آب انبار شریعت گناباد، از آثار باقی مانده از کاروانسرای مربوط به دوره قاجار است. در این موزه نمایشگاهی از آثار مردم شناسی مرتبط با آب به نمایش گذاشته شده است که شامل تصاویری از روند تکامل آب، نحوه برداشت و وسایل حفر قنات است که بیانگر تلاش و زحمات مردم کویر برای دستیابی به این نعمت حیاتی است.این آب انبار در سال ۱۳۸۱ و با شماره ۵۹۵۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در سال ۱۳۸۳ بعنوان موزه آب دایر شد.
موزه آب گناباد
آب انبار شریعت به جا مانده از یک کاروانسرای قدیمی است که توسط فردی یه نام شریعت زاده مورد مرمت و بازبینی قرار گرفته است. از آثار دوران قاجار است که در بهترین موقعیت شهر گناباد قرار دارد. این آب انبار از یک طرف به حسینیه این شهر که خود از جمله آثار به ثبت رسیده است. از طرف دیگر به بازار متصل گردیده است.
آب انبار حسینیه گناباد در سال ۱۳۸۳ توسط سازمان میراث فرهنگی به موزه آب گناباد تغییر کاربری داد. در این آب انبار کلیه وسایل مربوط به حفر قنات گذاشته شده که نمایانگر زحمت و تلاش مردمان کویر برای بدست آوردن آب است.همچنین تصاویری از روند تکامل آب، نحوه برداشت و وسایل حفر قنات به نمایش گذاشته شده که بیانگر تلاش و زحمات مردم کویر برای بدست آوردن آب در مقایسه با امکانات روز است.
مشخصات آب انبار شریعت گناباد
برای رسیدن به پاشیر این آب انبار باید سی پله پیموده شود. گنبد مخروطی شکل آب انبار هشت متر عمق و بیست متر شعاع دارد. ورودی آب انبار دارای یک ایوان و نشیمنگاه است و مصالح به کار رفته در آن عمدتا آجر، سیمان و آهک می باشد. آب انبار شریعت، پس از واگذاری مالک (شریعت زاده) به سازمان میراث فرهنگی، تغییر نام داده شد و به نام آب انبار حسینیه گناباد شهرت یافت.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.