جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

شهر کلاچای

تاریخ بروزرسانی :
۲۰ آذر ۱۴۰۰

شهر کلاچای یکی از شهرهای استان گیلان در شمال ایران است.این شهر با جمعیت حدود ۱۲۳۷۹نفر (سرشماری ۱۳۹۵) در بخش کلاچای شهرستان رودسر قرار دارد. برنج، چای، مرکبات، کیوی، انواع ماهی‌های استخوانی خزر از محصولات این شهر و باغات مرکبات و مزارع برنج، سواحل زیبا و مجتمع ساحلی نگین شمال از چشم‌اندازهای زیبای این شهر است.کلاچای از دیر باز بعنوان بازار داد و ستد محصولات کشاورزان منطقه بوده و پنجشنبه بازار کلاچای مهمترین بازار محلی شرق گیلان است که در آن مردم از شهرها و روستاهای مجاور به عرضه و خرید و فروش محصولات خود می‌پردازند. شغل اصلی ساکنان آن کشاورزی و صیادی بوده و محصولات عمده آن برنج، چای و مرکبات و کیوی و انواع ماهی است.

%name شهر کلاچای

موقعیت جغرافیایی

شهر کلاچای از شمال به دریای خزر، از شرق به چابکسر، از جنوب به ارتفاعات جنگلهای البرز کوه و رحیم آباد و از غرب به رودسر محدود است. این شهر در طول جغرافیایی ۱۸ ۰۴ ۳۷ و عرض جغرافیایی ۵۷ ۲۳ ۵۰ قرار داشته و ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۲۰- متر است.

وجه تسمیه

به عقیده بعضی از قدیمی‌ها به علت وجود بازار پر رونق و وفور نعمت به لحاظ تولیدات دامی و جالیزی نام آن طلاچای بوده‌است. اما برخی آن را کله چه به معنی مرکز بوته‌های کوچک می‌دانند. احتمال محتمل تراینکه : نام کلاچای در واقع همان گل لای جای است (یعنی جای گل ولای ) بدین صورت که گل ولای رسوب گذاری شده توسط رود خانه پلرود در این محل، سبب نام گلاجای که بعدها کلاچای شده است.

کلاچای 2 شهر کلاچای

آب و هوا
آب و هوای کلاچای به لحاظ ساحلی بودن ملایم و مرطوب است و در طول سال کمترین یخبندان را دارد.

خاک
کلاچای دارای خاک شنی و ماسه‌ای و رسوبات حاشیه رودخانه‌های پلرود و گزافرود و خشکرود بهترین مکان برای کشت برنج است و برنج منطقه کلاچای بهترین برنج ایران است.

صنایع دستی

بعلت داشتن آب فراوان و جنگل و چوب بیشتر محصولات چوبی و برخی هم صنایع پوشاک می‌باشد.نظیر: شانه‌های چوبی-گوشت کوب-خراطی-قند شکن-انواع داس-انواع لوازم شکار و ماهیگیری-درب و پنجره‌های چوبی-چوراب و کلاه پشمی-عصا-گلدان و….از سایر صنایع می‌توان موارد زیر را اشاره کرد؛سفالگری ، نمد مالی ، چادر شب بافی ، حصیر بافی ، طناب بافی ، آهنگری و…

کلاچای 4 شهر کلاچای

آموزشی و فرهنگی

قبل از گشایش مدارس اغلب کودکان در مساجد و مکتب خانه‌ها در نزد ملاهای محلی درس می‌خواندند که بیشتر جنبه مرثیه و مداحی و تاریخی داشته‌است. اولین مدرسه (خیام)در سال ۱۳۰۲ در دهستان بی بالان کلاچای تأسیس شد. در سال ۱۳۱۹ در گیل کلایه کلاچای(مدرسه عنصری) و در سال ۱۳۳۵ در مرکز شهر کلاچای (مدرسه امیر کبیر)تأسیس گردیدند. نمایندگی آموزش و پرورش در سال ۱۳۴۳ تشکیل شد و در سال ۱۳۷۷ آموزش و پرورش مستقل منطقه‌ای به همت و تلاش فرهنگیان و بزرگان منطقه کلاچای شکل گرفت. دانش آموزان کلاچای برای چهارمین سال متوالی رتبه اول تعداد قبولی کنکور در استان گیلان را به خود اختصاص دادند.در این شهر در حال حاضر یک دانشگاه پیام نور و یک مرکز سما دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارد.این شهر دارای یک کتابخانه عمومی است که در سال۱۳۶۲ تأسیس گردید. یک سینما که در سال ۱۳۴۸ گشایش یافت.

