رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳

هزینه گردشگری داخلی باید متناسب با کشورهای همسایه باشد نه بیشتر

اشتراک گذاری

تاریخ خبر : ۱۳۹۳/۲/۲۲ -خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه مجلس: با افزایش قیمت بنزین یکی از اصلی ترین حوزه هایی که با چالش جدی مواجه خواهد شد، حوزه گردشگری است. با افزایش قیمت سوخت در آینده نزدیک شاهد افزایش قیمت در حوزه حمل و نقل خواهیم بود. این به معنی گران تر شدن گردشگری داخلی است و استقبال بیشتر ایرانی ها از گردشگری در کشورهای همسایه. اما آنچنان که پیداست هیچ یک از مسئولان گردشگری چاره ای برای این موضوع نیاندیشیده اند.

در همین رابطه سخنگوی فراکسیون گردشگری مجلس در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی CHN به استقبال گردشگران داخلی از تورهای خارجی اشاره می کند و از این که امسال بیش از یک میلیون مسافر از ایران به کشوری مثل ترکیه رفته اند، اظهار تاسف می کند.

به گفته ایرج ندیمی هزینه رفتن به تورهای داخلی همچون کیش یا چابهار آنچنان بالاست که با یک سوم این هزینه می توان به تورهای خارجی رفت. به همین دلیل مسافران داخلی، تورهای خارجی را انتخاب می کنند.

کاهش هزینه ها اولین راهکاری است که عضو فراکسیون گردشگری به آن اشاره می کند: «باید هزینه ها را کم کنیم. قیمت تورهای خارجی یک سوم تورهای داخلی است. ما باید سعی کنیم گردشگری داخلی را حداقل متناسب با همسایه هایمان کنیم. یعنی اگر سفر به ترکیه با هواپیمای ایرانی هزینه اش یک میلون تومان است، کیش هم یک میلیون باشد نه بیشتر.

ندیمی از هزینه های حمل و نقل به عنوان یکی از اصلی ترین فاکتورهای تاثیرگذار بر گردشگری داخلی یاد می کند و می گوید: این موضوع باید مهندسی شود. باید هزینه های حمل و نقل منطقی شوند. موضوع دیگر هم هزینه های اقامت است.

او در ادامه به معافیت های مالیاتی اشاره می کند و می گوید: ما سوال کردیم که این معافیت های مالیاتی قرار است کجا هزینه شود؟ آیا قرار است برای مسافر خرج شود؟ هزینه ها ارزان تر شود؟ توسعه انجام شود؟ برای همین تصویب کردیم معافیت های مالیاتی در صورتی اعمال شود که به توسعه بیانجامد. اما نه توسعه ای صورت پذیرفت و نه قیمت ها ارزان شد. مشکل از کجاست؟ کنترل باید از سوی دستگاه های فرادستی انجام شود. ما معافیت هم دادیم و نتیجه نگرفتیم.

ندیمی چنین ادامه می دهد که « مشکلاتی مطرح می شود از جمله این که هتل ها مدت محدودی از سال مسافر دارند. اما این بهانه خوبی نیست. باید برنامه ریزی به گونه ای باشد که در تمام مدت سال مسافر در هتل باشد. باید هزینه شود، تبلیغات انجام شود. اما نبود نظارت بر مجموعه های فرادست بر هتل ها باعث گرانی شده است.

سخنگوی فراکسیون گردشگری در ادامه به موضوع گران شدن بنزین اشاره می کند و می گوید برای کم نشدن استقبال مردم از گردشگری داخلی، دولت باید زیر ساخت ها را تقویت کند: دولت باید حمل نقل عمومی و ریلی را زیاد کند. اگر این کار را انجام شود بخش عمده ای از مشکلات حل می شود. یعنی بطور مثال اگر کسی می خواهد به رشت برود، اگر راه آهن این شهر افتتاح شود، مجبور نیست از وسلیه خودش استفاده کند.

او در پاسخ به این سوال که «آیا بهتر نیست دولت برای تابستان سهمیه بنزین سفر در نظر بگیرد؟» می گوید: بطور طبیعی ما باید درباره گردشگری و انرژی مدیریت کنیم. دولت طرح های مختلفی درباره یارانه ها و سبد کالا اجرا کرده است و باز می تواند بطور مثال با در نظذر گرفتن بن هایی، چند لیتر بنزین به سفر اختصاص دهد. یعنی در فصلی خاص چند لیتر بنزین به این موضوع اختصاص دهد. راه های زیادی برای این موضوع وجود دارد، اما نیاز به فکر بررسی است.
IMAGE635353369893441332 هزینه گردشگری داخلی باید متناسب با کشورهای همسایه باشد نه بیشتر

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *