طرز تهیه ترشی خرمالو را در این مطلب آموزش خواهیم داد . خرمالو که یکی از میوه های خوشرنگ و خوشمزه پاییزی است بسیار خاصیت هم دارد. علاوه بر مربا و کیک خرمالو امروز می خواهیم با ترشی خرمالو آشنا شویم . یک ترشی خاص که می توان در کنار غذا استفاده کرد و لذت برد.در همین ابتدا یک فوت کوزه گری ترشی خرمالو را به شما بگوییم. یادتان باشد از ریختن خرمالو و سرکه و نمک در شیشه و بستن در آن خودداری کنید. این روش ترشی درست کردن، فقط باعث خراب شدن و از دست رفتن طعم لذیذ ترشی خرمالو میشود.
مواد لازم:
خرمالو: ۵ عدد
سرکه (سیب): ۱ و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسیوی
شکر: ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
زنجبیل (تازه): یک بند انگشت
فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران: ۱/۸ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
خرمالوها را بشویید و کاملا خشک کنید. آنها را به هر شیوهای که دوست دارید خرد کنید. برشهای خرمالو را در شیشه بریزید. زنجبیل را رنده کنید یا برش بزنید و به خرمالوها اضافه کنید.میتوانید به جای زنجبیل تازه از پودر زنجبیل استفاده کنید. نمک، شکر، فلفل سیاه و قرمز، زعفران و سرکه را اضافه کنید. در شیشه را ببندید و مواد را به هم بزنید. شیشه را در جای خنک و تاریک قرار دهید.
طرز تهیه ترشی لیته خرمالو
در این روش طرز تهیه ترشی لیته خرمالو مواد با هم پخته میشوند. برشهای خرمالو را در شیشه بریزید. در یک ظرف مناسب، سرکه، شکر، نمک و زعفران را روی حرارت بجوشانید. بعد از جوشیدن، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید مواد خنک شوند.پس از خنک شدن، سرکه را روی خرمالوها بریزید. در ظرف را محکم ببندید و شیشه را در آب در حال جوشیدن بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه آن را خارج کنید و پس از خنک شدن، در یخچال قرار دهید. این ترشی را یک روز بعد میتوانید سرو کنید ولی بهتر است یک هفته آن را استراحت دهید.
نکات طرز تهیه ترشی خرمالو
خرمالوها را به صورت درسته بعد از شستوشو و خشک کردن، در شیشه قرار دهید و روی آن را سرکه بریزید. ۱ قاشق مرباخوری نمک، ۱ قاشق چایخوری گلپر و سیاه دانه را اضافه کنید و در را ببندید. ظرف را در جای خشک و خنک نگه دارید.
در تهیه ترشی خرمالو، استفاده از خرمالوی کال بهتر است.
خرمالوها را میتوان به صورت درسته یا حلقهای یا نگینی خرد کرد.
حتما خرمالوها و ظرفی که در آن قرار است، ترشی بیندازید، کاملا خشک کنید. وجود هر گونه رطوبت باعث ایجاد کپک خواهد شد.
میزان کالری و ارزش غذایی خرمالو در ۱۰۰گرم
انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
آب ۷۵.۵ گرم
فیبر ۵.۹ گرم
قند ۲۳ گرم
ویتامین ث ۷.۶ میلیگرم
پتاسیم ۲۱۰ میلیگرم
منیزیم ۱۱ میلیگرم
آهن ۰.۱۵ میلیگرم
خواص مفید خرمالو
خرمالو حاوی میزان قابلتوجهی آب و ادرارآور است و برای افرادی که سنگ کلیه یا سنگ مثانه دارند، مفید است. هسته کوبیدهشده خرمالو نیز به دفع سنگ کلیهها کمک میکند.
خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و میزان قابل توجهی از ویتامینهای B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است.
در این میوه مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن، مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم وجود دارد؛ به همین دلیل برای رشد و نمو کودکان بسیار توصیه میشود.
ویتامین A موجود در خرمالو، برای رشد و استحکام پوست و ناخن و زینک (روی) آن نیز برای رشد مو و داشتن موهای سالم و پر پشت مفید است.
طبع خرمالو در طب سنتی گرم و تر است.
حتی اگر از آن افرادی هستید که مستعد سکسکهاید، میتوانید از خرمالو استفاده کنید چون آرامکننده سکسکه است و درمان خوبی برای بند آوردن خون به حساب میآید.
خرمالو به خاطر خاصیت انرژیزایی طبیعی به رفع خستگی کمک میکند و استرس و اضطراب را کاهش میدهد.
مضرات و عوارض خرمالو
خرمالو خواص مفید بسیاری دارد که به آنها اشاره شد؛ اما باید توجه کنید که خوردن بیش از یک یا دو خرمالوی نارس برای بدن مضر است. یکی از عوارض مصرف خرمالو پایین باشد تاثیر آن در یبوست است. مصرف بالای خرمالو باعث یبوست شده و افرادی که از این مشکل رنج میبرند باید مقدار کمتری از این میوه را مصرف کنند.
افرادی که مبتلا به سل هستند و یا اختلالات روده داشته و یا در گذشته عمل جراحی روده انجام دادهاند باید در مصرف خرمالو محتاط بوده و دست کم مقدار کمتری از آن را مصرف کنند.
از دیگر مضرات خرمالو بخاطر قند بالای آن است که زیاده روی در خوردن این میوه باعث افزایش وزن خواهد شد. اگر خرمالو را بیش از اندازه مصرف کنیم میتواند باعث انسداد روده شود.
سعی کنید هنگام خوردن خرمالو حتما آن را خوب بجوید.
و در نهایت به این نکته توجه کنید که خوردن این میوه به صورت گس و نرسیده توصیه نمیشود. بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای میل کردن انتخاب کنید.
اگر تمایل داشتید پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه کیک خرمالو و شیره خرمالو هم مطالعه بفرمایید .
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.