از قدیمی ترین ورزشهای مردم منطقه کشتی گیله مردی بوده است که قهرمانان زیادی از این دیار بوده اند. در حال حاضر نیز هر سال تابستان در مکانهای مختلف بین پهلوانهای گیلان و مازندران برگزار و جوایزی به برندگان اعطاء میگردد. کلاچای دارای ۶ زمین ورزشی و ۴سالن میباشد. که با توجه به سیل عظیم مشتاقان ورزش و جمعیت جوان منطقه امکانات محدود جوابگوی نیاز آنها نیست. ورزشکاران و تیمهای ورزشی این شهر در رشته های مختلف دارای مقامهایی در سطح استان و کشور میباشند. نظیر والیبال ساحلی – ورزشهای بومی و محلی – فوتبال – ورزشهای رزمی و…

کلاچای 3 شهر کلاچای

جاذبه های گردشگری

از مراکز زیارتی و گردشگری کلاچای میتوان به: بقاع متبرکه امیربنده بی بالان و ماچیان و سایر امامزاده های شهر و بخش کلاچای چشم اندازهای طبیعی ساحل زیبای شهر کلاچای. مناظر مزارع برنج کلاچای بخصوص در شش ماهه اول مناظر باغات چای و مرکبات جنگل دهقان ماچیان. ارتفاعات کوهپایه‌ای مناطق جنگلی واجار‌گاه، جاده واجارگاه به روستای زیبای بزکــویه، پارک شهر و مجتمع ساحلی و سالم‌سازی نگین شمال و… اشاره کرد. هتلها و مجتمع های اقامتی: هتل سپاهان(کلاچــــای، کیلومتر ۲ جاده ساحلی کلاچای به رامسر). هتل ارشیا(کلاچــــای، شهرک ساحلی ارغوان،روبروی نگین شمال) مجتمع اقامتی توریستی نگین شمال.

غذاهای محلی کلاچای

کلاچای همچون دیگر شهرهای استان گیلان غذاهایی خوشمزه و لذیذ دارد که مسافران با سفر به آنجا، طعم آن‌ها را می‌چشند. یکی از محبوب‌ترین غذاهای کلاچای ترش واش نام دارد که از ترکیب بادمجان، سینه مرغ، سبزی و سیر تهیه می‌شود و به شما توصیه می‌کنیم تا طعم آن را بچشید. میرزا قاسمی از دیگر مشهورترین غذاهای استان گیلان و کلاچای است که قدمت آن به دوره ناصرالدین شاه برمی‌گردد و با طعم خوبی که دارد، در سراسر کشور شناخته شده است. این غذا که با بادمجان، گوجه، سیر و تخم مرغ درست می‌شود، طعم و بویی خوب دارد و پرطرفدار است. سیرقلیه و اناربیج از دیگر غذاهای محلی کلاچای محسوب می‌شوند که امتحان کردن آن‌ها به گردشگر ماجراجویی پیشنهاد می‌شود.

کلاچای شهر کلاچای

قلعه کوتی کلاچای

قلعه کوتی کلاچای مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در کلاچای، جنوب جاده ترانزیت واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۷۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

قلعه کوتی شهر کلاچای

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 2 میانگین: 4]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • ادوارد

    سلام خسته نباشید…….شما اطلاعاتیم درباره قلعه کوتی کلاچای هم بزارید که بر اساس تحقیقم یکی از اثار تاریخی شهر کلاچای به حساب میاد و واقعا جاش خیلی خالیه تو این مبحثتون

    ۷ آذر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    این شهر صنایع دستی های قشنگی داره مثه:چوراب و کلاه پشمی و عصا و گلدان ولی خدایی خوشکله

    ۷ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *