موزه آبادان یکی از موزه های کهن ایران است. این موزه در سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخ و آثاری از دوره های متأخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه های هنرهای سنتی افتتاح شد. در برپایی این موزه مرحوم علی هانیال مساعدت بسیار نمود. ساختمان موزه با الهام از معماری سنتی ایران شکل گرفته است. این ساختمان دارای گنبدی به ارتفاع ۵.۲۲ متر است که متأثر از گنبد مقبره دانیال نبی شوش است. موزه آبادان در یک طبقه و دارای یک تالار اصلی و دو تالار جنبی است. تالار اصلی، محل نمایش آثار دائمی موزه از جمله آثار بدست آمده از شوش(هزاره اول ق.م) و آثار دوره صفوی و قاجاری است. همچنین آثار مردم شناسی و پوشاک سنتی مردم خوزستان نیز در بخش دیگری از موزه به نمایش گذاشته شده است.
برای آشنایی بیشتر با شهر آبادان پیشنهاد می کنیم مطلب سیری در آبادان را مطالعه بفرمایید.
تاریخچه موزه آبادان
موزه آبادان با وسعت تقریبی ۲۰۰۰ مترمربع، توسط استاد جامعهشناسی روس، «آرکادی نستوویچ هانیبال» (علی هانیبال) و با همکاری شرکت نفت آبادان تاسیس شد و در سال ۱۳۴۰ به بهرهبرداری رسید.موزه آبادان در دوران حیات خود فراز و نشیب بسیاری را تجربه کرده است که از جمله آنها میتوان به جنگ تحمیلی اشاره کرد. این موزه در طول هشت سال جنگ تعطیل بود. در ابتدای جنگ ایران و عراق ، تصمیم گرفته شد تا برای نجات آثار این موزه، تمام مجموعهها جمعآوری و بهجای امن منتقل شوند. بعد از پایان جنگ موزه آبادان مدتها برای مرمت و بازسازی بسته بود که در نهایت، پس از ۱۵ سال تعطیلی، در سال ۱۳۸۲ و در سالروز شکست حصر آبادان بازگشایی مجدد شد.
در اسفند ۱۳۹۸، این موزه با تخصیص ۱۴۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی مجددا مرمت و آمادهسازی شد.
بخشهای موزه آبادان
موزه آبادان دارای یک تالار اصلی و دو تالار جنبی تبدیل است.
تالار اصلی: محل نمایش آثار دائمی موزه از جمله آثار به دست آمده از شوش (هزاره اول قبل از میلاد) و آثار دوره صفوی و قاجاری، آثار مردمشناسی و هنرهای سنتی
تالارهای جنبی: نمایشگاههای موقت، کتابخانه و سالن اجتماعات
آثار موزه آبادان
در موزه آبادان آثار مردمشناسی و آثار باستانی به معرض نمایش گذاشته شدهاند. برخی از آثار موزه عبارتاند از بتهای مفرغی، سرگرزهها، دهانههای اسب، مجسمه حیوانات، ظرف کروی لولهدار خاکستری رنگ ساخته شده به شیوه چرخساز، نیمتنه زنی سفالی با رنگ آجری، تنگ لولهدار با کف ساده از شوش.
در ایام نوروز که موزه مورد استقبال بیشتری قرار میگیرد، نمایشگاه صنایع دستی شامل صنایع دستی بومی از قبیل محصولات لیف خرما و کالاهای حصیری در بخشی از این موزه نمایش داده میشود و امکان خرید آنها نیز وجود دارد.
نحوه دسترسی
آدرس: استان خوزستان، آبادان، محله بوآرده شمالی، ضلع جنوب غربی دانشکده نفت (دانشکده مهندسی نفت شهید تندگویان)، تقاطع بلوار معلم و خیابان ۱۵ احمدآباد
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.