استان سمنان به لحاظ مساحت ششمین شهر ایران محسوب میشود. این استان از طرف جنوب به استانهای اصفهان و خراسان جنوبی، از شمال به استانهای مازندران، گلستان و خراسان شمالی، از جانب مشرق به استان خراسان رضوی و از طرف غرب به استانهای قم و تهران منتهی میشود. سمنان به علت داشتن آب و هوایی بیابانی و نیمهبیابانی و محدودیتهایش در زمینه آب و خاک، برای کشاورزی و کشت محصولات شرایط لازم را ندارد. در واقع، سمنان دارای تابستانهای گرم و زمستانهای بسیار سردی است. با این وجود، این شهر از نظر غذاهای محلی و سنتی بسیار غنی و متنوع بوده و انواع خوراکهای خوشمزه و دلچسب را میتوان بر سر سفرههای این هموطنان عزیز پیدا کرد. نکته قابل توجه اینکه، غذاهای سمنانی به دلیل استفاده از مواد مغذی خواص زیادی دارند. یکی از غذاهای معروف و لذیذ این شهر، خورشت هویج و پسته میباشد. همانطور که میدانیم، مصرف مغزهای خوراکی خوشمزه مانند پسته، گردو و بادام در طبخ غذاهای اصیل ایرانی بسیار متداول است. این مغزها، به جز خوشعطر و طعم کردن غذا، ارزش غذایی آن را نیز به میزان قابل توجهی بالا میبرند. در این مقاله، طرز پخت خورشت فوقالعاده هویج و پسته را برای شما عزیزان بیان میکنیم تا بتوانید آن را در منزل تهیه کرده و در کنار خانواده نوشجان بفرمایید.
مواد اولیه:
هویج: ۵۰۰ گرم.
سینه مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم.
روغن مایع: به میزان لازم.
پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری.
زعفران دم کرده: ۲ قاشق چایخوری.
نمک و فلفل: به دلخواه.
شکر: ۲ قاشق غذاخوری.
آبغوره: نصف لیوان.
روغن حیوانی: ۱ قاشق غذاخوری.
خلال پسته: به دلخواه.
دستورالعمل:
هویجها را بعد از پوست کندن به صورت نگینی خرد کرده و در کمی روغن سرخ کنید. سینه مرغ را در قطعههای ۲ تا ۳ سانتیمتری خرد کرده و همراه با پیاز داغ تفت دهید. در مرحله بعد، هویج، شکر، آبغوره و نمک و فلفل را به مرغ اضافه کنید. بعد از اینکه خورشت چند جوش خورد، آماده سرو است. جهت تزیین این غذا از خلال پسته استفاده کنید. برنج را هم با روغن حیوانی دم کرده و به همراه خورشت میل بفرمایید.
نکته:
. می توانید در این غذا به جای مرغ از گوشت استفاده کنید.
نظر کاربران :
این غذا رو وقتی روی برنج میکشید شما رو بیاد مرصع پلو میندازه. شیرینی هویج رو میتونید با اضافه کردن ابلیمو تلطیف کنید و لذت ببرید.
من هویجو اصلا دوست ندارم مخصوصا اگه با مغزیجات تلفیق شده البته خیلیا هستن که این غذارو دوس دارن
طعم این خورشت شیرینه به غذاهای شیرین زیاد علاقه ندارم
خورشت خوشمزه ای هست نسبتا ولی زیاد با ذائقه من جور نبود.بیشتر ترجیح میدم خورشت ترش باشه تا شیرین