رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۷ دی ۱۳۹۹

دمپختک باقالی زرد

اشتراک گذاری

دمپختک باقالی زرد یا دمی باقالی یکی از غذاهای تهرانی اصیل است که در زمان جنگ جهانی اول و بروز قحطی در تهران به غذای محبوبی در بین تهرانیها تبدیل شد .این غذا مانند دمی گوجه هنوز هم در بین تهرانی ها محبوب است البته که در شهرهای دیگر ایران هم این پلو پخت می شود مثلا در اصفهان دمپختک اصفهانی داریم .در این مطلب طرز تهیه دمپختک باقالی زرد به روش تهران و طرز تهیه پیاز داغ مجلسی که راز خوشمزگی این پلوی لذیذ است را آورده ایم امیدورام درست کنید و لذت ببرید .

دمپختک

می‌توانید برنج دمپختک را به صورت کته هم درست کنید. برای این کار پیازداغ و باقالی را در یک قابلمه درست کنید و وقتی آماده شد برنج را اضافه کنید. سپس روی آن آب بریزید. باید دو بند انگشت آب روی برنج باشد. وقتی آب کشیده شده دمپختک را دم بگذارید تا بپزد و ته دیگ بگیرد.

مواد لازم

برنج: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
باقالی زرد: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز: ۵ عدد متوسط
زردچوبه: ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده غلیظ: ¼ قاشق چایخوری
روغن مایع یا کره: به مقدار دلخواه
لازم به ذکر است که این مواد برای ۶ نفر کافیست .

دمپختک

طرز تهیه

برای درست کردن دمپختک باقالی زرد یا همان دمی باقالی تهرانی ابتدا باید باقالی‌ها را به مدت ۱ الی دو ساعت خیس کنید و چند بار آب‌شان را عوض کنید. سپس آب باقالی را دور بریزید و آن را جداگانه با کمی نمک بپزید. مراقب باشید که صرفا نیم‌پز شود تا موقع دم کشیدن باقالی له نشود، هر چند به سلیقه شما بستگی دارد.در این فاصله با ۴ عدد پیاز متوسط یک پیازداغ خوب و فراوان درست کنید درست کنید. وقتی پیازها سبک و طلایی شدند زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه‌ها گرفته شود. سپس باقالی‌های پخته شده را هم اضافه کنید و کمی همراه با پیازداغ تفت دهید. سپس برنج را بپزید و آبکش کنید.

در یک قابلمه مناسب انواع ته دیگ مورد علاقه‌تان را بچینید یا همان ته دیگ برنج را در نظر بگیرید. لایه لایه ترکیب برنج و پیازداغ و باقالی که به همراه ادویه‌جات درست کرده بودید را اضافه کنید، زعفران دم کرده را اضافه کنید و دمپختک را دم بگذارید. وقتی برنج دم بکشید روی آن ترکیبی از کره و در صورت تمایل روغن حیوانی بریزید.دمپختک را معمولا با نیمروی کره‌ای هم نزده و همراه با پیاز و سبزی خوردن، ترشی لیته و یا انواع مختلف ترشی که دوست دارید و سالاد شیرازی میل کنید. دمپختک یک غذای بی‌نظیر و مقوی به خصوص برای گیاهخواران است. البته می‌توانید دمپختک را با گوشت تکه‌ای هم درست کنید. در این صورت باید گوشت را در مرحله درست کردن پیازداغ به پیازها اضافه کنید و سایر مراحل را به همین ترتیب گفته شده پیش ببرید.

می‌توانید برنج دمپختک را به صورت کته هم درست کنید. برای این کار پیازداغ و باقالی را در یک قابلمه درست کنید و وقتی آماده شد برنج را اضافه کنید. سپس روی آن آب بریزید. باید دو بند انگشت آب روی برنج باشد. وقتی آب کشیده شده دمپختک را دم بگذارید تا بپزد و ته دیگ بگیرد.

طرز تهیه پیاز داغ مجلسی

درست کردن پیاز داغ کار سختی نیست و برای غذاهایی مثل دمپختک می‌توانید یک پیازداغ معمولی هم درست کنید اما اگر دوست دارید پیاز داغ شما حسابی مجلسی و چیپسی باشد باید یکسری نکات را رعایت کنید. برای تهیه یک پیاز‌ داغ حرفه‌ای باید پیازها را به صورت یکدست خلال کنید. بعد از خلال کردن پیازها، در یک قابلمه مناسب آب را جوش بیاورید و پیاز را به آب در حال جوش اضافه کنید. اجازه بدهید پیازها چند جوش بزنند سپس آن‌ها را آبکش کنید.بعد از این‌که آب پیازها کاملا گرفته شد، در یک ماهیتابه مقداری روغن مایع داغ کنید و هر بار مقداری پیاز داخل روغن بریزید و سرخ کنید. تمام پیازها را با هم داخل روغن نریزید. هر چه مقدار پیازها کمتر باشد بهتر سرخ می‌شوند.

پیازها را قبل از سرخ شدن هم نزنید. بعد از چند دقیقه که رنگ پیازها طلایی شد شروع به هم زدن پیازها کنید و مرتب هم بزنید تا پیازها طلایی و سرخ و ترد شوند. برای غذاهایی مثل دمپختک در این مرحله می‌توانید زردچوبه و فلفل اضافه کنید و بعد باقالی‌ها را بریزید و کمی دیگر تفت دهید. در موارد دیگری مثل آش رشته یا کوفته تبریزی و عدس پلو پیازداغ مجلسی را به همان ترتیب بعد از سرخ و طلایی شدن به غذا اضافه کنید.

لپه باقالی

خواص لپه باقالی

از خواص لپه باقالی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان رماتيسم
درمان نقرس
منبع اسیدفولیک
کاهش فشارخون
کاهش کلسترول خون
کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی
سلامت دستگاه گوارش
پیشگیری از یبوست
کاهش وزن
بهبود کم‌خونی فقر آهن
مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی
کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های روده
مفید برای بیماران یابتی
کمک به کاهش ورم پروستات
کاهش دردهای مفاصل، سیاتیک
تقویت هوش و حافظه

مضرات مصرف بیش از حد لپه باقالی (موارد منع مصرفی):

افراد مبتلا به فاویسم از خوردن باقلا و حتی بوییدن آن محروم هستند، زیرا موجب تشدید بیماری‌شان می‌ شود.
مصرف باقالی جواب آزمایش هپاتیت ب برخی از افراد را مثبت میکند و باعث اشتباه شدن آزمایشات خون می­شود و توصیه می­شود خانم های باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند تا به کودک آسیب وارد نشود.
نفاخ می باشد.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *