رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۶ آذر ۱۳۹۲

صید مشتا

لینک این مطلب کپی شد!

مُشتا نوعی روش صید سنتی آبزیان در استان هرمزگان در جنوب ایران است. این نوع صید با استفاده از جزر و مد انجام می‌شود. در این روش چوب‌هایی در ساحلکار گذاشته شده و با استفاده از تور حصاری ایجاد می‌شود، که هنگام بالا آمدن آب تعدادی آبزی وارد آن شده و با پایین رفتن آب، آبزیان داخل آن به وسیله صاحبان مشتاها صید می‌شوند. این نوع صید در اکثر سواحل استان هرمزگان انجام می‌شود.
در راستای حفاظت از آبزیان در فصل تخم گذاری صید هامور ماهیان این صید به روش سنتی مشتا نیز از ۱۵ فروردین تا آخر اردیبهشت سال ۹۱ در آبهای هرمزگان ممنوع است. در این نوع صید با استفاده از تور و میله، تور را بصورت افقی در ساحل دریا نصب می کنند که با استفاده از جزر و مد دریا آبزی به دام می افتد. صید حلوای سفید و سیاه و شوریده از اول اردیبهشت تا پایان خرداد و صید میش ماهی نیز از نیمه اول مرداد تا پایان شهریور ممنوع است
صید با تورهای منوفلامنت نیز در طول ساحل در آبهای هرمزگان ممنوع است. منوفلامنت تور ریز و نامرئی است که در آن ماهی های کوچک صید و سبب نابودی ذخائر آبزیان می شود.
هرمزگان با سالانه ۱۴۳ هزار تن صید آبزی رتبه نخست را در کشور دارد. این استان هزار و ۴۳۰ کیلومتر مربع ساحل و ۲۲ بندر صیادی دارد. صید بی رویه و غیر مجاز از عوامل تخریب زیستگاهها و کاهش ذخایر آبزیان در هرمزگان به شمار می رود.
مشتا نوعی روش صید آبزیان است که با استفاده از تور و چوب به شکل عدد T در ساحل کار گذاشته می شود که هنگام بالا آمدن آب تعدادی آبزی وارد آن شده که با پایین رفتن آب آبزیان داخل آن بوسیله صاحبان مشتاها صید می شوند. هر چند میزان آبزی که در داخل مشتاها به دام می افتند در هر نوبت به کمتر از سه تا پنج کیلوگرم می رسد اما سال گذشته حدود سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم ماهی در یکی از مشتاهای شهر بندرعباس به دام افتاد.

 صید مشتا

1 صید مشتا

2 صید مشتا

3 صید مشتا

4 صید مشتا

5 صید مشتا

6 صید مشتا

7 صید مشتا

8 صید مشتا

9 صید مشتا

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *