رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲ مرداد ۱۳۹۳

مسقطی جنوبی

لینک این مطلب کپی شد!

یکی از شیرینیهای جنوبی به خصوص بوشهر مسقطی می باشد که در اینجا با طرز تهیه آن آشنا می شویم .

مواد لازم :

نشاسته ربع لیوان
آب دو لیوان
گلاب ربع لیوان
هل و زعفران به میزان زیاد!
شکر یک و یک چهارم لیوان
کره ۱۰۰ گرم
مغز پسته

طرزتهیه :

ابتدا نشاسته و آب و زعفران و هل رو مخلوط کرده و بعد روی حرارت قرار میدیم
masqhati-14 مسقطی جنوبی

مرتب هم میزنیم تا به خوبی غلیظ بشه

masqhati-15 مسقطی جنوبی

گلاب و شکر رو اضافه کرده مجددا با حوصله به طور مداوم هم میزنیم تا زمانی که حسابی غلیظ شه
نکته اش به همینه که خیلی همش بزنیم تا زمانی که با چشم ببینید که خوب غلیظ شده

حالا کره رو اضافه میکنیم و اینقدر هم میزنیم تا مسقطیمون به روغن بیافته
زمان خیلی زیادی میبره حتی با این میزان خیلی کمی که من بهتون دادم هم سه ربع باید سر پا وایسی و مرتب هم بزنی

masqhati-17 مسقطی جنوبی

حدودی میتونم بگم حجم مواد توی دیگ به یک سوم میرسه
یعنی دیگه حسابی غلیظ و کشدار میشه

دیگه آخراش احساس میکنیم اگر بیشتر رو حرارت بمونه میسوزونیمش. یعنی لب مرز سوختن و نسوختن. یه چیزی تو مایه های کارامل یعنی باید اون نکات درمورد این هم اجرا شه.

راستی این وسط اگه ته دیگی هم ایجاد شده همش بزنید تا وارد مسقطی بشه یکی از لذتهای خوردن مسقطی اینه که وسط جویدن یه دفعه یه تیکه کاراملی ته دیگ بره زبر دندون آدم. یامی!

از روی حرارت بر میداریم و اگر دوست داریم توش مغز پسته میریزیم.

masqhati-21 مسقطی جنوبی

چون خیلی خیلی غلیظ شده باید با قدرت هم بزنیم تا مغز پسته ها توش قاطی شن

در مورد پختن مسقطی باید این نکته رو فراموش نکنید که رمز موفقیت شما در صبوریتونه. یعنی باید سر پا وایسید و هم بزنید و هم بزنید و هم بزنید. اگر کم حرارت ببینه یا کم هم زده بشه نهایتا اون معجون غلیظ و سفت و کشدار رو نخواهید داشت. از ما گفتن بود.

حالا یه قالب یک وجبی کوچولو رو خوب چرب میکنیم و مسقطیمون رو توش میریزیم و میذاریم سرد شه. بعدشم میذاریمش توی یخچال تا سفت شه

masqhati-23 مسقطی جنوبی

به نظر من مسقطی هر چی بیشتر توی یخچال بمونه خوشمزه تر میشه. مخصوصا اینکه یه کراست شکری ترد دور تا دورش ایجاد میشه که هنگام خوردن قرچ قرچ میکنه و لذتش اصلا به همینه به علاوه اون تیکه های ته دیگش.
masqhati-26 مسقطی جنوبی

منبع : کارگاه آشپزسازی

           
 

نظر کاربران :

  • هنر

    باسلام.من بااین دستور مسقطی روتهیه کردم.مزه ش عالیه.امامثل سوغاتی که خواهرم ازشیراز اورده بود کش نمیاد.یعنی حالتی شبیه ادامس داشت که هرچه تلاش میکنم مسقطی هام اون شکلی بشه نمیشه.دوست عزیز میشه بگید چطور به اون حالت میرسه؟متشکرم

    ۳۰ دی, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
    • فریبا

      سللام باید یه قاشق گلوکز مایع توش بریزی تا کشدار بشه

      ۱۷ آذر, ۱۳۹۷

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *