رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۸ شهریور ۱۳۹۸

آش ماسوآ

لینک این مطلب کپی شد!

آش ماسوآ یکی از آش‌های سنتی استان لرستان است. این آش در شهر‌های بروجرد استان لرستان و شهر دزفول استان خوزستان طرفداران زیادی دارد و طرز تهیه در این دو شهر نیز بسیار نزدیک به هم است. ماسوا در اصل به معنی ماست با بوده که با به معنی آش میباشد و، چون در گویش کردی و لری در بسیاری از کلمات “ب” را “و” میگویند مثلا آب رو میگویند” آو” پس “ماست با” میشه “ماست وا” و حرف “ت” هم به قرینه‌ی لفظی حذف شده و می‌شود ماسوا. پس ماسوا همون آش ماست یا دوغ هست. البته می‌توان به جای ماست و دوغ از کشک هم استفاده کرد. معمولا، چون آش با کشک راحت‌تر و خوشمزه‌تر می‌شود ما در اینجا این آش را با کشک برای شما توضیح می‌دهیم. کشک همانند دوغ و ماست یکی از فرآورده‌های فرعی شیر می‌باشد که از جوشاندن و گرفتن کره دوغ پدید می‌آید.

-ماسوآ آش ماسوآ

مواد لازم
پیاز متوسط: ۱ عدد
بلغور گندم: نصف پیمانه
لوبیا سفید: نصف پیمانه
جعفری- تره- گشنیز اسفناج: نیم کیلو خرد شده
کشک ساییده: ۵ قاشق غذاخوری
روغن گیاهی: به مقدار لازم
سیر: به مقدار لازم
نعناع خشک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا حبوباتی را که از قبل خیس کرده ایم با مقداری آب می‌پزیم.پس از پخت حبوبات بلغور را که از قبل خیس کرده ایم در حبوبات پخته شده می‌ریزیم تا پخته شود.پس از حدود ۲ ساعت که حبوبات و بلغور خوب پخته شد سبزی را خرد کرده به آن اضافه می‌کنیم.
در آخر کشک، پیاز داغ و زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد اضافه می‌کنیم.پس از اینکه همه مواد را با هم مخلوط کردیم حدود ۱ ساعت یا کمتر بستگی به پخت سبزی دارد اجازه می‌دهیم آش بپزد و به قوام مورد نظر برسد پس آن می‌توانید سرو کنید.
منبع:خبربانو

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *