جوش صورت با اسفناج

برای درمان آکنه و جوش های روی صورت می توانید به دو صورت از اسفناج اسنفاده کنید. نوشیدن آب اسفناج برای رفع جوش و آکنه بسیار مفید است ، ضمن اینکه برای از بین بردن آکنه و جوش می توانید از اسفناج به صورت موضعی هم استفاده کنید. یکی دیگر از روش های موثر برای از بین بردن جوش های صورت استفاده از ماسک اسفناج است. برای این منظور آب اسفناج را به صورت ماسک روی پوست صوت بمالید و پس از گذشت ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید.

طراوت و جوانی پوست با اسفناج

یکی از فواید مهم مصرف اسفناج این است که می تواند باعث تخریب رادیکال های آزاد موجود در بدن شود. این رادیکال ها باعث می شوند پوست صورت سریعتر از حالت معمول پیر شود. اسفناج حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می توانند رادیکال های آزاد را از بین ببرند.

فواید اسفناج برای کبد و کبد چرب

تحقیقات اخیر پژوهشگران نشان داده است سبزیجاتی مثل اسفناج که برگ سبز دارند برای سم زدایی و پاکسازی کبد بسیار مناسب هستند و در برخی مواقع می توانند برای درمان کبد چرب هم استفاده شوند. علاوه بر این اسفناج حاوی مقادیر مناسب آنتی اکسیدان ، آب و کربو هیدرات است که برای سلامت کبد مفید هستند.

اسفناج حاوی مقادیر غنی از کلروفیل که یک نوع رنگدانه سبز است می باشد که این رنگدانه ها به روند پاکسازی کبد از سم ها کمک می کنند. تقریبا اکثر سبزیجات سبز برای کبد مفید هستند اما اسفناج با دارا بودن بالاترین غلظت کلروفیل تاثیر بیشتری روی پاکسازی کبد دارد.

اسفناج

رشد موها با مصرف اسفناج

اسفناج علاوه بر اینکه برای پوست بسیار مفید است برای موها نیز مفید است. اسفناج علاوه بر پتاسیم ، منیزیم ، آهن ، کلسیم و اسیدهای چرب امگا ۳ حاوی ویتامین B ، ویتامین C ، ویتامین E می باشد. این ویتامین ها و مواد معدنی برای تقویت ریشه و رشد موهای سر ضروری هستند که همگی در اسفناج جمع شده اند.

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با اسفناج

مصرف اسفناج باعث جذب مقادیر مناسبی از ویتامین A و ویتامین C در بدن می شود. این ویتامین ها برای تقویت و سلامت سیستم دفاعی بدن بسیار مفید هستند. بیماری هایی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی باعث ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن می شوند که با مصرف اسفناج می توانید علاوه بر تقویت سیستم دفاعی بدن این بیماری های را نیز درمان کنید.

جلوگیری از پوکی استخوان با اسفناج

جالب است بدانید اسفناج برای جلوگیری از پوکی استخوان و مقاوم تر شدن استخوان ها نیز مفید است. اسفناج حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم است که از پوکی استخوان جلوگیری می کند ، ضمن اینکه ویتامین K موجود در اسفناج هم برای مقاوم تر شدن و سلامتی استخوان ها نقشی حیاتی دارد.

درمان و پیشگیری از یبوست

اسفناج حاوی مقادیر غنی از فیبر است که برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. فیبر موجود در اسفناج باعث منظم تر کار کردن روده ها می شود و به همین دلیل می تواند باعث مشکلات گوارشی و بیماری هایی مثل یبوست شود.

ضمن اینکه اسفناج برای درمان یبوست هم بسیار مفید است. برای درمان یبوست کافیسیت یک قاشق غذاخوری آب اسفناج خام را با یک قاشق غذاخوری آب ولرم مخلوط کنید و دو بار در روز بنوشید تا یبوست شما برطرف شود.

مضرات اسفناج

اسفناج فواید بی شماری دارد اما باید به این موضوع توجه داشت که برای همه افراد هم مفید نیست و برخی بیماران نمی توانند بدون مشورت با پزشک اسفناج مصرف کنند. افرادی که بیماری ورم مفاصل ، سنگ کلیه و سنگ مثانه دارند حتما قبل از مصرف اسفناج باید با مشاوره تغذیه یا پزشک مشورت کنند.

 

 

 

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *