پارک ساعی تهران با ۱۲ هکتار مساحت در منطقه ۶ تهران واقع شده است که بیش از ۱۵ گونه گیاهی در آن واقع شده و یکی از بوستانهای بزرگ گردشگری در تهران است. پارک ساعی در سال ۱۳۲۴ توسط مرحوم مهندس کریم ساعی جنگل کاری شده و در اختیار وزارت کشاورزی قرار گرفت.پس از توسعه شهر تهران در سال ۱۳۳۴ این پارک به شهرداری تهران واگذار گردید و پس از آن سازمان پارکها با تجهیز این پارک آن را عمومی کرد.وسعت بوستان ساعی ۱۲۰۰۸۲ متر مربع و دارای شش ورودی است. در پی توسعه و تجهیز بوستان، بناهایی مانند جوی، برکه، آبشار و زمین بازی درست شدهاند و قسمتی از پارک نیز به باغ ژاپنی معروف است که پرندگان آبزی هم در آن قسمت نگهداری میشوند.
در قسمت حیاتوحش پارک، حیوانات دیگری نیز نگهداری میشوند که از جمله آنها میتوان به خرگوش٬ قوچ ٬ غاز٬ قو٬ مرغابی٬ سنجاب٬ طوطی وحشی و طاووس اشاره کرد.پوشش گیاهی پارک نیز بسیار متنوع است که شامل ۱۷ نوع گیاه است که عبارت اند از چنار،کاج،سرو شیرازی،سرو نقره ای،سرو بادبزنی،سرو تبری،برگ بو،افرا،نارون،سدروس،ماگنولیا،یاس وحشی،ژنیگو،زالزالک،سیب و گردو.از امکانات تفریحی و رفاهی این بوستان می توان به زمین بازی،زمین اسکیت،زمین تنیس روی میز،فضای سبز،آلاچیق،حیات وحش پارک و شهر بازی کودکان اشاره کرد.بوستان ساعی در منطقه ۶ شهرداری تهران واقع شده که از یک سو به خیابان ولیعصر(عج) و از یک سو به خیابان خالد استامبولی ختم میشود.
*اطلاعات مختصری از زندگانی کریم ساعی*
کریم ساعی در سال ۱۲۸۹ خورشیدی در مشهد به دنیا آمد. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در مدرسه عالی فلاحت (دانشکده کشاورزی) دانشگاه تهران واقع در کرج گذراند و در سال ۱۳۱۰ با درجه مهندسی فارغ التحصیل شد. با قبولی در چهارمین دوره اعزام محصلان به خارج از کشور، برای مدت دو سال به مونپلیه در انستیو اگرونومیک فرانسه رفت و با درجه ممتاز فارغ التحصیل شد. موفقیتهای تحصیلی ایشان سبب شد تا مجله علمی- تخصصی در فرانسه، وی را به عنوان یکی از چهرههای شاخص علم جنگل در آن سالها معرفی نماید. مهندس کریم ساعی در سال ۱۳۱۶ خورشیدی فوق لیسانس خود را در رشته آمار جنگل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا اخذ نمود و به میهن بازگشت.
با راهاندازی «دایره جنگل» به عنوان اولین نهاد مدیریت جنگلها در کشور در سال ۱۳۱۷ خورشیدی، ساعی تصدی آن را بر عهده گرفت و بر اثر اقدامات مؤثر وی، یک سال بعد این نهاد کوچک به «اداره جنگلبانی» و بعدها به «اداره کل جنگلها» ارتقاء یافت. در همان سالها مهندس ساعی و همکارانش قوانین و مقررات جنگل را تدوین نموده و به تصویب مجلس آن زمان رساندند. متأسفانه ریاست ایشان بر این اداره دوام چندانی نیافت و برخی از سودجویان که قوانین و مقررات جنگل با منافع اقتصادیشان منافات داشت، با استفاده از نفوذ برخی افراد پرونده شکایتی از ساعی به دیوان کیفری بردند و او را از کار برکنار کردند. با این وجود ساعی خانهنشین نشد و پیشنهاد نمود تا در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران رشته جنگل ایجاد شود و خود نیز به عنوان استاد در این دانشکده مشغول به کار شد. ساعی موفق شد در سال ۱۳۲۵ خورشیدی برای اولین بار مساحتی از جنگلهای ایران را تخمین بزند. وی در سال ۱۳۲۷ خورشیدی جلد اول و در سال ۱۳۲۹ جلد دوم کتاب «جنگلشناسی» را منتشر نمود که با نشر این کتاب، اساس اطلاعات علمی جنگلبانان کشور پیریزی شد.
با تأسیس بنگاه جنگلها در سال ۱۳۲۸ خورشیدی، مهندس ساعی با سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این بنگاه، مشغول فعالیت شد. ایشان در آذرماه ۱۳۲۸ خورشیدی نشریه مخصوص کارکنان بنگاه جنگلها را با عنوان خبرنامه بنگاه جنگلها منتشر نمود که اولین نشریه ایرانی در زمینه منابع طبیعی بود. این نشریه پس از سالیان دراز، هنوز با نام فصلنامه جنگل و مرتع، به حیات خود ادامه میدهد.
مهندس کریم ساعی به صورت مداوم برای تحقیق و پژوهش در سفر بود و متأسفانه در یکی از این سفرها و به هنگام بازگشت از شیراز به تهران بر اثر سانحه سقوط هواپیما، در چهارم دی ماه ۱۳۳۱، از دنیا رفت. ایشان بنا به وصیت خویش، در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به خاک سپرده شد.
درگذشت زودهنگام مهندس ساعی سبب تأسف فراوان همکاران، شاگردان و مجامع علمی کشور شد و ضایعه درگذشت ایشان در مطبوعات و محافل کشورهای دیگر نیز بازتاب داشت.
اگر می خواهید با ۱۰ پارک معروف تهران آشنا شوید کلیک بفرمایید .
نظر کاربران :
خب حداقل یادبگیر گذشتگان رو اینطوری می نویسند
گذشته گان غلطه
پارک بسیار عالی و زیبایی هست . هم جوون پسنده و هم خانوادگی. بسیار مناسی پیاده روی هستش.
کافی شاپه جم و جوریم داره. خانه محله هم نزدیکشه با یه سالن نسبتا خوب . محیط دوست داشتنی داره . گونه های مختلف جانوری هم توی پارک هست که دیدنش خالی از لطف نیست
بوستاني پلكاني همراه با كاجهايي كه به شكل بي نظيري آرايش يافتند
خدا بیامرزه مرحوم مهندس کریم ساعی رو … یادگار قشنگی ب جا گذاشتن . ما هرچی داریم از گذشته گانمون هست.