رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۵ آذر ۱۳۹۹

سوپ شلغم

اشتراک گذاری

سوپ شلغم حال وهوای این روزهای پاییز و کم کم زمستان را یادآور می شود . از آنجا که شلغم خواص بسیاری دارد و در درمان سرما خوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است .بخصوص که این روزها با ویروس کرونا هم درگیر هستیم یکی از سوپهای ساده ای هست که کمک به بهبود می کند .

سوپ شلغم

مواد لازم

شلغم ۶ عدد
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
آویشن ۱ ق چ
آب مرغ ۱ پیمانه
آب لیموی تازه ۱ ق غ
روغن ۱ ق غ
کره ۳ ق غ
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

سوپ شلغم را می توانید به سه صورت درست کنید یکی اینکه شلغم ها را به صورت قطعات ریز و به صورت رقیق درست کنید و یا در نهایت نصف سوپ را به کمک مخلوط کن و یا میکسر به صورت پوره در اورده و با نصف دیگر سوپ مخلوط کنید تا سوپی با غلظت متوسط داشته باشید و یا به طور کلی سوپتان را پوره کنید و میل کنید. انتخاب هر یک از این روش ها بسته به سلیقه و ذائقه شما و خانواده تان دارد. این غذا را می توانید به صورت پیش غذا سرو کنید و صدالبته که شامی لذیذ به عنوان غذای اصلی نیز محسوب می شود.

برای تهیه این سوپ سعی کنید تمام مواد اولیه را به صورت تازه تهیه کنید تا غنی از ویتامین ها باشد. در ابتدا شلغم های تازه و بدون خرابی را به کمک برس مخصوص اشپزخانه با اب سرد تمیزشسته و گل هایش را پاک می کنیم. ان ها را داخل ابکش مناسبی ریخته و اجازه می دهیم تا آب آن برود. حالا دو عدد پیاز نسبتا درشت را برمیداریم و پوست می کنیم و ته سفید آن را جدا می کنیم. پیاز ها را می شوییم و بعد به کمک رنده آن ها را رنده می کنیم و کنار می گذاریم. کره را به مدت بیست دقیقه الی نیم ساعت در بیرون از یخچال قرار می دهیم تا نرم شود. حالا روغن و کره نرم شده را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی شعله گاز قرار می دهیم شعله را زیاد نکنید تا کره نسوزد. کره باید حالت کف الود داشته باشد. سیب زمینی ها را به کمک برس مخصوص با آب بشویید به طوری که تمام گل و خاک آن از بین برود سپس با کمک پوست کن سبزیجات ان را پوست بکنید و به قطعات ریز مربعی شکل تقسیم کنید.

وقتی کره و روغن داغ شدند سیب زمینی های مربعی خورد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و هم می زنیم تا سیب زمینی ها نیز به روغن و کره اغشته شوند. فرصت دهید تا سیب زمینی ها از حالت خامی دربیایند و سرخ شوند. حدود سه الی چهار دقیقه طول می کشد تا سیب زمینی ها سرخ شوند. وقتی سرخ شدند ان ها را روغن در بیاورید و کنار بگذارید.

حالا پیاز رنده شده را به روغن اضافه کرده و اجازه دهید تا ابش کشیده شود و سرخ شود. شلغم ها را نیز پوست کنده و با چاقویی تیز ان ها را به قطعات مربعی کوچک تقسیم کنید. بعد از سرخ شدن پیاز ها شلغم خورد شده را به ان اضافه می کنیم تا به خوبی به هم اغشته شوند. حالا اویشن را بسابید و به موادتان اضافه کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر می خواهید سبزیجات دیگری مانند هویج و فلفل دلمه ای و ذرت و غیره به سوپتان اضافه کنید الان وقتش است.

نکته: سوپ شلغم برای بیماری هایی مانند سرما خوردگی و انفولانزا بسیار مفید است، اگر این سوپ را برای افراد بیمار می پزید حتمااااا این مرحله را حذف کنید و از سبزیجات اب پز استفاده کنید چرا که روغن برای افراد سرما خورده بسیار مضر است.

حالا اب مرغ و اب جوش را به سبزیجات تفت داده شده اضافه کرده و کمی هم بزنید. زیر گاز را زیاد کنید و در قابلمه را بگذارید تا محتویات داخل قابلمه به جوش بیاید. وقتی شروع به جوشیدن کرد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید کم کم بجوشید و کمی از آبش کشیده شود.

وقتی غلظت سوپ به میزان دلخواهتان رسید، زیر آن را خاموش کنید و سوپ را کمی هم بزنید تا از حرارت بیوفتد و کمی خنک شود. حالا سوپ را داخل پارچ مخلوط کن ریخته و بگذارید تا پوره ای شود. حالا پوره را دوباره داخل قابلمه برگردانید و بگذارید تا داغ شود.

سوپ آماده است با هر چیزی که دوست داشتید تزیین کنید.

سوپ شلغم

 

یک متخصص طب سنتی با اشاره به خواص و فواید شلغم و تاکید بر این‌که هنگام مصرفش باید پوست نازک آن گرفته شود گفت: خوردن شلغم می‌تواند مقاومت بدن را در برابر بیماری‌های ویروسی و عفونی بالا ببرد و سبب التیام علایم زکام و سرماخوردگی شده، از ابتلای افراد به آن جلوگیری کند. دکتر سید رضا رضایی دریاکناری افزود: شلغم ترکیباتی دارد که خلط آور، درمان کننده سرفه‌های خشک و گلودرد و ملین سینه و التیام دهنده تنگی نفس ناشی از زکام است و با کمک به لینت مزاج، سموم و میکروب‌ها را از بدن خارج می‌کند.با استفاده از بخور شلغم آبپز یا بخارپز می‌توانید به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت و خروج اخلاط مجاری تنفسی کمک کنید و سینوس‌ها و گرفتگی بینی را به این طریق رفع کنید. قرقره آب شلغم پخته هم برای التیام گلودرد موثر است.

برای رفع سرماخوردگی نوزادان و کودکان می‌توانید در شلغم حفره‌ای ایجاد کرده و در آن مقداری عسل بریزید و روی آن را بپوشانید، آب شیرینی که از اختلاط عسل و آب شلغم ایجاد می‌شود به عنوان یک شربت شیرین و مقوی می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی کودکان، اثرات درمانی مطلوبی داشته باشد.یکی از موثرترین راه‌های استفاده از این سبزی تهیه سوپ شلغم است و اگر این سوپ را از ترکیب جو، هویج، شلغم، پیاز و گشنیز تهیه کنید درمان کننده فوق العاده سرماخوردگی محسوب می‌شود.

شلغم خام قبل از پختن و یا استفاده به صورت خام باید بخوبی با اسکاچ تمیز و شسته و هنگام مصرف شلغم پخته، پوست نازک روی آن نیز جدا شود.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *