رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۱ آبان ۱۳۹۸

کباب ماهی اوزن برون

لینک این مطلب کپی شد!

یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای دریایی کباب ماهی اوزن برون است که یک کباب خوشمزه ایرانی است.اوزون‌بُرون (از ترکی و به معنی دراز دماغ)، تیریج (نام اصلی این ماهی) ماهی (استورژون sturgeon)(نام علمی: Acipenser stellatus)، یکی از گونه‌های ماهیان خاویاری است که به خاطر تولید خاویار ارزش اقتصادی بالایی دارد. خاویار استحصالی از آن، منبع درآمد ارزی مهمی برای کشورهای تولیدکننده‌است. تیریج نام گیلکی این ماهی است.دریای خزر از بزرگترین منابع ماهیان خاویاری از قبیل فیل‌ماهی – اوزون‌برون (درکون – چهارواش و سیترا به گویش گیلکی ستره) می‌باشد. این ماهی همچنین در دریای سیاه زیست می‌کند. حدود ۹۰درصد خاویار از دریای خزر تأمین می‌شود

اوزون‌برون دارای بدنی کشیده و دراز است. پوزه ماهی نیز باریک و کشیده‌است. روی لب پایینی و سر ماهی نیز بریدگی به چشم می‌خورد. این ماهی دارای سیبیلک‌های کوتاه است. قسمت پهلو و پشت این نوع ماهی، به رنگ سیاه و قسمت شکم ماهی نیز رنگ روشن است. طول بدنش حداقل ۱۲۳ سانتیمتر و حداکثر به ۲۴۱ سانتیمتر می‌رسد. این ماهی دارای ۵ ردیف استخوان است و در پشت ماهی نیز ۹ تا ۱۶ استخوان وجود دارد. یکی دیگر از مشخصات ماهی اوزون‌برون وجود ۹ تا ۱۴ استخوان در ناحیه شکم است. روی بدن ماهی نیز ستاره‌های روشن دیده می‌شود.

کباب ماهی اوزن برون

مواد لازم :
ماهی (استخوان درشت)
۵۰۰ گرم
آب پیاز
۳ قاشق سوپخوری
آب لیمو
۳قاشق سوپخوری
نمک و فلفل
به دلخواه
زعفران دم کرده نصف یا یک قاشق چایخوری
روغن مایع ۲ تا۳ قاشق سوپخوری
فلفل دلمه ای رنگی ۲ عدد
لیموترش و جعفری برای تزیین
طرز تهیه :
ابتدا پوست ماهی را بکنید و گوشت آن را یک تکه از استخوان جدا کنید (فیله کنید). سپس گوشت را به قطعات ۲۵ یا ۳۰ گرمی برش بزنید.در ظرفی آب پیاز ، آب لیمو، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را مخلوط کنید و قطعات برش خوردة ماهی را داخل این مواد قرار دهید و بگذارید یک ساعت در یخچال با روکش نایلونی استراحت کند تا به خوبی طعم دار شود.پس از گذشت این مدت روغن را نیز به سایر مواد اضافه کنید ، قطعات گوشت ماهی را نیز پشت و رو کنید . و یک ساعت دیگر مواد را در یخچال قرار دهید .پس از استراحت دوم یک در میان قطعات ماهی و یک تکه از فلفل دلمه ای را به سیخ بکشید و روی منقل (ترجیحاً منقل کبابی) کباب کنید.سپس تکه های ماهی را از سیخ بیرون بیاورید و آن را در ظرف مخصوص سرو بچینید و با برش هایی از فلفل دلمه ای رنگی ، لیموترش و جعفری تزیین و سرو کنید.

نکته:
۱-هنگام خواباندن ماهی در مواد مزه دار کننده، بهتر است ۲تا ۳ مرتبه آن را زیر و روکنید تا طعم سس یکسان به تمام قسمت های ماهی برسد.
۲-هنگام کباب کردن می توان مقداری از سس را با قلمو روی تکه های گوشت ماهی و فلفل زد تا ضمن پخت روی مواد نسوزد.
۳-هنگام پخت مواظب باشید تا کباب ها خیلی خشک نشود و آنها را کمی آبدار بردارید.
۴-به دلیل لطیف بودن گوشت ماهی از خواباندن گوشت به مدت طولانی در مواد طعم دهنده اسیدی خودداری کنید تا بتوانید از مواد مغذی غذا نیز بهره بیشتری ببرید. زیرا مواد اسیدی باعث از بین رفتن خواص غذایی گوشت ماهی می شود.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *