روغن جوشی یکی از نانهای سنتی و محلی مخصوص کرمانیهاست.
مواد لازم:
آرد: یک کیلو
خمیر مایه: به اندازه اناری کوچک
زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
نمک: به مقدار کافی
جوش شیرین: یک قاشق چایخوری
تخمی(شنبلیله،خشخاش،زیره، گل خشت، سیاهدانه و گشنیز): ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
* خمیر مایه را در ۲ لیوان آب حل کرده تفاله آن را صاف کنید.
* نمک، زردچوبه و تخمی را داخل آنها بریزید.
* بعد آردها را هم اضافه کرده و خمیر کنید کمکم آب اضافه کنید تا خمیر سفتی بدست آید.
* بعد خمیر را مشت داده تا کاملاً خمیر جا افتاده شود سپس روی خمیر را با پارچه گرمی بپوشانید چند ساعت نگه دارید.
* بعد جوش شیرین را آب کرده قاطی خمیر کنید و باز مشت داده ربع ساعت نگهدارید تا خمیر کاملاً بالا آمده کمی ترش شود.(ورآمده وآماده پخت گردد).
* بعد خمیر را چونه کرده پهن میکنیم و دانه دانه در تابهای که مقدار زیادی روغن دارد میاندازیم و زیر و رو میکنیم تا سرخ شود.
* ناگفته نماند هر دفعه که از خمیر چونه میگیرید به اندازه یک انار متوسط باشد روغن هم کاملاًداغ و آتش هم تند باشد تا روغن جوشی پف کند(سعی کنید از روغن مایع استفاده کنید) بعد از سرد شدن چنانچه دوست داشته باشید میتوانید روی آنها شکر بپاشید.
نظر کاربران :
بعضی ها روغن جوشی رو به روش مرمر جان درست می کنن البته در اکثر مواقع از خمیر هر نانی که باشه هم میشه استفاده کرد ادویه ای که استفاده می شه از ترکیب چند نوع مواد است کنجد، سیاه دانه، تخم شوید، تخم گشنیز، گلرنگ و شنبلیله خشک
این نان که در روغن حیوانی یا کنجد سرخ وطبخ می شود بسیار خوشمزه،معطر و مقوی است .
روغن بكار برده حتما روغن كنجد باشد و داغ نوش جان كنيد در ضمن در داخلش سوراخهايي با چنگال ايجاد مي كنند
بسيار خوشمزه است