رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۹ آبان ۱۴۰۱

۳۰ خاصیت شگفت انگیز زیتون

اشتراک گذاری

۳۰ خاصیت شگفت انگیز زیتون ، این میوه مفید و خوشمزه که بیشتر از ۷۰۰۰ سال از پرورش و برداشت آن توسط انسان ها می گذرد را در این مطلب آورده ایم .شواهد باستان شناسی نشان می دهد که تمدن‌های اولیه انسان درخت زیتون را در ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نیز کشت می کردند. از گذشته های دور خواص بی نظیر این میوه برای انسان ها تا حدودی شناخته شده بود. امروزه بیشتر از صدها نوع زیتون وجود دارد.مصرف زیتون می تواند به جلوگیری از انواع بیماری ها و همچنین افزایش طول عمر کمک زیادی کند.

زیتون

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارزش غذایی زیتون

زیتون چربی مفید زیادی دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است. این میوه سرشار از ویتامین C، آنتی اکسیدان، نیاسین، ویتامین A، فولات، ویتامین E و ویتامین K است و فواید زیادی برای سلامت دارد. در ادامه به برخی از ویژگی های غذایی این میوه مفید در هر ۱۰۰ گرم از آن اشاره شده است.

انرژی: ۱۱۶ کالری
پروتئین: ۰/۸۴ گرم
چربی: ۱۰/۹۰ گرم
کربوهیدرات: ۶/۰۴ گرم
فیبر: ۱/۶۰
کلسیم: ۸۸ میلی گرم
آهن: ۶/۲۸ میلی گرم
منیزیم: ۴ میلی گرم
پتاسیم: ۸ میلی گرم
سدیم: ۷۳۵ میلی گرم
روی: ۰/۲۲

زیتون

ویتامین و مواد معدنی زیتون

ویتامین E : گیاهان غذایی پرچرب معمولاً حاوی مقادیر زیادی از این آنتی اکسیدان قوی هستند .
آهن : زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است که برای انتقال اکسیژن برای سلول های قرمز خون مهم است .
مس : این ماده معدنی ضروری اغلب در رژیم غذایی معمول غربی وجود ندارد . کمبود مس ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد .
کلسیم : فراوان ترین ماده معدنی در بدن شما ، کلسیم برای عملکرد استخوان ، عضله و اعصاب ضروری است .
سدیم : بیشتر زیتون ها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند زیرا در آب نمک یا آب شور بسته بندی می شوند .

سایر ترکیبات گیاهی
زیتون غنی از بسیاری از ترکیبات گیاهی است ، به ویژه آنتی اکسیدان ها ، از جمله :

اولوروپین : این فراوانترین آنتی اکسیدان موجود در زیتون تازه و نارس است. با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط است .
هیدروکسی تیروزول : در طی رسیدن زیتون ، اولئوروپئین به هیدروکسی تیروزول تجزیه می شود که یک آنتی اکسیدان قوی است .
تیروزول : این آنتی اکسیدان که بیشتر در روغن زیتون شایع است ، به اندازه هیدروکسی تیروزول قوی نیست. با این حال ، ممکن است به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کند .
اسید اولئانولیک : این آنتی اکسیدان ممکن است به جلوگیری از آسیب کبدی ، تنظیم چربی های خون و کاهش التهاب کمک کند .
کوئرستین : این ماده مغذی ممکن است فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود بخشد .

زیتون

طبع زیتون و مصلح آن

به طور کلی طبع زیتون رسیده گرم است. این موضوع هم برای زیتون سبز و هم زیتون سیاه یکسان است. اما زیتون نرسیده طبعی سرد و خشک دارد. روغن زیتون نیز طبع گرم و خشکی دارد. مصلح زیتون گردو، سرکه، عسل، بادام درختی شیرین و شیرینی های طبیعی است.

طریقه فرآوری زیتون

به طور معمول زیتون به دو صورت شکسته و نشکسته فراوری می شود. برای درست کردن زیتون شکسته زیتون را می شکنند و برای چند روز در آب قرار می دهند تا تلخی آن خارج شود. سپس زیتون را برای چند روز در آب نمک می گذارند تا مزه دار شود. برای فرآوری زیتون نشکسته نیز معمولاً از ترکیب سیدیم هیدورکسید یا سود استفاده می شود.

زیتون

خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن

ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون موجب شده تا فواید زیادی برای سلامت داشته باشد. مطالعات نشان می دهد که گنجاندن این میوه لذیذ به شکل های مختلف در رژیم غذایی می تواند سلامت شما را تضمین کند. در ادامه به مهم ترین خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن اشاره شده است.

سلامت قلب و عروق

مطالعات نشان می دهد که مصرف زیتون و روغن زیتون اصل می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ و میر ناشی از این بیماری ها را در افراد کاهش دهد. اسیدهای غیراشباع موجود در زیتون موجب می شود تا سطح کلسترول منفی خون کاهش پیدا کند و میزان HDL خون که به عنوان کلسترول خوب شناخته می شود، افزایش پیدا کند.از آن جایی که فشار خون و کلسترول بالا دو عامل مهم در افزایش ابتلا به بیماری های قلبی هستند، مصرف زیتون با کنترل این دو موضوع می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.

کاهش ابتلا به سرطان

زیتون حاوی مقدار زیادی اولئوکانتال است. مطالعات نشان می دهد که این ترکیب می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد. از طرف دیگر تحقیقات انجام شده نشان می دهد که بین مصرف روغن زیتون اصل و زیتون با کاهش خطر ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان سینه و سرطان روده بزرگ ارتباط معناداری وجود دارد.زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و اضافه کردن آن به رژیم غذایی می تواند از وجود التهاب و رشد میکروارگانیسم ها در بدن جلوگیری نماید.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

اولئوکانتال موجود در زیتون موجب کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و بیماری های شناختی می شود. این ترکیب موجب افزایش فعالیت داروی دونپزیل می شود که برای درمان زوال عقل مورد استفاده قرار می گیرد.

پیشگیری از دیابت

تحقیقات نشان می دهد که بین مصرف زیتون و جلوگیری از دیابت نوع ۲ ارتباط معناداری وجود دارد. خوردن زیتون به تنظیم میزان گلوکز خون کمک می کند و از بروز دیابت نوع ۲ جلوگیری می نماید.

بهبود سلامت استخوان ها

به طور معمول پوکی استخوان با کاهش توده استخوانی و پایین آمدن کیفیت استخوان ها ایجاد می شود. این موضوع موجب افزایش خطر شکستگی استخوان ها می شود. جالب است بدانید که میزان پوکی استخوان در کشورهای مدیترانه ای نسبت به سایر کشورها و مناطق اروپا کمتر است.به احتمال زیاد این موضوع به دلیل مصرف زیاد زیتون در ناحیه مدیترانه است. مطالعات نشان می دهد که برخی از ترکیبات موجود در زیتون از تحلیل استخوان ها جلوگیری می کند.

زیتون

درمان یبوست

زیتون یک میوه فوق العاده چرب است که خوردن آن می تواند به بهبود حرکات روده و درمان یبوست کمک کند. به علاوه زیتون حاوی مقادیر زیادی فیبر است که در درمان یبوست نقش مهمی دارد. برای درمان یبوست بهتر است مقداری روغن زیتون اصل به زیتون اضافه کنید و سپس آن را مصرف نمایید.

درمان آرتریت روماتوئید

زیتون تازه یا روغن زیتون می تواند به درمان آرتریت روماتوئید کمک کند. این بیماری که یک بیماری خود ایمنی است، با تغییر شکل و درد مفاصل همراه است. استفاده از زیتون می تواند به کاهش التهاب و فشار روی مفاصل کمک کند و علائم بیماری را در افراد کاهش دهد.به علاوه روغن زیتون و روغن ماهی منبع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای درمان این بیماری بسیار مؤثر است.

از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری

هلیکوباکتر پیلوری همان باکتری است که در معده زندگی می کند و موجب ایجاد زخم معده و سرطان معده می شود. مطالعات نشان می دهد که مصرف روغن زیتون اصل و همچنین مصرف زیتون می تواند با ۸ گونه از این باکتری ها مبارزه کند. جالب است بدانید که ۳ نوع از این باکتری در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند، اما با مصرف زیتون از بین می روند.مصرف ۳۰ گرم روغن زیتون طبیعی به صورت روزانه می تواند عفونت هلیکوباکتر پیلوری را ۱۰ تا ۴۰ درصد در عرض دو هفته از بین ببرد.

