شامی کباب بروجردی به زبان خود بروجردی ها شامی کوا می باشد که یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی لرستان بخصوص بروجرد می باشد . این غذای نونی سریع و خوشمزه با گوشت چرخ کرده درست می شود و بسیار شبیه کتلت می باشد فقط در ترکیب آن سبزی هم وحود دارد که طعم آن را دلپذیر می کند . با ما همراه باشید تا با طرز تهیه شامی کباب بروجردی آشنا شوید .
مواد لازم
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
پیازچه: ۲۰۰ گرم (یا ۱ عدد پیاز متوسط)
تره: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: از هر کدام ½ قاشق چایخوری
شنبلیله خشک: ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
درست کردن شامی کباب که یک غذای نونی ساده و از جمله غذاهای محلی استان لرستان و شهر بروجرد است بسیار آسان است. در ابتدا بد نیست بدانی کتلت با شامی یک تفاوت دارد. در ترکیب کتلت گوشت و سیب زمینی داریم اما شامی کباب سیب زمینی ندارد. برای درست کردن این غذای فوری خوشمزه ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید یا به جای آن پیازچه را نگینی خرد کنید.
سبزی تره و شنبلیله خشک هم همان سبزی شامی است که باید تره را ساطوری خرد کنید. تمام مواد شامی کباب به همراه فلفل، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. ۳۰ دقیقه به مایه شامی استراحت بدهید و سپس در یک ماهیتابه تفلون یا چدن روغن را داغ کنید و شامی کباب بروجردی را سرخ کنید.
بد نیست بدانید بروجردیهای شامی کباب را به صورت گرد درست میکنند. برای این کار یک قالب گرد دستهدار دارند و از آن برای شکل دادن به شامی کبابها استفاده میکنند. شما با دست هم میتوانید مایه شامی کبابها را گرد درآورید و در روغن داغ سرخ کنید. این غذای نونی ساده و سریع و خوشمزه با گوشت چرخ کرده را برای وعده شام و ناهار درست کنید. در استان لرستان طرز تهیه شامی کباب لرستانی یا شامی کوو هم معروف است.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.