مکش ایلام یکی از غذاهای استان ایلام است. اگر چنانچه بخواهیم مکش ایلام را با آب بیشتری پخت کنیم برنجی نرم تهیه میشود که به زلگه گفته میشود.
برنج خوش طعم و خوش بوی محلی را آماده کرده سپس آنرا شسته داخل پیاز داغ و مقداری زردچوبه روی شعله با حرارت ملایم قرار داده، چند عدد پیاز را بدون اینکه خرد کنند داخل آن ریخته و میگذارند تا دم بکشد معمولاً از روغن محلی (دان) برای تهیه این غذا استفاده میشود.
مواد لازم مکش
برنج چهار پیمانه
پیاز درشت یک عدد
پیاز ریز (مخصوص ترشی) ۲۰ عدد
زردچوبه سه قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
کشمش پلویی و آلو بخارا از هر کدام یک پیمانه
روغن چهار قاشق سوپخوری
طرز تهیه مکش
پیاز درشت را نگینی خرد کرده با روغن تفت دهید تا سبک شود، زردچوبه را اضافه کرده، برنج را شسته و به صورت کته بپزید وقتی آب برنج جوش آمد نمک، پیاز و زردچوبه را به برنج اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید تا برنج طلایی شود، شعله را ملایم کرده تا آب برنج کشیده شود. توجه داشته باشید تا این مرحله در قابلمه باز باشد. حال میان برنج را گود کرده و پیازهای ریز را پوست کنده شسته سپس میان برنج قرار دهید. آلو و کشمش را بشویید و هر کدام را گوشه ای از برنج بریزید، سپس بگذارید دم بکشد.
نظر کاربران :
این غذا باید با برنج محلی پخته بشه اگه با برنج های عادی پخته شه جالب نمیشه و طعم جالبی نداره, سعی کنید جای روغن جامد از روغن محلی استفاده کنید
تقریبا مثل کشمش پلو خودمون هست با این تفاوت مه برنج و رپغنش محلیه و داخلش پیاز هست
اين غذا بيشتر بدون كشمش و با روغن محلي پخته ميشود پيازهاي داخل غذا هم از نوع پياز سرخ است
گر چنانچه بخواهیم مکش را با آب بیشتری پخت کنیم برنجی نرم تهیه میشود که به زلگه گفته میشود.
یه غذای فوق العاده مکش ایلام یکی از غذاهای سنتی استان ایلام که بسیار خوشمزه البته اگر با ماست میل کنید.