رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۳ بهمن ۱۳۹۹

طرز تهیه قره قروت پرخاصیت

اشتراک گذاری

در این مطلب می خواهیم با طرز تیه قره قروت پرخاصیت و خوشمزه آشنا شویم . قره قروت یکی از ترش‌ترین و پرطرفدارترین تنقلات خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از شهرها همراه با کشک خورده می‌شود. این ماده ترش و جذاب با آب ماست، پنیر یا دوغ و حتی آرد و شیرین بیان یا آب میوه تهیه می‌شود و از همین رو همانند سایر لبنیات خواص بی‌شماری دارد. درست کردن قره قروت خانگی به روش محلی و خوشمزه بسیار ساده است و در عرض چند دقیقه آماده می‌شود.

قره قروت

طرز تهیه قره قروت با آب ماست

مواد لازم
ماست یا آب ماست: به مقدار لازم

طرز تهیه

در اولین مرحله از طرز تهیه قره قروت خانگی محلی با آب ماست باید ماست را در یک کیسه پارچه‌ای بریزید. سپس درب کیسه ماست را به وسیله یک بند ببندید و در قسمت آب‌چکان یا هر جایی که می‌توانید آویزان کنید. یک سطل زیر کیسه ماست قرار دهید. این مراحل برای آماده کردن ماست چکیده نیز استفاده می‌شود. در واقع شما ماست را چکیده می‌کنید و از آب آن نیز برای تهیه قره قروت خانگی خوشمزه استفاده می‌کنید. تقریباً باید چند ساعت صبر کنید تا آب ماست به طور کامل جمع شود و به مقدار مناسبی برسد.

در این مرحله از طرز تهیه قره قروت ترش خانگی باید آب ماست را داخل یک قابلمه بریزید. سپس شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید. اجازه دهید آب ماست کم کم روی حرارت غلیظ شود. وقتی دوغ غلیظ شد، چندین بار آن را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد و رنگ آن تقریباً قهوه‌ای شود. حال شعله گاز را خاموش کنید و قره قروت ترش خانگی را در یک ظرف مناسب یا پلاستیک بریزید. سپس ظرف قره قروت را در یخچال قرار دهید تا سفت و آماده مصرف شود.

روش دوم طرز تهیه قره قروت با دوغ

 

مواد لازم

دوغ ترش

طرز تهیه

برای درست کردن قره قروت خانگی با استفاده از دوغ ابتدا باید همانند روش قبل دوغ را آن قدر بجوشانید که غلیظ و قهوه‌ای رنگ شود.

نکاتی که باید در مورد قره قروت خانگی خوشمزه بدانید

*برای درست کردن قره قروت می‌توانید مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید.

*شما می‌توانید بعد از سفت شدن از این قره قروت به عنوان یک تنقلات ترش مزه یا در کنار کشک و یا حتی همراه با آش رشته استفاده کنید.

*قره قروت مقدار ترشی زیادی دارد و موجب افت فشار می‌شود. از خوردن بیش از حد این ماده اجتناب کنید.

*قره قروت ترش خانگی میزان اسیدیته بالایی دارد و خوردن بیش از حد آن موجب آسیب دیدن به مینای دندان می‌شود.

*امکان درست کردن قره قروت با آب پنیر نیز وجود دارد. طرز تهیه قره قروت با آب پنیر نیز دقیقاً به همین روش آماده می‌شود.

*به غیر از درست کردن قره قروت با آب پنیر و ماست می‌توانید آن را با دوغ نیز تهیه کنید.

*طرز تهیه لواشک قره قروت هم طرفداران زیادی دارد.

*بعضی ها قره قروت را با انواع آب میوه های ترش هم به همین روش و ترتیب درست می‌کنند.

قره قروت

فواید خوردن قره قروت

یکی از مهم‌ترین فواید قره‌قروت این است که برخلاف بقیه ترشی‌ها پایه لبنی دارد. بسیاری از افراد به دلیل مزه ترش آن است که به خوردن آن علاقمند هستند. قره‌قروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. زیرا حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی زیادی است. باید بدانید هر ۱۰۰ گرم قره‌قروت حاوی۲۴۰ کیلوکالری مقداری است که می‌تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه بدن را تأمین کند. پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن به ویژه عضلات دارد، به رشد و نمو هم کمک می‌کند.

قند موجود در قره‌قروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قند‌های طبیعی است و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند تولید قره‌قروت شکسته شده و به قند ساده‌تر تبدیل می‌شود، بنابراین مصرف قره‌قروت برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر هستند، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعال‌سازی آنزیم‌ها و ویتامین‌ها، مقاومت بدن در برابر بیماری‌های عفونی نقش موثری دارند. از آنجایی که قره‌قروت حاوی اسید‌های آلی است، ضدعفونی‌ کننده لوله گوارش بوده و باعث جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در لوله گوارش می‌شود.

روش‌های آبگیری مختلفی برای قره‌قروت وجود دارد که ۲ نوع عمده آن شیوه گرمادهی و غربالی است. اگر آبگیری به شیوه گرمادهی انجام شده باشد، می‌توان گفت که میزان موادی مانند کلسیم در یک حجم واحد از محصول بیشتر است، اما اگر این آبگیری به روش غربالی صورت بگیرد، ممکن است این مواد همراه آب اضافی غربال شده باشند و نمی‌توان در این مورد با اطمینان صحبت کرد. از ویژگی‌های دیگری که برای این خوراکی می‌توان گفت، میزان کلسیم نسبتاً مناسب آن است که حتی در برخی موارد توصیه می‌شود که والدین آن را برای کودکان جایگزین تنقلات ترش‌مزه و مضر دیگر کنند.

خطرات قره قروت

البته از آنجایی که برای تهیه قره قروت نمک زیادی مصرف می‌شود، خوردن آن برای افراد دارای فشار خون بالا خطرناک است. میزان اسیدیته قره قروت است و زیاده روی در مصرف آن به مینای دندان آسیب خواهد زد و باعث خرابی و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. اسیدی کردن خون از مهمترین مضرات زیاده روی در مصرف قره قروت بوده که باعث مشکلاتی نظیر ناراحتی‌های قلبی عروقی، مشکلات مغزی از جمله ضعف حافظه و نیز مشکلات گوارشی، ناراحتی‌های معده می‌شود.

اسید لاکتیک موجود در قره قروت، فعالیت نرون‌های مغزی را به شدت کاهش می‌دهد و چون این ماده غذایی حاوی مقادیر بسیار زیاد اسید لاکتیک بوده، افراط در مصرف آن برای مغز انسان بسیار مضر است. با مصرف زیاد و بی رویه آن افراد ممکن است به انواع بیماری‌های قلب و عروق، خورده شدن دیواره سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌ها، ضعف حافظه، آلزایمر، دیابت، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناک MS، پوکی استخوان، خرابی و فساد دندان‌ها، لقی دندان‌ها، ضعف اعصاب و تشنج دچار شود.

طبع قره‌قروت

مزاج قراقروط سرد و خشک است.

مصلح قره قروت

ادویه‌جات گرم مانند زیره و سیاه دانه، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج قره قوروت می‌باشند.

قره قروت

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *