کُندُلُج یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان میشاب شمالی بخش مرکزی شهرستان مرند واقع شدهاست. کندلج که نام اصلی آن به زبان ترکی آذربایجانی “کول لی” است واحتمالا به معنی محل انباشت خاکستر میباشد از روستاهای بسیار خوش آب و هوای مرند به شمار میرود و تابستانهای معتدل و زمستانهای نسبتا سرد دارد. انواع درختان میوه و انواع سبزی در ان یافت میشود. از جمله میتوان به زردالو سیب گلابی گردو گیلاس البالو و الوچه اشاره کرد. در سالیان اخیر باغات سرسبز و ویلاهای این روستا تبدیل به تفرجگاه بسیاری از مردم از جمله مردم مرند و تبریز شده است. سابق بر این کندلج دارای ایستگاه راه آهن بوده ولی سالیان متمادی است که این ایستگاه متروکه شده و از آن استفاده ای نمی شود. طبق آمار مرکزاطلاعات وآمار فرمانداری مرند روستای کندلج طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ دارای بیش از۶۰۰ خانوار میباشد.وجمعیت کل آن حدودا ۲۰۲۵ نفر است.(در حال حاضر ۳۵۰۰نفر). ۱۰۱۰نفر این جمعیت را مردان و۱۰۱۵ نفر آن را زنان تشکیل می دهند. تعداد افراد باسواد ۱۳۹۷ نفراست. موقعیت جغرافیایی:روستای کندلج مرکز دهستان میشاب شمالی است که از بخش مرکزی شهرستان مرند به شمار میرود.از شمال به شهرستان مرند واز جنوب به رشته کوههای میشو واز غرب به روستای “گلجار” واز شرق به روستای”ملا یوسف” منتهی می شود.از لحاظ مساحت و وسعت باغها وزمینهای زراعی بسیار وسیع تر از روستاهای اطراف خود است.
در حال حاضر دارای ۳دستگاه مینی بوس وحدودا ۱۰دستگاه سواری است که امور ایاب وزهاب این روستا را انجام می دهند.روستای کندلج از لحاظ آبهای کشاورزی بسیار غنی است وقناتهای قدیمی و پر آبی دارد و علاوه بر آن بهره برداری از آبهای زیر زمینی در بسیاری از نقاط کندلج توسط موتورهای برقی و آبی به چشم می خورد واین به علت کوهپایه ای بودن این روستا است.
عمده ترین قناتهای کندلج عبارتند از:
خان کهریزی- منتج- کاظم آباد- درنجی- محراب- حسن بیگ- بالا کهریز-حسین آقا- الصلوات- کور کهریز- ممد کهریزی و…
مناطق با نام خاص:
در کندلج بعضی نقاط به اسم وجود دارند که مردمان از قدیم به این اسمها این زمینها را می شناسند:
قاشقالی- بایلنگه- قیزیل زمین- خنیه- قولوشلار- دوردورآباد- پادشاهلیق- ناسیب- شجاع جم- کورپولر قاباغی- پنجه گیر و…
مکانهای تفریحی وگردشگری:
از جمله مکانهای تفریحی وگردشی که درسیزده بدر هرسال وایام تابستان افراد بسیاری را از شهرهای مرند و تبریز و… به این روستا می کشاند عبارتند از: محراب باشی- گزین چیمنی- درنجی باشی- کاظم آباد کهریزی-ارباب باغی- حاج حسن یئری- حسن بی- منتش باشی- امامزاده
نظر کاربران :
راه آهن داره. اگه کار بشه قطار از اونجا رد میشه
سلام ویلا توش زیاده
تفرجگاه هست
سلام به کندلج درود به ارواح همه درگذشتگان مادر بزرگم پدر بزرگم سلام به بوی نان مادر بزرگم. سلام به بوی صبح های کندلج که در گذشت زمان بوی قدیم را نمیدهد بهترین روزهای زندگیم وکودکیم در کندلج سپری شده خیلی دوست دارم آخر زندگیم در کندلج ملکی بخرم وبه سبک اجادم سنتی زندگی کنم. دلم خیلی برای آن روزها تنگ شده نه کسی دیگر مارا میشناسد ونه من کسی را میشناسم فقط پس وند کندلجی تنها نشان من از ریشه هایم هست.
درسته من تو کندلج زندگی نمیکنم ولی عاشق روستای زادگاهم هستم. خاطرات زندگی با مادر بزرگم(ننه) جزو شیرین ترین خاطراتم هست. البته هر هفته به روستا سر میزنم و از بودن در بالاتمام لذت می برم.
هر کدام از این اسم های خاص مکان ها و چشمه ها که نام برده اید،برای من که اهل این روستا هستم؛یک دنیا هویت و فرهنگ و اونهایی که بودندو حالا نیستند را برایم زنده کرد.
قنات درنجی قبلا اسمش درین جوب بود البته در سندها موجود است.
برام جالب بود
و معلومه جای با صفاییه
من هم خاطرات کودکی از این روستای زیبا دارم یادش بخیر چقدر از الصلوات اب می اوردیم چقدر روی درختهای زردالوی باغ پدر بزرگ زردالو خوردیم
قبلا روستاکندلج دارای ایستگاه راهآهن بوده ولی سالیان است که این ایستگاه متروکه شده و مورد استفاده نيست
سلام دوستان،در اصطلاح راه آهن ایستگاه کندلج ایستگاه بسته خوانده میشود نه ایستگاه متروکه.و شجاع جم رابه شجاع نظام اصلاح نفرمایید خود تاریخچه ای دارد.متشکرم