سلامت چشم ها

زیتون حاوی مقدار زیادی ویتامین A است. این ویتامین نقش فوق العاده ای بر جلوگیری و درمان بیماری های چشمی دارد و موجب بهبود بینایی می شود.

خواص زیتون برای معده

زیتون سرشار از فیبر است و در بهبود هضم سریع غذا و همچنین سلامت معده و روده ها نقش مهمی دارد. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زیتون می تواند به سلامت دستگاه گوارش و معده کمک کند.

کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ

چربی های اشباع نشده و ویتامین E موجود در زیتون موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود. زیتون در رفع یبوست و همچنین بهبود حرکات روده بسیار مؤثر است.

فواید زیتون برای پوست

فواید زیتون برای پوست آن قدر زیاد است که اگر بدانید، همین امروز آن را به رژیم غذایی خودتان اضافه می کنید. زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و از این راه از پیری و افتادگی پوست جلوگیری می کند. ویتامین E موجود در زیتون موجب افزایش کلاژن سازی پوست می شود و به بازسازی سلول های پوستی و صاف و یکدست شدن آن کمک می کند.از دیگر فواید زیتون برای پوست می توان به نرم شدن پوست اشاره کرد. مصرف زیتون موجب افزایش نرمی و لطافت پوست می شود و از خشکی پوست جلوگیری می کند.

 

کاهش فشار خون

زیتون سرشار از پتاسیم است و پتاسیم نقش مهمی در تنظیم فشار خون بدن دارد. توجه داشته باشید که برخی زیتون های آماده دارای مقدار زیادی نمک هستند. برای کاهش فشار خون باید ابتدا زیتون را برای چند ساعت در آب قرار دهید تا نمک اضافی آن خارج شود. سپس آن را مصرف کنید.

کاهش سطح کلسترول خون

زیتون حاوی مقدار زیادی چربی مفید است که می تواند سطح کلسترول خوب خون را افزایش دهد و با کاهش میزان کلسترول LDL از خطرات ناشی از کلسترول بالا جلوگیری کند.

رشد و ضخیم شدن تار موها

فواید زیتون برای پوست و مو بسیار زیاد است. مصرف زیتون می تواند به ضخیم شدن تار مو و سلامت موها کمک کند. ویتامین ها و مواد مغذی موجود در زیتون به رشد موها و همچنین تغذیه موهای شما کمک می کند. برای بهره مند شدن از فواید زیتون همراه غذا بهتر است روزانه ۵ تا ۸ عدد زیتون مصرف کنید.

خواص زیتون برای کبد

از مهم ترین فواید زیتون سیاه و سبز برای کبد می توان به بهبود سوخت و ساز کبد اشاره کرد. مصرف زیتون موجب پاکسازی کبد می شود و میزان سوخت و ساز در کبد را تنظیم می کند.

کمک به کاهش وزن

مصرف زیتون موجب می شود تا زودتر احساس سیری کنید و در نتیجه غذایی کمتری در یک وعده غذایی مصرف نمایید. برای لاغری بهتر است ۱۰ دانه زیتون قبل از شروع غذا مصرف کنید. این کار اشتهای کاذب را از بین می برد و موجب می شود تا ۲۰ درصد اشتهایتان کمتر شود. از همین رو از فواید زیتون در بدنسازی نیز بسیار یاد می شود.هر چند که فواید زیتون سبز شور با زیتون بی نمک یکسان است، اما اگر قصد دارید لاغر شوید، بهتر است حتماً از زیتون کم نمک استفاده کنید. زیرا نمک اضافی خود موجب افزایش میزان چاقی می شود.

افزایش باروری از فواید زیتون

بررسی ها نشان می دهد که مصرف زیتون می تواند تا ۳/۵ برابر میزان باروری را افزایش دهد و شانس لقاح را افزایش دهد.

زیتون

بهبود سیستم ایمنی بدن

زیتون سرشار از مواد مغذی و اسیدهای چرب است. مصرف زیتون از ایجاد التهاب و آسیب به بدن جلوگیری می کند و از بدن در برابر ویروس ها و باکتری ها محافظت می کند.

درمان التهاب پانکراس

یکی دیگر از خواص و فواید زیتون برای بدن محافظت از پانکراس و همچنین خاصیت ضد درد و ضد التهابی آن است. زیتون به رفع التهاب و درد پانکراس کمک می کند و در بهبود سلامت آن مؤثر است.

خواص زیتون پرورده

زیتون پرورده درواقع به روشی برای طعم دار کردن زیتون گفته می شود که در شمال ایران استفاده می شود. برای درست کردن زیتون پرورده از ترکیب، گردو، سبزی های معطر خرد شده، رب انار، نمک و فلفل سیاه استفاده می شود. زیتون پرورده به دلیل وجود زیتون و گردو طبع گرمی دارد و از همین رو افراد گرم مزاج باید در خوردن آن اعتدال را رعایت کنند.زیتون پرورده سرشار از ویتامین ها و خواص زیتون در کنار گردو، سبزی و رب انار است و از همین رو یک چاشنی لذیذ و مقوی در کنار غذا محسوب می شود.

خواص زیتون پرورده برای لاغری

در مورد خواص زیتون پرورده برای لاغری نیز باید بدانید که زیتون حاوی روغن ها و مواد مغذی مفیدی است که نه تنها موجب چاقی نمی شود، بلکه زمینه کاهش وزن افراد را نیز فراهم می کند. ترکیب زیتون با رب انار طبیعی و گردو می تواند به افزایش احساس سیری کمک کند و از رو موجب کاهش وزن شود.

فواید زیتون پرورده برای قلب

زیتون سرشار از نوعی چربی مفید است و آنتی اکسیدان های موجود در آن می توانند از هجوم رادیکال های آزاد و آسیب های ناشی از آن، جلوگیری کنند. رادیکال های آزاد باعث آسیب رساندن به رگ های خونی می شوند و چربی در رگ ها انباشته خواهد شد.
در این صورت احتمال سکته قلبی در فرد بالا می رود. مصرف زیتون پرورده می تواند از ایجاد نارسایی های قلبی پیشگیری کند. علاوه بر این، اسید اولئیک موجود در زیتون و روغن زیتون، فشار خون را کنترل می کند. بنابراین با مصرف زیتون پرورده می توانید از سلامت قلب خود نیز مطمئن باشید.

زیتون

فواید زیتون پرورده برای سرطان

زیتون و مشتقات آن دارای آنتی اکسیدان های قوی هستند که خواص ضد التهابی دارند. همین خاصیت آن ها باعث می شود مانند یک محافظ طبیعی عمل و التهاب و استرس اکسیداتیو را مهار کنند. خنثی کردن رادیکال های آزاد در بافت های چرب بدون و تزریق ویتامین E یکی از عملکرد های شگفت انگیز زیتون پرورده است که می تواند به سلامت بدن کمک کند.
رادیکال های آزاد با تداخل انرژی میتوکندری باعث ایجاد اکسیداسیون می شود و انرژی مورد نیاز بدن، به سلول ها نخواهد رسید. در این روند اگر سلول های دی.ان.ای آسیب ببینند، بروز سرطان دور از انتظار نخواهد بود.از سوی دیگر، ویتامین E می تواند به بهبود فرآیند های سلولی کمک کند و چربی های مفید را در بالاترین سطح خوب نگه دارد. رژیم های حاوی زیتون مثل رژیم مدیترانه ای به خاطر وجود مواد مغذی فراوان، خطر ابتلا به سرطان را کاهش خواهند داد.

خواص زیتون پروده برای پوست

زیتون مثل یک ضد آفتاب قوی، از پوست محافظت می کند و با غذارسانی به پوست، آن را مرطوب نگه می دارد. اسید های چرب و آنتی اکسیدان های زیتون باعث ایجاد طراوت در پوست خواهند شد. همچنین ویتامین E موجود در روغن زیتون، پوست را از اشعه ماورای بنفش محافظت می کند و از بروز سرطان پوست جلوگیری به عمل می آورد.
روغن زیتون را بعد از دوش گرفتن، روی پوست نیمه مرطوب یا خشک خود ماساژ دهید و از این طریق از فواید آن برای کل بدن بهراه ببرید. البته این روغن جایگزین کرم ضد آفتاب نخواهد شد. از آن جایی که در مواد مورد استفاده در طرز تهیه زیتون پرورده از انار و رب انار هم استفاده می شود، می توانید با مصرف آن، از فواید آن ها برای داشتن پوستی شاداب و درخشان هم بهره ببرید.

فواید زیتون پرورده برای لاغری

آیا زیتون پرورده لاغر کننده است؟ زیتون پرورده یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که می تواند اشتها را کاهش داده و در فرد احساس سیری ایجاد کند. سروتین هورمونی است که این احساس سیری را به وجود می آورد. در نتیجه فرد با افزایش وزن کمتری دچار می شود. البته باید در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.به صورت میانگین هر ۱۰۰ گرم زیتون پرورده حاوی ۴۵۰ کالری است که باید بر اساس رژیم غذایی که در پیش گرفته اید، میزان آن را تنظیم کنید. معمولا توصیه می شود روزانه بیش از ۱۰ عدد زیتون پرورده مصرف نکنید. یا اگر میزان کالری مصرفی تان بیشتر شد، حتما فعالیت ورزشی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

زیتون پرورده برای سلامت چشم

زیتون پرورده برای سلامت چشم ها بسیار مفید هستند. این چاشنی سرشار از ویتامین آ است و قدرت بینایی را افزایش خواهد داد. جلوگیری کردن از پیر چشمی و پیشگیری از بیماری هایی مانند آب مروارید و آب سیاه، از دیگر خواص زیتون پرورده برای چشم هاست.

فواید زیتون پرورده برای دستگاه گوارش

آیا مصرف مدام زیتون برای معده ضرر دارد؟ از آن جایی که زیتون پرورده حاوی روغن زیتون است، می تواند رشد باکتری های مفید در هضم غذا را روی جداره معده افزایش دهد. زیتون سرشار از ترکیبات فنلی است و باعث رشد باکتری های مفید در سیستم گوارشی می شود.آیا روغن زیتون ملین است یا باعث یبوست می شود؟ روغن زیتون سبب می‌شود مسیر روده‌ها نرم شده و حرکت مواد در روده به‌ سادگی انجام شود. به این ترتیب زیتون پرورده می تواند به پیشگیری و درمان یبوست و به روان شدن مدفوع کمک کند.

کاهش قند خون با زیتون پرورده

طبق تحقیقات مصرف مداوم زیتون می تواند سطح قند خون را کاهش دهد. از طرفی زیتون پرورده با دانه های انار و رب انار غدد انسولین را تحریک می کند و قند خون را کاهش می دهد. به بیمارانی که قند خون بالایی دارند، توصیه می شود که در حد اعتدال زیتون و فرآورده های آن را در وعده های غذایی خود جای دهند.

خواص زیتون تلخ

زیتون تلخ مقوی و نیرو دهنده است. این میوه یک ضدعفونی کننده قوی برای زخم ها است و در کاهش دردهای روماتیسمی مؤثر است. از طرف دیگر زیتون تلخ در دفع انگل و از بین بردن کرم نیز مؤثر است.

فواید زیتون در بارداری

زیتون یکی از مفیدترین غذاهایی است که مادران باردار می تواند از آن استفاده کنند. مصرف زیتون برای سلامت مادر و جنین بسیار مفید است و موجب افزایش سیستم ایمنی مادر می شود. اضافه کردن زیتون به رژیم غذایی بارداری به جلوگیری از عفونت، ضعف، ترک های شکم و استحکام استخوان های مادر و جنین کمک می کند.

زیتون

فواید زیتون برای کودکان

زیتون سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است. خوردن زیتون موجب بهبود رشد و تقویت استخوان های کودک می شود و از او در برابر ابتلا به انواع بیماری ها کمک می کند. زیتون سرشار از امگا ۳ است که این ماده در رشد سلول های مغزی کودک نقش مهمی دارد.

خواص و فواید زیتون شور

زیتون تازه در حالت طبیعی شور نیست و بسیار تلخ است. نمک رایج‌ترین ماده‌ای است که برای از بین بردن تلخی زیتون از آن استفاده می‌شود. از نمک برای حذف ترکیبات تلخ و تخمیر استفاده می‌شوند. از این رو زیتون‌هایی که از مغازه‌ها می‌خرید معمولاً شور هستند.در حالی که زیتون در حالت عادی شور نیست. با این‌حال باید توجه داشته داشته باشید که از زیتون‌های خیلی شور، زیاد استفاده نکنید. خواص و فواید زیتون شور در واقع همان خواص و فواید زیتون هستند، با این تفاوت که مقادیری آب و نمک به آن‌ها افزوده شده است.

تنوع میزان نمک اضافه شده زیاد است. هر چه این نمک کمتر باشد، برای سلامتی بدن بهتر است. چرا که مصرف بیش از حد نمک مضرات زیادی برای بدن دارد. با گذشت زمان، سطوح اضافی نمک در بدن می‌تواند منجر به فشار خون بالا، حملات قلبی و سکته شود. بنابراین باید زیتون شور را در حد اعتدال مصرف کنید.
این در حالیست که خود نیز زیتون حاوی برخی فلزات سنگین و مواد معدنی مانند بور، گوگرد، قلع و لیتیم است. مصرف زیاد فلزات سنگین به همراه کلرید سدیم موجود در زیتون شور می‌تواند در مواقع نادر منجر به بروز سرطان شود. با این حال مصرف متعادل زیتون شور برای بدن عواضی به همراه نخواهد داشت.

عوارض و مضرات مصرف زیتون

به طور کلی زیتون خواص و فواید زیادی برای بدن دارد و در اکثر مواقع مصرف معقول آن هیچ عارضه ای برای بدن ندارد. اما به هر حال ممکن است برخی افراد به این میوه حساسیت نشان دهند. از طرف دیگر مصرف بیش از حد زیتون می تواند به سلامت بدن آسیب برساند و موجب بروز مشکلاتی در سلامت فرد شود.

چرا باید زیتون بخوریم؟

زیتون یکی از مفیدترین انواع میوه ها است که فواید زیادی برای بدن دارد. مصرف زیتون به صورت روزانه و در حد معقول می تواند به بهبود وضعیت سلامت و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها کمک کند. بهتر است برای بهره مند شدن از خواص اعجاب انگیز زیتون از زیتون طبیعی و شکسته شده به جای زیتونی که به وسیله سود فرآوری شده است، استفاده نمایید.

طبع روغن زیتون

شناخت مواد غذایی با طبع گرم و سرد به ما کمک می کند تا بهتر این غذاها را در رژیم روزانه خود بگنجانیم و با خوردن غذاهای گرم و سرد در کنار هم کمتر دچار مشکل شویم. روغن زیتون نیز یکی از رایج ترین روغن ها و طعم دهنده هایی است که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. شناخت طبع روغن زیتون به ما کمک می کند تا این روغن ارزشمند را طبق مزاج خودمان و سایر اعضای خانواده مصرف کنیم و بعد از مصرف آن دچار مشکل نشویم.

طبع روغن زیتون در طب سنتی

طبع روغن زیتون در طب سنتی گرم است و از همین رو مصرف این روغن در کنار غذاهای سرد مثل انواع سالاد، پنیر و مرغ موجب می شود تا میزان سردی این مواد غذایی کاهش پیدا کند. جالب است بدانید که میوه تلخ و گس زیتون زمانی که هنوز فرآوری نشده طبع سردی دارد. اما درست زمانی که زیتون به طور کامل می رسد و برداشت می شود، مزاج آن گرم می شود.
به طور کلی طبع زیتون در مراحل مختلف رشد متفاوت است. طبع زیتون سبز و نارس سرد و خشک دارند. زمانی که رنگ آن کمی به زرد متمایل می شود، طبع زیتون نیز معتدل می گردد. بعد از این که زیتون کاملاً رسید و رنگ آن تیره و سیاه شد طبع زیتون گرم و خشک می شود. در واقع هر چقدر زیتون رسیده تر باشد طبع آن گرم تر است.بیشتر زیتون هایی که ما مصرف می ‌کنیم نه طبع گرمی دارند و نه طبع سرد بلکه معتدل هستند. از طرف دیگر طبع زیتون شور به ‌دلیل وجود نمک گرم تر می شود.

طبع روغن زیتون مالشی و فواید آن

طبع روغن زیتون مالشی همانند روغن زیتونی که به صورت خوراکی مصرف می شود، گرم است. ماساژ بدن با روغن زیتون و مالش آن روی پوست نیز می تواند به رفع سردی و گرم شدن آن ناحیه از بدن کمک کند. این روغن به دلیل طبع گرمی که دارد، استرس و فشار را کاهش می دهد و به دفع سموم بدن کمک می کند. مصرف این روغن موجب کاهش درد می شود و برای ماساژ درمانی بسیار مفید است.

فواید طبع گرم روغن زیتون برای بدن

روغن زیتون یکی از مفیدترین انواع روغن است که به روش های مختلف از زیتون استخراج می شود. قدمت استفاده از زیتون در ایران بیشتر از ۲۰۰۰ سال قبل برمی گردد. این میوه برای اولین بار در ایران در منطقه رودبار گیلان کشت و برداشت شد. طبع گرم روغن زیتون موجب می شود تا فواید زیادی برای بدن داشته باشد.
مصرف این روغن از بروز سرطان روده، مشکلات پوستی و سرطان سینه جلوگیری می کند. طبع گرم روغن زیتون می تواند مانع بروز مشکلات قلبی شود و جلوی انسداد عروق را بگیرد. در ادامه به برخی از مهم ترین فواید روغن زیتون با توجه به طبع آن اشاره شده است.

زیتون

فواید طبع گرم روغن زیتون برای افزایش انرژی

روغن زیتون به دلیل طبع گرمی که دارد بسیار مقوی و انرژی بخش است. مصرف این روغن برای افراد بلغمی و افرادی که طبع سردی دارند، بسیار مناسب است. درواقع گرم بودن روغن زیتون موجب از بین بردن عفونت و میکروب ها در بدن می شود و انرژی فرد را افزایش می دهد.

فواید طبع گرم روغن زیتون برای بهبود هضم و افزایش متابولیسم

خوردن روغن زیتون به دلیل طبع گرم آن موجب بهبود فرآیند هضم می ‌شود. طبیعت گرم روغن زیتون موجب افزایش سوخت و ساز بدن می شود. وجود مواد مغذی و همچنین آنتی ‌اکسیدان‌ های مفید در روغن زیتون می تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد و به هضم غذا کمک کند.در بدن ما هر چقدر غذا با سرعت بیشتری هضم شود و دستگاه گوارش بهتر عمل کند، معده روده، کبد و کلیه ها نیز عملکرد بهتری خواهند داشت و بدن راحت تر می توانند چربی ها، بافت های مرده و مواد مضر را از بدن دفع نماید. در مورد فواید روغن زیتون برای درمان یبوست بیشتر بخوانید.

فواید طبع گرم روغن زیتون برای رفع سردی بدن

روغن زیتون برای درمان سستی، سرد مزاجی و همچنین تقویت قوای جنسی بسیار مؤثر است. از آن جایی که سردی بدن می تواند منجر به ایجاد چین و چروک های پوستی و ریزش مو شود، مصرف روغن زیتون می تواند به جلوگیری از ایجاد چروک های پوستی و همچنین افزایش ضخامت موها و جلوگیری از ریزش مو کمک کند.طبیعت گرم روغن زیتون موجب جلوگیری از بروز بیماری های مختلف می شود و فواید زیادی برای بدن دارد.

فواید طبع گرم روغن زیتون برای افزایش گردش خون

روغن زیتون مزاج گرمی دارد و مصرف آن می ‌تواند موجب افزایش گردش خون در بدن شود و قدرت عضلانی را افزایش دهند.

مصلح روغن زیتون

در طب سنتی توصیه می شود که همه خوراکی ها با مصلح آن مصرف شوند. این کار موجب می ‌شود تا بدن همیشه در حالت تعادل قرار بگیرد و فرد کمتر بیمار شود. مصلح در واقع تعدیل کننده طبع هر غذا محسوب می شود که بهتر است با آن مصرف شود. این که روغن زیتون سرد است یا گرم تعیین می کند که چه مصلحی برای مصرف با آن مناسب است.

بهترین مصلح روغن زیتون گردو، بادام درختی شیرین، سرکه، شیرینی های طبیعی و عسل هستند. مصرف این مواد در کنار روغن زیتون می تواند خواص روغن را افزایش دهد و حذف آن را راحت تر کند. از همین رو از قدیم برای مصرف زیتون آن را به شکل زیتون پرورده یا همراه با گردو مصرف می کردند. زیرا معتقد بودند که مصرف زیتون در کنار مصلح آن مفیدتر است و بدن را با مشکلات کمتری روبرو می کند.

مزاج روغن زیتون چه تأثیری بر طریقه مصرف آن دارد؟

همان طور که گفته شد روغن زیتون طبع گرمی دارد. بنابراین افراد گرم مزاج باید آن را در حد اعتدال مصرف کنند. در واقع طبع روغن ها به ما کمک می ‌کند که آن ها را به چه طریق و چگونه مصرف کنیم. بهترین روش استفاده از روغن زیتون این است که یک قاشق از آن را به سالاد اضافه کنید.اضافه کردن روغن زیتون به غذا و همچنین استفاده از روغن زیتون برای پخت و پز و آشپزی نیز روش مناسبی برای مصرف این روغن محسوب می‌شود. بهتر است روغن زیتون را همراه با مصلح آن مصرف کنید.

خواص زیتون پرورده برای مردان چیست؟

زیتون و روغن زیتون از مواد غذایی هستند که به التهاب را کاهش می دهند. تحقیقات نشان داده اند که بیمارانی که سطح بالاتر یاز چربی تک اشباع نشده مثل زیتون پرورده را در رژیم غذایی خود قرار دهند، بیش از ۳/۵ برابر شانس لقاح موفق تری خواهند داشت.

افزایش شانس باروری در مردان با مصرف زیتون پرورده یکی از خواص این چاشنی لذیذ به شمار می رود. علاوه بر این مصرف زیتون سبز، قوای جنسی را در مردان تقویت می کند و این در حالی است که در طرز تهیه زیتون پرورده از زیتون سبز استفاده می شود.

آیا زیتون پرورده برای معده خوب است یا ضرر دارد؟

مواد مغذی موجود در زیتون پرورده برای افرادی که دچار زخم معده هستند، بسیار مفید است. طبق آزمایش های انجام گرفته، فعالیت باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده که عامل ایجاد زخم معده است، با مصرف زیتون کاهش پیدا خواهد کرد. مصرف این چاشنی در کنار غذا می تواند به عنوان بهبود دهنده دردهای معده عمل کند.

آیا زیتون پرورده برای زنان باردار و جنین ضرر دارد؟

شواهدی مبنی بر مضر بودن زیتون پرورده برای جنین و مصرف آن در دوران بارداری وجود ندارد. بالعکس. اگر زیتون پرورده را در حد متعادل مصرف کنید، می توانید از فواید گردو، زیتون، انار و رب انار برای سلامت مادر و کودک بهره مند شوید. اما در صورت زیاده روی و بروز هر گونه مشکل، حتما به پزشک مراجعه کنید.

زیتون

بهترین روش نگهداری از زیتون پرورده چیست؟

زیتون پرورده اگر برای مدت طولانی دور از یخچال باشد، حتما فاسد می شود و کپک می زند. مخصوصا اگر از نوع صنعتی باشد که در آن از مواد نگهدارنده زیادی استفاده شده است. بنابراین حتما آن ها را داخل ظرف شیشه ای در دار بریزید و در جای خنک و به دور از تابش نور خورشید قرار دهید. بهترین مکان یخچال است.اگر مقدار زیتون پرورده زیاد است و به زمان بیشتری برای مصرف نیاز دارید، آن ها را در یخچال نگهداری کنید. پوشاندن روی زیتون پرورده با یک لایه روغن زیتون، می تواند از کپک زدن آن جلوگیری کند.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *