زیر برنجی یا آش گوشت غذای رسمی محلی و سنتی استان لرستان است. بعضی از استانها به تقلید از سنت دیرینة این شهر آن را تهیه میکنند و به نام چلو گوشت آن را میشناسند.
مجمع یا سینیهای مخصوص این غذا گرد و از جنس رویی یا استیل است که هر سینی یا مجمع برای ۳ سه نفر در نظر گرفته میشود افراد به شکل گرد دور مجمع مینشینند و کمی پلو در کف مجمع میریزند. سپس گوشتهای پخته را در وسط برنج میکشند و روی آن را هم مقداری برنج میریزند؛ به طوری که گوشت از رو پیدا نباشد. بعد یک قطعه پیاز و کمی نمک در کنار هم با فاصله از غذا در سینی میریزند و یک عدد نان محلی روی پلو میگذارند که غذا تا زمانی که به دست مهمانها میرسد سرد نشود.
طرز تهیه:
گوشت تمامی قسمتهای گوسفند اعم از ماهیچه، گردن و مغز ران را به تعداد مهمانها میشویند وبا پیاز فراوان روی هیزم با آتش تند و شعلة بالا میپزند. چند وقت یک بار کف روی گوشتها را میگیرند و بیرون میریزند. در آخر سر هم کمی زرد چوبه، رب گوجه فرنگی و نمک اضافه میکنند. این غذا ضمن اینکه آسان تهیه میشود، ولی تخصص خاصی برای تهیه آن لازم است.
نظر کاربران :
این که همش اشتباهه . عکسش هم اشتباهه . اصلن رب گوجه و ازینجور چیزا نداره . چرا علکی مطلب اشتباهی مینویسین
با سلام و تشکر از شما تصاویر اصلاح شد در مورد طرز تهیه اگر شما بروجردی هستید لطف می کنید تا طرز تهیه درست این غذا را بفرمایید چون در تمام منابع به همین صورت ذکر شده بود .