رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۴ تیر ۱۳۹۹

فالوده یزدی

اشتراک گذاری

در اصل فالوده یزدی همان ماقوتک یزدی می باشد و با شهد می خوردند ، در خانه ها نیز تهیه می شود . فالوده را از مغازه حلوائی ، مخلوط با شهد یا غالبا بدون شهد خریده در منزل مصرف می کردند.خرید بدون شهد فالوده نه فقط به این دلیل بود که خریدن جداگانه فالوده و شهد مثلا دو – سه درصد ارزان تر تمام می شد ( و البته اقتصاد خانوار معقول یزدی ، به خصوص در زمان فقر عمومی قبل از نفت ، از همین در صدها تشکیل می شد ) ؛ بلکه بیشتر به این دلیل بود که فالوده ای که تازه با شهد مخلوط شده بود طعم و مزٌه بسیار بهتری داشت .

فالوده یزدی

مواد لازم برای تهیه شربت فالوده یزدی

شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
گلاب ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه شربت فالوده یزدی

آب و شکر را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.سپس حرارت را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.اجازه دهید تا شربت به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود، سپس گلاب را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.شربت را کنار بگذارید و اجازه دهید کاملا خنک شود، سپس به ادامه کار بپردازید.

مواد لازم برای تهیه فالوده یزدی

نشاسته گل ۱ پیمانه
آب سرد ۴ پیمانه
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
تخم شربتی ۱ قاشق غذاخوری
آب گرم ۱/۴ پیمانه

فالوده یزدی

دستور تهیه فالوده یزدی

ابتدا تخم شربتی را تمیز بشویید، سنگ شور کنید و در ظرفی بریزید. سپس ۱/۴ پیمانه آب گرم به آن اضافه کرده و صبر کنید تا تخم شربتی در آب باز شود و در این فاصله مشغول آماده کردن نشاسته شوید.نشاسته را همراه با ۴ پیمانه آب سرد و ۱ قاشق غذاخوری گلاب در قابلمه‌ای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا نشاسته بپزد.

اجازه دهید نشاسته به مدت ۱۵ دقیقه بر روی حرارت ملایم بپزد و در این فاصله مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.پختن نشاسته را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کاملا غلیظ شده و غلظت آن بیشتر از غلظت فرنی شود.وقتی نشاسته به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و مایه نشاسته را در یک سینی استیل به ابعاد ۴۰*۳۰ سانتیمتر پهن کنید.

سینی را کمی تکان دهید تا مایه نشاسته به طور یکنواخت در همه جای آن پخش شود و سپس سینی را در یخچال قرار دهید.حدود ۲۴ ساعت صبر کنید تا نشاسته سفت شود، سپس سینی را از یخچال خارج کرده و نشاسته را به کمک یک چاقو به صورت رشته‌های باریک برش بزنید.تخم شربتی را در شربتی که قبلا آماده کردید بریزید و آن را با تکه‌های یخ پر کنید تا کاملا تگری شود.

سپس رشته‌های فالوده را به شربت تگری اضافه کنید و هم بزنید.فالوده یزدی را تا سرد است به عنوان یک میان وعده خنک و خوشمزه در روز‌های گرم تابستان برای رفع عطش و گرما نوش جان کنید.

فالوده در گذشته به خوراک تهیه شده از پختن پودر بادام در شکر اطلاق می‌شد و امروز نوعی دسر خنک است که در کنار بستنی سرو می‌شود. این دسر با موادی، چون آبلیمو، شربت آلبالو و عرقیاتی مانند گلاب مزه دار می‌شود و در کنار نوشیدنی‌هایی مانند موهیتو برای رفع عطش و گرمازدگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فالوده یزدی

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *