یک خورشت خوشمزه و قدیمی از دیار آذربایجان، متاسفانه این خورشت دیگه الان خیلی کم پخته مبشه، یعنی نه تنها این خورش بلکه خیلی از غذاها و خورشهای دیگه هم از رده خارج شدن و فقط مونده چند تا غذای تکراری.
این خورش از خورشتهای اصیل و قدیمی شهر بناب که بیشتر هم در مراسمات و مهمانی پخته میشه، البته به گفته عزیزان داخل این خورش از آلو هم استفاده میشه. همون شهر بنابی که بخاطر کبابش معروفه.
مواد لازم:
هویج نیم کیلو
لوبیا سفید یا لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
گوشت گوساله ۳۰۰ گرم( در تبریز استفاده از گوشت گوسفندی برای خورش رایج نیست و منم اصلا طعمش رو تو خورش دوست ندارم ما معمولا برای خورش از ماهیچه یا ران گوساله استفاده میکنیم.)
آبلیمو، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه و روغن و رب (برای این مواد مقدار ذکر نکردم چون بنظرم مقدار دقیق رو نمیشه گفت و بستگی به ذائقه افراد داره)
طرز تهیه:
اصالتا تو این خورشت از لوبیای سفید استفاده میشه ولی من خودم با لوبیا چشم بلبلی هم خیلی دوست دارم، مزیتی هم که لوبیا چشم بلبلی داره اینه که خیلی زود پخته میشه و زمان زیادی ازتون نمی گیره ولی اگه بخواید از لوبیا سفید استفاده کنید از شب قبل بهتره خیس کنید.
لوبیا رو بگذارید بپزه( البته باید نیم پز بشه چون یک مرحله پخت دیگه هم داریم درست مثل قورمه سبزی)
گوشت رو با یکدونه پیاز بپزید و بعد به همراه آب گوشت داخل لوبیا بریزید.
رب
آبغوره
و آبلیمو و نمک و ادویه رو اضافه کنید و بگذارید جا بیفته.
هویچها رو خلالی خرد میکنیم.
ما برای خرد کردن هویج از این رنده استفاده میکنیم والبته با سری کوچیکش چون خیلی یکدست و خوشگل در میاد و هم کار رو راحت میکنه.فقط باید حواستون باشه که دستتون رو هم با هویجها خورد نکنید چون واقعا تیزه و یک لحظه غفلت باعث پشیمانی میشه، من یکبار تجربه کردم که حالا هم هر وقت یادم میاد مو به تنم سیخ میشه.
هویجها رو توی روغن سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن هویجها توش زعفران هم بریزید
و بعد آبلیمو بریزید،من از لیموی تازه استفاده کردم.
چند قاشق هم از آب خورش لوبیا توش بریزید و بگذارید که خورش هویج هم جا بیفته.
به طور سنتی خورش لوبیا و هویج رو با هم مخلوط نمی کنند و در کنار هم توی بشقاب سرو میکنند، همونطوری که من سرو کردم.
منبع :دنیای اسرا
نظر کاربران :
من اهل بناب هستم واین خورشت رو خیلی دوست دارم ریختن زعفران به گوشت اون رو خوشمزه تر می کنه ودر ضمن اگه لوبیا رو با زردچوبه بگذارید یک کم بجوش وزیرش رو خاموش کنید تایک ساعت خیس بخوره زود پخته وخوش مزه تر میشه آلو ی آلوچه هم فراموش نشه در ضمن همه ای قسمت های خورش جداگانه پخته میشه وهمه چی طعم خودشو داره به همین دلیل خوشمزه هستش ممنون از آموزش خوبتون
دقیقا خورشت بناب بدون آلوچه نمیشه که و البته تو بناب کسی لوبیا چشم بلبلی استفاده نمیکنه فقط لوبیا سفید
برای من خیلی در ابتدا جذاب نبود ولی امتحان کردم خوبه
سلام
خورشت مورد علاقه منه با طعم متفاوت.
با سلام
از معرفی خورشت خوردنی و لذیذ بناب متشکریم ، خصوصا از عکس های خوبی که گذاشته ای سپاسگزاریم . واقعا خورشت خوردنی و لذت بخش است ، امّا جایگزین کردن نام” بیناب ” به جای شهر” بناب” آن هم بدون هیچ دلیل و توضیح علمی که چگونه شهر بناب به بیناب تبدیل شده و از کدام تاریخ این نام گذاری انجام پذیرفته ، در کدام مقطع تاریخی مردم به بناب ، بیناب می گفتند ، و ……… لذت این خورشت را از شهروندان بنابی می گیرد امید که توضیح مستدلی داده باشید
سلام .من الان دستور تهیه این خورش رو خوندم . در تلفظ خود ترک زبانهای آذری
بناب ، بیناب تلفظ میشه .