جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای شمشیر

تاریخ بروزرسانی :
۱۴ شهریور ۱۳۹۵

روستای شمشمیر از توابع بخش مرکزی شهرستان پاوه در استان کرمانشاه به مرکز دهستان شمشیر باجمعیتی بالغ بر ۳۰۰۰ نفر و ۵۰۰ خانوار با مساحت ۱۹۷۶ هکتار که ۴۵۰هکتار آن جنگل وبقیه را مرتع تشکیل میدهد ،در فاصله ۴ کیلومتری شهر پاوه و۱۲۰کیلومتری مرکز استان قرارگرفته است. جاده پاوه – کرمانشاه از وسط این روستا گذشته و موقعیت آن رادو چندان نموده است . دهستان شمشیر مجموعا ۸ روستا را شامل گردیده ،که جمعیتی در حدود ۱۱ هزار نفر را تحت پوشش خود قرار داده است.این روستا دارای مدارس ابتدایی و راهنمایی ودبیرستان ، پسرانه و دخترانه، در هر سه مقطع مستقل و مجزا از هم میباشد.مرکزدرمانی شمشیر که قدمتی حدود نیم قرن داشته تمامی روستاهی اطراف را تحت پوشش خود قرارداده است .باشگاه ورزشی، مجتمع بهزیستی،شرکت تعاونی و مصرفی و فروشگاه وابسته به آن ودیگر دوایر دولتی و غیر دولتی موجود در روستا،سیمای آن را دگرگون ساخته است. مردم این روستا عموما کردزبان و اهل تسنن (شافعی مذهب) می باشند.آب وهوای ممتاز و باغات گردوی آن چهره ی زیبایی به روستا بخشیده است و چشم هر بیننده ای را نوازش میدهد.

وجه تسمیه شمشیر

این روستا که به شمشیر نام گرفته طبعابا شنیدن آن افکار رادر ذهن هر شنونده ای می آفریند گرچه در ذهنیت مردم علت نامگذاری آن را به بطرق مختلفی بیان مینمایند که گویا این منطقه شش میر فرمانروایی داشته و به مرور زمان ششمیر به شمشیر تغییرنام یافته است و یا داستانهایی دیگر در این رابطه بیان می شود اما از لحاظ تاریخی این روستا قبل از ظهور اسلام دارای مردمانی عبری بوده که در این محل اقدام به ضرب سکه مینموده اند و به زبان عبری محل ضرب سکه را شمش گفته که این کلمه به مرور زمان به شمشیر تغییرنام یافته است پیدا شدن سکه های فراوان ویک سری آثار باستانی و انجام حفاریهای غیرقانونی گویای این حقیقت است ودر کتابهای تاریخی ایرانی و خارجی علت وجه تسمیه آن را این چنین بیان نموده اند. گرچه سپاهیان اسلام در این دیارچکاوک شمشیرهای زیادی را تا تسلیم نمودن آن به عرصه ظهور گذاشته و بنای مسجد تاریخی حضرت عبدالله بن عمردر روستا و آثار قبوراصحاب درقبرستان آن این حقیقت رابیشتر عیان می نماید .اما از لحاظ تاریخی وجه تسمیه روستا همان است که بیان گردید.

روستای شمشیر در دامنه بسیار زیبای رشته کوه شاهو آرمیده واین رشته کوه همچون مادر مهربان روستا را درآغوش گرفته واز تراوش سیل اشکهای مهر انگیز خود صفایی وصف ناپذیر به آن بخشیده که دراذهان مردم به هزارچشمه موسوم است،بیشترین برف منطقه اورامانات در این روستا می بارد و چهره ای دیگر به آن می بخشد،چشمه شارا ، هلیل و چشمه های فراوان درک،تاوگ،و… هر بیننده ای را به وجد می آورد ، به طوری که آرزو می کندبارها و بارها در کنارآنها بیارامد واز طبیعت زیبا و دلکش آن بهره جوید. بلند ترین قله رشته کوه شاهو ، موسوم به حوضی خانی مشرف به روستای شمشیر بوده ودارای

ارتفاعی بیش از ۳۳۹۰ متر میباشد. این رشته کوه زیباکه از سلسله جبال زاگرس سرچشمه گرفته دارای طبیعتی بکر ودست نخورده است که به علت موقعیت مناسب آن ،محل زندگی گونه هایی ازحیوانات وحشی از قبیل بز، میش، کل ، پلنگ ، خرس ، گرگ و گونه هایی از پرندگان از جمله کبک،عقاب،شاهین،بلبل،قمری و همچنین گونه هایی مختلف گیاهی و گل های متنوع

ورنگارنگ فراوان ، یخچالهای طبیعی،غارهای عمیق و ونیمه عیمق، از جمله غار مشهور خوره له که آثار تحقیقات دانشمندان داخلی و خارجی بر درو پیکر آن عیان است، هر ساله گروه های کوهنوردی فراوانی را نه تنها از سراسر ایران بلکه حتی از کشورهای خارجی نیز به خود جذب می کند.

به اقرار عموم گردشگران و کوهنوردانی که از این طبیعت زیبا که بهترین راه صعود آن از میان باغات

روستا و از کنار چشمه های گوارای آن می باشد، نمونه ای بی نظیر در سطح ایران است و هر کس برای بار اول به ضیافت این گل سر سبد اورامانات می آید با خود عهد می بندد که هر گز مناظر زیبا ورایحه ی خوش گلهای معطر چنور و شب بو وبرزه لنگ وورکمر زیبای آن وزمزمه ی آب جاری

قندیلهای واژگون برف لابه لای این طبیعت زیبا را فراموش نکرده ودر صورت امکان بارها و بارها در این

کوهستان زیبابه سیر وصفا بپردازد. دشتهای میشیاب وچهل تنان،قله ی تاریخی پیازدول وچشمه

های خنک وگوارای خوره له و جای جای شاهو زیبایی دیگری به این طبیعت بخشیده است . شاهو تفرجگاهی معجزه آسا ، جهت سیر و سفرگردشگران بوده و میباشد .فصل بهار همه جا زیباست اما فصل بهار این روستا به اعتراف عموم کسانی که به ضیافت این طبیعت دلنشین پا نهاده اند خارق العاده بوده و غوغا میکند . کمتر کسی هست که از این روستا عکسی ویا فیلمی تهیه نکرده باشد وگاه و بیگاه در ایام دیگر به تماشای آن نپرداخته باشد.

گرچه این طبیعت خودش زیباست و تاکنون به اندازه ی ذره ای اقدامات توریستی در این رابطه صورت

نگرفته است ، ولی امیدواریم که نظر مسئولین را بیشتر به خود جلب نموده و اقدامات شایسته را در این رابطه بعمل آورند.

روستای شمشیر به دلیل قرار گرفتن دردامنه شاهو به حوضه آبخیز شمشیر معروف بوده و رودخانه ای دائمی ازآن سر چشمه گرفته که تمامی باغات روستای پایین دست از جمله روستاهای دره بیان،نسمه،سرکران،بندره،خانقاه،درمور،گلال و ودشه را سیراب نموده و در پایان در منطقه ی دو آب به رودخانه ی سیروان می پیوندد.

رفقا 20150403 212924 روستای شمشیر

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 4 میانگین: 3.5]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد